Uitslagen Race of Champions

Gisterenavond werd de Race of Champions verreden. Het sologedeelte werd gewonnen door Heikki Kovalainen, en het landenkampioenschap had de Fransen Jean Alesi en Sebastien Loeb als overwinnaars.

Kovalainen, die onlangs kampioen werd in de Nissan World Series, kreeg het kampioenschap niet zomaar in de schoot geworpen. In de halve finale moest de Fin tegen de huidige wereldkampioen in de Formule 1, Michael Schumacher, en in de finale kwam hij Sebastien Loeb, de wereldkampioen bij het rallyrijden, tegen. Hij zei over zijn overwinning dit: "Het is gewoon super. Ik heb veel plezier gehad."

In het landenkampioenschap ging de finale tussen de Fransen met Loeb en Alesi, en de Finnen met Kovalainen en Marcus Gronholm. In de eerste twee races versloeg Kovalainen Alesi, maar Loeb deed hetzelfde bij Gronholm, zodat de stand gelijk was. Het kwam aan op een laatste race tussen Alesi en Kovalainen, waarin Kovalainen al snel problemen met zijn Ferrari 360 kreeg, en Alesi de race won. De Fransen waren blij, maar gaven ook toe dat ze wel wat geluk hadden in de finale.