Amateurs dreigen scheids met de dood

In Alkmaar is de amateurvoetbalwedstrijd tussen Jong Holland 3 en Always Forward 2 zaterdag in de rust gestaakt omdat Always Forward-speler A. J. KNVB-scheidsrechter Timmerman met de dood bedreigde. Ook andere spelers van Forward maakten zich schuldig aan dreigementen.

De problemen ontstonden toen J. het na een half uur spelen oneens was met een beslissing van de scheidsrechter. Hij dreigde hem daarop te zullen doodmaken. Die doodsbedreiging ging gepaard met grof taalgebruik, beledigingen en handtastelijkheden. Daarop kreeg J. de rode kaart. "We slaan je dood! We pakken jou straks!", zou er geroepen zijn. Spelers van Jong Holland moesten de leidsman in bescherming nemen tegen diverse spelers van Always Forward.

De scheidsrechter liet nog wel doorspelen tot de rust, maar zag van een hervatting van de wedstrijd af. Dat gebeurde mede op aandringen van spelers van Jong Holland, die het namelijk niet verantwoord vonden om verder te spelen.

Een woordvoerder van het uit Hoorn afkomstige Always Forward zegt dat de zaak eerst besproken gaat worden. Daarna zal worden overgegaan tot schorsingen van de betrokken spelers. Ook het royeren van enkele spelers als lid valt niet uit te sluiten.

-
Meer sportnieuws op Sport.FOK!.