Knight Rider 2

Wie de Knight Rider-serie wel eens heeft gezien weet dat het verhaal nooit echt van hoge kwaliteit is geweest. Hetzelfde geldt ook voor het spel. Het verhaal gaat om het goede tegen het kwade, maar van veel diepgang is nooit echt sprake. Het verhaal wordt verteld door cut-scenes. In deze scènes zie je echter alleen maar de auto en omgeving. De personages worden neergezet door middel van gezichten linksonder het scherm. Wanneer deze praten zie je onderin een balk met tekst meelopen.

Grafisch gezien is dit één van de mooiste GBA games die ik de laatste tijd heb gezien. Het is alleen jammer dat dit een PS2 spel is. De auto ziet er nog wel redelijk uit, maar de omgeving is leeg en van PS1 kwaliteit. En dan heb je nog de laadtijden van één minuut, waarna je een missie krijgt van ongeveer tien minuten en daarna mag je weer leuk gaan laden. Ook zijn er framerate problemen; wanneer er meerdere robots op scherm aanwezig zijn dan gaat de framerate een flink stuk omlaag.

Dit alles zou nog over het hoofd gezien kunnen worden wanneer het spel een fantastische gameplay zou bevatten. Maar dit is helaas ook niet het geval. De besturing van de auto is heel onnatuurlijk. Je hebt een beetje het gevoel alsof je in een winkelkarretje aan het rondrijden bent. In het begin wordt er een korte tutorial gegeven, maar daarbij vergeten ze te melden welke knoppen je moet gebruiken om bepaalde acties uit te voeren. Om verder te komen moet je meestal één of meerdere basisstation(s) opzoeken die je moet microjammen. Als dat gelukt is gaat er ergens een poort open en kan je weer verder. Ondertussen kom je een aantal robots tegen die je moet vernietigen met behulp van de welgeteld drie wapens op de auto, waarvan je er maar één tegelijk kan gebruiken. Helaas kan je bijna niet mikken met die wapens omdat de auto zo slecht te besturen is. Hierdoor lijken sommige missies heel moeilijk, maar dit komt gewoon door de slechte gameplay. De missies zijn zo ongeveer allemaal een beetje van hetzelfde. Het is wel leuk dat er ook puzzels in zitten. Het zijn wel hele simpele puzzels, maar het zorgt wel voor een beetje afwisseling.