K1: Uitslag K1-toernooi 2004

MZN herschreef onderstaand bericht en bracht het via de nieuws-submit onder de aandacht. Ook thijster bedankt voor onderstaand bericht:

Icoon Sport nieuwsIn een volgepakt Tokio-dome in Japan heeft Remy Bonjasky uit Almere voor de tweede keer op rij het K1-toernooi op zijn naam weten te schrijven. Het was de twaalfde keer dat het toernooi plaatsvond.

Het K1-toernooi bestaat uit acht vechters met achtergronden in verschillende vechtsporten, die de ring betreden volgens een knock-out systeem, waardoor er drie partijen op rij gewonnen moeten worden om kampioen te worden. Het is de negende keer dat het een Nederlander is die K1-grand prix op zijn naam schrijft. Peter Aerts won het kampioenschap drie keer en deed deze keer ook mee, maar viel snel uit in de eerste ronde met een voetblessure.

Bonjasky moest het in de eerste ronde opnemen tegen de viervoudig kampioen en landgenoot Ernesto Hoost. Het was een zwaar bevochten partij tussen de oude en nieuwe kampioen waarin de Japanse jury na een extra ronde Bonjasky uitriep als winnaar. In zijn tweede partij vocht Remy tegen de omgeschoolde boxer FranÁois Botha uit Zuid-Afrika een zichtbaar vermoeide Bonjasky wist aan het eind van de derde ronde met een snelle trap naar het hoofd van zijn tegenstander de beslissing naar zich toe te trekken.


Remy Bonjaski winnaar K1-toernooi 2004

In de finale van de grand prix moest Bonjasky het opnemen tegen de Japanner Musashi die hij vorig jaar in dezelfde finale ook al had verslagen. Beide vechters waren na hun eerste twee partijen duidelijk vermoeid maar Remy had na een knock-down in de eerste ronde het betere van de strijd. De Japanse jury wees pas na twee extra ronden Remy Bonjasky uit als winnaar.

Voor meer sportnieuws kan je altijd terecht op Sport.fok.nl!