Baby dreigt Nederland uitgezet te worden

tommy4487 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) dreigt een 6 maanden oude baby van een Marokkaanse moeder het land uit te zetten omdat er tijdens de zwangerschap geen aangifte is gedaan van de komst van het kind, zo meldt de site van het actualiteitenprogramma 2 Vandaag. De vrouw woont al 25 jaar in Nederland en is in het bezit van een verblijfsvergunning. De vader van het kind is een Nederlandse man. De twee wonen samen met een 10-jarig kind uit een eerdere relatie van de vrouw.

Omdat er tijdens de zwangerschap geen aangifte is gedaan, is de baby nu statenloos. De wet schrijft namelijk voor dat een ongeboren vrucht van een vrouw met een buitenlandse nationaliteit moet worden aangegeven, anders krijgt het kind de nationaliteit van de moeder. Maar een Marokkaans-paspoort kan de baby ook niet krijgen omdat de vader geen Marokkaan is en het diens achternaam draagt.

Baby Jeremy is dus nu statenloos en heeft ook geen verblijfsvergunning, wat reden kan zijn voor de IND om hem binnen 28 dagen het land uit te zetten. De vraag is overigens wel waarheen.

Snelle update
2 Vandaag blijkt aan het eind van de uitzending gemeld te hebben dat de baby gewoon in Nederland kan blijven, zo meldden diverse Fok!kers ons.