ANWB wil bekeuringen laten vernietigen

macromarkt.nl, geldropse_polleke, ChuckyPancamo, HPoi en hit_me hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De ANWB heeft aan het Openbaar Ministerie (OM) gevraagd om de bekeuringen die afgelopen weekeinde op de A13 en de A16 zijn uitgedeeld te seponeren. Op deze wegen mocht maar 70 kilometer per uur worden gereden vanwege werkzaamheden. Er zou volgens de bond echter maar één bord hebben gestaan waarop de snelheid stond aangegeven. Verder is aan de weg niet te zien dat er iets aan de hand is, ook omdat de matrixborden niet zouden werken.

"De weggebruikers kunnen nergens aan zien dat er iets aan de hand is en dat een lagere snelheid is vereist", zo stelt de ANWB in de brief aan het OM. "Wij vinden het niet redelijk om van weggebruikers te verwachten dat zij in een dergelijke setting het juiste gedrag vertonen."

De politie heeft afgelopen weekeinde 5433 automobilisten betrapt die te hard reden op de snelwegen waar maar 70 gereden mocht worden. Van de 3900 passanten die zaterdag langs de radarwagen op de A16 reden, krijgen er 2830 een bon. Zondag hielden 1525 van de 3284 passerende bestuurders op de A16 zich niet aan de snelheidslimiet. Deze is ingesteld omdat het wegdek op die delen van de snelweg vanwege slijtage glad kan worden.