Kerstverhalenwedstrijd 2004

Kerst is komende. Voor al diegenen die de sneeuwvlokjes van romantiek al zien dwarrelen is er door FOK!, Sp!ts en de NCRV het volgende georganiseerd; het kerstverhaal 2004. Een competitie waarin jij wordt uitgedaagd om binnen 450 woorden het ultieme kerstverhaal te schrijven. Ben je meer een lezer, geen nood, op de site mag je stemmen voor het beste verhaal, dus ze is zeker een bezoekje waard!

Het samenwerkingsverband is ontstaan na de succesvol verlopen Nachtlichtverhalenwedstrijd. Beide FOK! en NCRV wilden schrijvers in spé blijven stimuleren in hun ontwikkeling. De samenwerking met de Sp!ts was een logische stap, aangezien nu schrijvers van, en via alle media elkaar kunnen ontmoeten. Doel is dan ook om de kerstverhalencultuur een podium bieden, een extra stimulans te geven en de verschillende verhalenmakers elkaar te laten ontmoeten.

Via de site www.hetkerstverhaal.nl worden schrijvers uitgenodigd een verhaal van maximaal 450 woorden in te sturen. Vanaf 13 december wordt dagelijks een verhaal in Plein Publiek uitgezonden (11:00, 747AM), vanaf 20 december is er dagelijks in Sp!ts een interview met één van de schrijvers en op 2e Kerstdag, 26 december, maakt een deskundige jury via NCRV radio en tv (Schepper & Co) bekend wat Het Kerstverhaal 2004 is geworden.

Daarnaast zijn er voor de winnaars boekenpakketen beschikbaar gesteld door AW Bruna en kan er een schrijfcursus worden gewonnen bij de schrijversvakschool.

Voor onzekere Fokkers is er een speciaal topic geopend om hun verhaal te laten proeflezen. Dat is hier te vinden.