FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 oktober 2004

Nieuwe Nintendo DS filmpjes

Er zijn al heel wat DS games die het eindstadium beginnen te naderen, maar hoe de games zich onderscheiden van de GBA versies is nog niet echt duidelijk. Daarom gaf Nintendo een persconferentie waarin ze een aantal dingen uitleggen over het gebruik van de DS.

Gelukkig gaat dit alles niet aan onze neus voorbij, want de mensen van IGN hebben het hele gebeuren gefilmd. De filmpjes geven vooral een leuke indicatie van hoe men gebruik maakt van het touchscreen; je ziet namelijk de DS in zijn geheel in beeld en tegelijkertijd wat er op de schermen gebeurt.

Jam with the Band

Wario Ware DS

Tiger Woods PGA tour golf

The Urbz 1

The Urbz 2

The Urbz 3

The Urbz 4

The Urbz 5

Madden NFL

Mannen mishandelen bewoner in zijn huis

In de Noord-Amsterdamse Florabuurt heeft de politie maandagnacht twee mannen gearresteerd. De mannen waren bezig een andere man met honkbalknuppels te bewerken. De politie was even te voren gewaarschuwd door buurtbewoners die vanuit de woning van de mishandelde man glasgerinkel en hulpgeroep hoorden.

Agenten troffen de twee amokmakers in het trapportaal aan. De twee, 34 en 33 jaar oud, hadden de deur ingetrapt om vervolgens in te slaan op de bewoner. Nadat de mishandelaars in de boeien waren geslagen zakte het slachtoffer voor zijn huis ineen. Hij is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.

CD: The Stills - Logic Will Break Your Heart

The Stills - Logic Will Break Your Heart

Ook The Stills konden het niet laten om een bandnaam te nemen in de trant van het meervoud van een willekeurig zelfstandig naamwoord. Dat is niet de enige overeenkomst die de band heeft met de enorme lading aan dat soort muziek. The Stills worden ook behoorlijk gepusht door de platenmaatschappij. Op sich is dat niet erg, want er zijn al aardig wat pareltjes dit jaar boven komen drijven...

Duitsland zet radicale moslimleider uit

Metin Kaplan, bekend als de 'Kalief van Keulen', is vandaag door Duitsland aan Turkije uitgeleverd. De radicale imam werd eerder op de dag gearresteerd, nadat de Keulse rechtbank met zijn uitlevering instemde. In Turkije wacht hem een proces wegens hoogverraad, zo melden diverse Duitse media.

Kaplan is leider van een organisatie die de regering van Turkije met geweld omver wil werpen in zijn streven naar heroprichting van het moslimwereldrijk, het zogeheten Kalifaat. Hij wordt er onder meer van verdacht het meesterbrein te zijn achter een eind jaren 90 verijdelde terreuraanslag in Ankara die een enorme omvang moest hebben.

Doelwit was het Atatürk Mausoleum in Ankara, op de dag dat duizenden mensen bij dit monument het 75-jarig jubileum zouden bijwonen van de seculiere staat. Kaplan en zijn aanhangers waren van plan een vliegtuig volgepakt met explosieven op de menigte te laten crashen, iets wat op tijd voorkomen kon worden. Een tiental kaplanisten uit Duitsland werd indertijd al opgepakt, maar Kaplan zelf ontsprong tot nog toe de dans.

Hoewel een hoger beroep nog loopt, is Kaplan inmiddels in Turkije aangekomen. Dit omdat de Duitse rechter vreesde dat teveel moslimextremisten zich met hem zouden vereenzelvigen. Het belang van Kaplan is ondergeschikt aan het belang dat de publieke zaak heeft bij zijn uitlevering, aldus de rechter. Al eerder oordeelde een rechter dat Kaplan mocht worden uitgeleverd, maar spoedig na dat vonnis verdween hij spoorloos. Enkele dagen later werd hij aangehouden.


Metin Kaplan, de 'Kalief van Keulen'.


_
* In Nederland bestaat nog altijd de Stichting Dienaar aan Islam, gelieerd aan de organisatie van de Kalief van Keulen, met de Turk Canatan uit Oss als bestuurder en de eveneens in Oss wonende Ahmet Us als penningmeester. De Nederlandse aanhangers van Kaplan (Kaplanisten) komen voor het wekelijkse vrijdaggebed onder meer bijeen in een moskee in Oss, waar een van Kaplans zaakwaarnemers, Halil Canatan, de scepter zwaait.

De stichting staat ingeschreven op een adres in Papendrecht, in een keurig kantoorgebouw bij een winkelcentrum. Op hetzelfde adres zetelt de Stichting Dienaar tot Liefdadigheid. Beide organisaties hebben dezelfde voorzitter: Metin Kaplan.

King Kong the Game aangekondigd

Ubisoft en Universal Studios hebben vandaag aangekondigd dat er een spel zal komen op basis van de King Kong film die in ontwikkeling is. Het spel moet wereldwijd tegelijkertijd met de film uitkomen op de PC en consoles; dit zal op 14 december 2005 zijn.

De film wordt gemaakt door Peter Jackson, die natuurlijk bekend is van de Lord of the Rings films en zal zijn visie op het verhaal van het gigantische aap-monster laten zien. De film wordt opgenomen in Nieuw Zeeland.

Het spel wordt ontwikkeld door het team dat ook Beyond Good & Evil gemaakt heeft. Zij zullen nauw samenwerken met Peter Jackson en Universal Studios. Serge Hascoet, Executive Director Worldwide Content Strategy van Ubisoft zegt: "Door deze creatieve samenwerking laat Ubisoft zien dat ze steeds meer toegewijd zijn aan het verwerken van intense emoties in interactive games die geïnspireerd zijn door de filmindustrie. In het King Kong spel zullen spelers alle kracht, drama en emotie van de film kunnen ervaren, dankzij de interactieve mogelijkheden die de game biedt."

Peter Jackson voegt daar aan toe: "Ik geniet echt van de samenwerking met deze kunstenaars, en alle creatieve mogelijkheden die we ontdekken. Door nauw samen te werken met het development team helpt Ubisoft me om de soort game-ervaring te maken die ik met trots aan deze nieuwe versie van King Kong van verbinden."

Officier van justitie Tonino stapt op

Officier van justitie Joost Tonino heeft zijn functie neergelegd. Hij is van mening dat hij zijn werk niet langer kan uitvoeren nu zijn geloofwaardigheid in het openbaar ter discussie is gesteld. Tonino kwam de afgelopen week in het nieuws nadat tv-presentator Peter R. de Vries een privé-computer met vertrouwelijke justitie-gegevens in handen kreeg.

Tonino zou de pc een paar maanden geleden bij het grof vuil aan de weg hebben gezet nadat deze door een virus onbruikbaar was geworden. Een taxichauffeur nam de pc mee, en verkocht deze door aan De Vries. Gisteren kwam de officier van justitie opnieuw in het nieuws, toen bleek dat zijn mailbox gehackt was. De weblog Neukia.nl publiceerde vervolgens verschillende privé-mails van Tonino.

De top van het OM zegt het verzoek van Tonino te respecteren en beraadt zich over een andere functie voor hem.

Vermoorde Tinka leidde dubbelleven

De 27-jarige Tinka van Rooij die begin juni vermoord werd gevonden blijkt het slachtoffer te zijn geworden van een twist over geld en drugs. Van Rooij leidde een dubbelleven; ze verdiende haar geld niet alleen als nagelstyliste, maar ook met het kweken van wiet. Afgelopen weekend bekende de 33-jarige Arno N. uit Made de moord op de jonge vrouw. Nog eens acht personen worden verdacht van medeplichtigheid.

De nagelstyliste teelde samen met Arno N. en anderen al jaren wiet. Volgens de hoofdverdachte wilde ze ermee stoppen, om een nieuw leven te beginnen met een nieuwe vriend. Ze bedreigde echter de groep rond Arno N., indien ze niet mocht blijven meedelen in de winsten zou ze de activiteiten van de groep openbaar maken. Hierop besloot de groep dat Tinka van Rooij dood moest. Als ze op 26 mei met Arno een afspraak heeft in een afgelegen garage waar de groep een wietkwekerij heeft wordt ze eerst verdoofd met een stroomstootwapen en vervolgens met een hamer de hersens ingeslagen.

Op 10 juni wordt ze door een natuurbeheerder van de Biesbosch langs de oever van de Nieuwe Merwede gevonden. Het lichaam is gewikkeld in plastic en doeken en inmiddels ernstig verminkt door de scherpe schroeven van schepen die over de rivier varen. Twee weken eerder was het lichaam er door Arno N. en kompaan Jack B. achtergelaten. Van de zeven anderen die verdacht worden van hulp bij de voorbereiding en het laten verdwijnen van het lijk en de auto zitten er nog vijf eveneens in hechtenis.

Painkiller: Battle out of Hell Demo beschikbaar

Dreamcatcher heeft een demo voor de nieuwe versie van Painkiller (1.35) vrijgegeven. In de demo kan je een populair level genaamd "Military Base" spelen.

Painkiller is een rechttoe, rechtaan First Person Shooter. De hoofdpersoon Daniel Garner bevindt zich ergens in een wereld tussen Hemel en Hel nadat hij op aarde een "dodelijk" auto ongeluk heeft gehad. Je gaat erop uit om erachter te komen waarom je daar terecht bent gekomen en natuurlijk of je er weer uit kan komen. Tijdens je reis zal je vele duivelse wezens overhoop moeten knallen in allerlei helse en geschifte levels en zal je een sleutelrol spelen bij het stoppen van een heilige oorlog die op het punt staat uit te breken.

Bedoeling van de demo is gamers kennis te laten maken met de laatste nieuwe snufjes die de PAIN engine te bieden heeft. Deze zullen namelijk allemaal in de aanstormende uitbreiding "Battle Out Of Hell" zitten. Om maar even wat te noemen: heat en haze distortion, light blooms, per pixel specular mapping, nieuwe shader effecten en tweaks voor de laatste videokaarten.

Deze expansion zal doorgaan op het verhaal van de originele Painkiller waarin je zojuist Lucifer himself hebt verslagen. Echter heeft zijn trouwe dienaar Alastor de touwtjes nu stevig in handen en je ingesloten midden op een enorm slagveld, Hel.

De demo is hier of hier te downloaden en is ongeveer 180 MB groot.

Nederlands seksleven gemiddeld

Aeroxie en rayden24 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens het jaarlijkse wereldwijde seksonderzoek van condoomfabrikant Durex hebben de Nederlanders gemiddeld 103 keer per jaar seks. Dit is exact het wereldwijde gemiddelde. Helemaal bovenaan de lijst staan de Fransen met een gemiddelde van 137 keer per jaar. De Japanners komen er minder goed vanaf. Zij eindigen laatste met een schamel gemiddelde van 46 keer.

Het meest schokkende resultaat van het onderzoek is dat meer dan een derde van de ondervraagden aangaf wel eens onbeschermde seks te hebben gehad, zonder op de hoogte te zijn van het seksuele verleden van de partner. In Denemarken en Zweden blijkt het zelfs om 64 procent van de ondervraagden te gaan.

Releasedatum Forza Motorsport

Forza Motorsport, de race game van Microsoft die moet gaan concurreren met Sony's Gran Turismo 4, heeft een release periode gekregen. Het spel zal naar alle waarschijnlijkheid uitkomen in februari van 2005.

Forza Motorsport. You are what you race.
"[...]
Forza Motorsport is de meest realistische race simulatie game voor Xbox, en stelt de autoliefhebber in staat echte auto's (varierend van sportieve middenklassers tot LeMan prototypes) om te bouwen tot ware race machines! De opbrengsten die worden verkregen door het rijden van racen kunnen worden gebruikt om de auto op allerlei mogelijke manieren te tunen, zodat succesvol de on-line strijd kan worden aangegaan op Xbox Live. Een must-have voor elke Xbox bezitter!
[...]"


Meer info over Forza vind je HIER.

Straaljager voor tweeduizend euro

Het Zwitserse ministerie van Defensie gaat dertien straaljagers bij opbod verkopen. De veiling wordt geopend bij een prijs van drieduizend Zwitserse francs, ofwel tweeduizend euro. Volgens een door het ministerie uitgegeven communiqué vindt de veiling op 26 november plaats in het kanton Nidwald.

Met de vliegtuigen van het type Mirage III kan niet meer worden gevlogen. De verkoop lijkt dan ook vooral bestemd voor verzamelaars. Dertien andere vliegtuigen zijn eerder dit jaar al verkocht aan musea. Gezien de grote belangstelling toen is nu besloten de andere afgedankte toestellen te veilen.

IRL-kampioen krijgt BAR-test

Tony Kanaan, die recentelijk kampioen werd in de Amerikaanse Indy Racing League, mag waarschijnlijk binnenkort testen voor BAR. Dit als een bedankje van Honda voor het kampioenschap.

Met nog een race te gaan is de Braziliaan al kampioen in de IRL. Bij wijze van dank wil Honda hem laten rijden in een Formule 1-auto van BAR. Kanaan vertelde: "Het is een kinderdroom van me. Honda heeft me gezegd dat de test er gaat komen."

Achter de test moet verder niks worden gezocht. Het is alleen een gift van Honda aan de coureur. Hij zei zelf: "Ik sta nog tot 2008 onder contract bij Andretti Green Racing, en we hebben grote plannen."

FNV was bang voor voetbalsupporters

De staking in het openbaar vervoer van aanstaande donderdag zou eigenlijk eerst op woensdag plaats vinden. Aangezien de vakbonden de supporters die woensdag naar de wedstrijd Nederland-Finland niet voor de voeten wilden lopen, werd de actiedag naar donderdag verplaatst. De organisatoren van de studiebeurs in Utrecht zijn daar weer niet blij mee. Ze verwachten 35.000 tot 40.000 bezoekers mis te lopen daardat het openbaar vervoer plat gaat.

Voorlichter Marco van Noord van FNV Bondgenoten geeft toe banger te zijn voor supporters die boos worden dat er geen trein rijdt, dan voor studenten. "Als ik eerlijk moet zijn, is dat wel zo. Er zijn een hoop afwegingen die je moet maken als je zo'n dag gaat plannen. Wij hopen dat de studenten die naar de beurs willen zich realiseren dat we ook staken voor hun toekomst. Dus misschien moeten ze hun ouders maar vragen of ze hun naar de beurs willen brengen."

De la Rosa mogelijke vervanger Button

Op dit moment wordt er verteld door de Spaanse media dat Pedro de la Rosa hoog op het verlanglijstje staat van BAR als eventuele vervanger van Jenson Button.

BAR teambaas, David Richards zou in Suzuka gesprekken hebben gehad met De la Rosa en zijn sponsor Repsol. Deze sponsor wil een comeback van de voormalig teamgenoot van Jos Verstappen mogelijk maken. Hiervoor wil men geld investeren in zowel de coureur als in het team. Dezelfde Spaanse media vertellen dat het binnen enkele weken afgerond kan zijn.

Repsol wil deze deal voor Richards extra interessant maken door ook zijn Subaru team in het wereldkampioenschap Rally te sponsoren. In ruil voor geld zou Subaru dan gaan rijden met de Spaanse rallycoureur Dani Sola.

BAR reageert nog niet op deze geruchten. Men wil eerst de uitspraak van het Contract Recognition Board afwachten.

Nederlands podium in Kapellen

Max van Heeswijk heeft de 71ste editie van Putte-Kapellen gewonnen. Ook de rest van het podium was Nederlands met Steven De Jongh en Thomas Dekker.

Putte-Kapellen is traditioneel de afsluiter van het Belgische wielerseizoen op de weg. Vorig jaar won de Jonge Nick Nuyens nog deze wedstrijd, maar moest dit jaar afzeggen wegens een vingerblessure. Ook publiekstrekker Frank Vandenbroucke moest na een auto-ongeval gisteren, verstek geven voor de "Sluitingsprijs".

Halfweg de wedstrijd werd het peloton in stukken gereten. De eerste twee groepen smolten samen, met als snelste man Max Van Heeswijk. Niemand raakte nog weg van de 29-koppige groep en dus was het voor de sprinter van US Postal een koud kunstje om zijn dertiende zegen van 2004 binnen te halen.

In de sprint liet Van Heeswijk de twee Rabobank-renners, Steven De Jongh en Thomas Dekker (sommige bronnen melden ook Hans Dekkers op 3), achter zich. De Belgen moesten tevreden zijn met een vierde en vijfde plaats voor Benny de Schrooder en Tommy Van De Gehuchten.

Tiener vermoordt moeder met keukenmes

Miss_Lestat had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 15-jarige Amerikaanse jongen heeft zijn 48-jarige moeder op gruwelijke wijze met een keukenmes vermoord. Hij bracht haar om het leven toen zij in haar bed lag te slapen. De tiener was boos omdat zijn vriendin niet mocht blijven logeren.

Na zijn daad probeerde de jongen de sporen uit te wissen door zijn moeder met chloor te bewerken. Ook dwong hij de stervende vrouw, die als bewaker in een gevangenis werkte, hem de code van de kluis waar haar dienstpistool in lag te geven.

Hierna probeerde hij met de auto van zijn moeder te vluchten om het lijk in een park te begraven, maar hij werd gearresteerd alvorens hij de auto kon starten. De politie was gewaarschuwd door zijn 19-jarige vriendin, hoe zij van het gebeuren afwist is niet bekendgemaakt.

Bisschop VS: Stem voor Kerry is zondig

Wie op 2 november bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen stemt voor John Kerry is zondig. Dit heeft de rooms-katholieke bisschop van Denver Charles Chaput althans gezegd in een interview met het Amerikaanse dagblad The New York Times.

John Kerry is voor abortus en stamcellenonderzoek en dit schiet bij verschillende bisschoppen in het verkeerde keelgat. Behalve Chaput hebben ook de bisschoppen van Colorado Springs, Newark en St. Louis zich openlijk tegen de kandidatuur van de Democraat gekeerd. Hoe groot het aantal "anti-Kerry" bisschoppen precies is, is volgens The New York Times onbekend.

In de Verenigde Staten is ongeveer een kwart van de stemmers rooms-katholiek. De Democratische kandidaat heeft in alle Amerikaanse presidentsverkiezingen tot nu toe altijd de meerderheid van de stemmen gehaald onder katholieken, al kreeg Democraat Al Gore vier jaar geleden nauwelijks meer stemmen van hen dan George Bush. Dit jaar zou wel eens de eerste keer kunnen worden dat de Republikeinse kandidaat het populairst is onder katholieken.

Stoddart verkoopt collectie

Paul Stoddart zal een deel van zijn eigen Formule 1-collectie gaan veilen. Meer dan 4.000 artikelen zullen in november bij de Minardi-fabriek in Ledbury geveild worden.

Paul Stoddart staat bekend als een groot verzamelaar van verschillende artikelen. Hij kocht auto's van alle teams waarmee hij heeft gewerkt en nog meer. Daarnaast kocht hij vorig jaar veel artiekelen tijdens de failissenmentsveiling van Arrows. Nu gaat hij zo ongeveer de helft van zijn verzameling verkopen.

Paul Stoddart gaf zelf erover aan: "Deze collectie van auto's, die in de laatste tien jaar is verzameld, is mogelijk een van de meest significante verzamelingen ooit aangeboden. Het bevat onderdelen van het voormalige Tyrrel-team en het voormalige Arrows-team, met daarnaast een aantal andere auto's, motoren en echte F1-spullen van teams als BAR, Jordan en natuurlijk Minardi."

"Ik denk dat in deze verkoop voor iedereen wel iets te vinden is, van een auto tot een T-shirt. Ik werd altijd gevraagd waar echte Minardi-merchandise kon worden gekocht. Hier is de kans daarvoor."

[Update] GTR demo nu beschikbaar



Een kleine twee weken geleden was er nog een trailer beschikbaar van GTR: The ultimate racing game. Je kunt nu zelf testen of dit de meest realistische racegame tot nu toe is, door de demo te downloaden. De demo is hier te vinden.

Men probeert de game zo realistisch mogelijk te maken door gebruik te maken van meetwaarden uit de praktijk. Bijvoorbeeld: alle car physics zijn gebaseerd op echte telemetrie data, tracks op basis van GPS, geluid komt van de originele auto's af en zo gaat de lijst maar door. De rest van de lijst is te vinden op GTR-game.com

Update 17:55u

Er schijnt een probleem te zijn met de demo. De EXE-file is corrupt. Wat er precies aan de hand is weten we nog niet, maar we houden je op de hoogte!

Update 18:58

Deze link schijnt wel te werken, klikken op FZ FTP should do the job.

Witte haai krijgt beschermde status

Op een internationaal congres in Bangkok (Thailand) is besloten om de witte haai op de lijst van beschermde diersoorten te zetten. Vooral het Wereld Natuur Fonds (WNF) had zich hard gemaakt voor deze zaak. Aan het congres, dat plaatsvindt van 2 tot 14 oktober, doen 166 landen mee.

De populatie van de witte haai, de grootste roofvis ter wereld, neemt snel af, zo meent het WNF. Vooral in Azië wordt er gretig gevist op het dier; de tanden en kaken worden door veel toeristen gekocht als souvenir en de vinnen gaan in de haaievinnensoep.

"Door dit besluit ziet de toekomst van de witte haai er een stuk beter uit", aldus Elies Arps, vertegenwoordiger van het Wereld Natuur Fonds op de conferentie. "Effectieve controle op de handel is belangrijk voor een rondzwervende diersoort als de witte haai."

Johan Derksen wint Sigaar van het Jaar

Johan Derksen, hoofdredacteur van tijdschrift Voetbal International en vaste gast bij het RTL 5-programma Voetbal Insite, heeft vandaag de Sigaar van het Jaar uitgereikt gekregen. De prijs wordt uitgereikt door de Stichting Rokersbelangen, Forces Nederland en Sigarenclub.nl in het kader van Wereld Rokersdag 2004, die vandaag plaatsvindt.

De organisaties zetten zich in voor de belangen van de volwassen roker en meer tolerantie en begrip tussen rokers en niet-rokers. Ze menen dat Derksen, die vroeger vaker wel dan niet een sigaar in zijn mond had als hij op tv was, een "belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de promotie van de rechten van de roker in Nederland." Tegenwoordig rookt Derksen niet meer op tv.

Vrouw verdrinkt dochter (5) in badkuip

In Oostenrijk heeft een jonge moeder haar 5-jarige dochtertje verdronken in de badkuip. Het gebeuren vond afgelopen nacht plaats. De vrouw zou het hebben gedaan omdat zij de voogdij over het meisje niet langer wilde delen met haar in de Duitse stad München wonende ex-man.

Nadat het de vrouw niet gelukt was om haar dochter met een touw te wurgen duwde ze haar kopje onder in de badkuip. Hierna probeerde ze zelfmoord de plegen, eerst door haar polsen door te snijden en daarna door zichzelf op te hangen. Toen deze beide pogingen mislukten belde ze de politie, die haar inmiddels heeft aangehouden.

F16's doorbreken geluidsbarriere

ikikke, Bart, hc_Vinnie en ChuckyPancamo hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vanmiddag zijn twee F16's door de geluidsbarrière gevlogen. Ze stegen op vanaf vliegbasis Twente en veroorzaakten een knal die in heel Overijssel te horen was. Ook op het FOK!Forum bleef de knal niet onopgemerkt.

De reden waarom de F16's opstegen was dat er een ongeïdentificeerd vliegtuig het Nederlands vliegruim binnenvloog. Al snel bleek om welk vliegtuig het ging, waarna de straaljagers terugkeerden naar hun basis. De politie Overijssel kreeg vanmiddag tientallen telefoontjes van mensen die dachten dat er ergens een ontploffing was geweest.

Chinees wil zoontje @ noemen

Don_Vito had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Chinees die zijn pasgeboren zoontje graag @ wou noemen heeft hier geen toestemming voor gekregen. De man uit de stad Zhengzhou meende dat het karakter algemeen aanvaard was, dit omdat het apenstaartje in elk e-mail adres gebruikt wordt.

Toen hij bij het gemeentehuis aankwam en de naam opgaf voor zijn zuigeling weigerden de gemeenteambtenaren echter om het kind te registreren onder een computerteken. Het besluit van de ambtenaren was volledig volgens de wet, die zegt namelijk dat alle namen in het Mandarijn, de officiële taal van het land, te vertalen moeten zijn. De man moet dus een nieuwe naam verzinnen, maar hoe hij zijn zoontje voor het eten zal roepen blijft nog de vraag.

In de Verenigde Staten baarde vorig jaar Jon Blake Cusack al opzien door zijn zoontje Jon Blake Cusack 2.0 te noemen. Dit bleek echter geen problemen op te leveren met de wet.

Moeder overrijdt haar eigen kindje

Icoon Buitenlands nieuwsIn het Belgische Asper is vanochtend een kindje van 15 maanden omgekomen nadat het onder de auto van zijn moeder terechtkwam. Dit heeft de lokale politie bekendgemaakt.

De moeder reed achterwaarts de garage uit om een van haar kinderen naar school te brengen. Terwijl ze dit deed dook haar jongste kindje plots achter haar auto op. Het lukte de vrouw niet om tijdig te stoppen.

Hulpverleners hebben het zwaargewonde kind ter plekke gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar het enkele uren later overleed.

NVIDIA GeForce 6200 - Preview

Firingsquad.com heeft een preview geplaatst van de nieuwe loot aan de GeForce-tak van NVIDIA, namelijk de GeForce 6200.

De 6200 wordt ontwikkeld als goedkopere variant van de 6600, aangezien voor veel gamers een slordige 500 dollars ietwat aan de hoge kant zijn. Prijzen worden niet genoemd, maar de technische specificaties geven een goede indruk. Inderdaad, een uitgeklede 6600 maar toch interessant genoeg voor instappers en upgraders.


3D Realms werkt naast Duke nog aan een ander spel

Duke Nukem Forever, ook wel bekend als 'Duke Nukem Whenever', wordt ontwikkeld door 3D Realms. Terwijl dit spel nog niet eens de gold-status heeft bereikt is 3D Realms alweer bezig met een nieuw project. De CEO van 3D Realms heeft dit op een weblog bekend gemaakt. Volgens hem zijn ze bezig aan een andere originele game die niet gebaseerd is op een bestaande franchise.

Id is now working on an original project, and although we're known for Duke, we also helped bring Max Payne to the market, and we're currently working on an unannounced original game, too.

Zou dit betekenen dat ze (bijna) klaar zijn met Duke Nukem Forever? Waarschijnlijk is dit niet het geval. Mogelijk geven ze slechts ondersteuning aan een andere ontwikkelaar, net zoals ze gedaan hebben met Max Payne. Wanneer Duke Nukem Forever dus uitkomt blijft voorlopig nog een mysterie. En de releasedatum en andere info over de nieuwe game is ook nog niet bekend.

Katja Schuurman meest sexy Nederlandse beroemdheid

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsActrice Katja Schuurman is bij een onderzoek van condoomfabrikant Durex gekozen tot de meest sexy Nederlandse beroemdheid. Bij de 'Global Sex Survey 2004' kreeg ze 17 procent van de stemmen. Bridget Maasland eindigde met tien procent op de twee plek.

Bij de mannen werd acteur Daan Schuurmans gekozen tot meest sexy Nederlandse beroemdheid, hij kreeg twaalf procent van de stemmen. Acht procent van de kiezers koos voor presentator Winston Gerschtanowitz, wat hem een tweede plek opleverde.


Katja Schuurmans gekozen tot meest sexy Nederlandse beroemdheid


Wereldwijd deden er zo'n 350.000 mensen mee aan het onderzoek. Hieruit bleek dat Angelina Jolie de meest sexy beroemdheid ter wereld is. Opvallend was dat meer vrouwen dan mannen Jolie uitkozen als meest sexy beroemdheid. Jolie liet Jennifer Lopez achter zich, Britney Spears en Catherine Zeta Jones werden gedeeld derde.

Bommelding op vlucht vanaf Schiphol

VSOP, Noodplan en -Mk- hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De zender RTV Noord-Holland heeft om kwart voor twaalf vanmorgen een bommelding ontvangen. Er zou een bom aan boord zijn van vlucht SK 909 naar de Amerikaanse stad Chicago, die om 11:10 vertrokken was vanaf Schiphol. Het gaat om een Boeing 767-300 van luchtvaartmaatschappij United Airlines.

RTV Noord-Holland kreeg de volgende boodschap binnen:
"vlucht sk 3909 van amsterdam naar chicago heeft een BOM voor IRAK. AMERIKA ZAL ZIEN. BOODSCHAP VOOR U."

De e-mail had als subject "Bom to Amerika" en is verstuurd vanuit Duitsland. Het adres van de afzender was moslim@irak.ms. Overigens zou de melding toch echt over vlucht SK 909 moeten gaan, vlucht SK 3909 bestaat namelijk niet.

Nadat RTV Noord-Holland de politie op de hoogte had gebracht is er een analyse gemaakt van de passagierslijst, de bagage aan boord en de incheckprocedure. Hierna oordeelde de marechaussee dat de bommelding vals was en dat het niet nodig was om niet door te vliegen. In Chicago zal het vliegtuig onderzocht worden, aldus United Airlines.

BioShock, de "opvolger" van System Shock

De developer van System Shock, Irrational Games, komt met een nieuwe game genaamd BioShock. De makers noemen het geen direct vervolg op de System Shock-serie, maar eerder een "spirituele opvolger". Het zal in ieder geval een first-person action-adventure zijn met een horror-thema.

BioShock zal gebruik maken van een zeer aangepaste versie van de Unreal engine, waar al meer dan 3 jaar aan gewerkt wordt.

Over het verhaal is nog weinig bekend, maar het zal zich afspelen in een verlaten genetisch laboratorium, waar overal lijken liggen. Het laboratorium was oorspronkelijk in gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is toen om onbekende redenen in onbruik geraakt. In de 21e eeuw is het lab weer opnieuw geopend.

Op je weg door het laboratorium zul je drie verschillende soorten vijanden tegenkomen namelijk: "drones, predators en soldiers". Om deze te bestrijden zul je DNA moeten vinden waarmee je jezelf aanpast, zodat je bijvoorbeeld beter tegen hitte kunt. Daarnaast heb je natuurlijk ook een flink aantal wapens om de vijanden te vullen met gaatjes.

Wanneer BioShock zal uitkomen en bij welke publisher is nog niet bekend.
De rest van het artikel lees je hier

Sonck op het matje geroepen

Naar aanleiding van de uitspraken van Wesley Sonck in de Belgische media, moet hij nu op het matje komen bij Ronald Koeman. Koeman was niet blij toen hij hoorde van de uitspraken van Sonck, die zich vandaag bij Koeman moet melden.

Sonck uitte laatst in de Belgische media vele frustraties. Daaronder waren een aantal uitlatingen over Ajax. Hij vindt dat hij niet genoeg vertrouwen krijgt van de supporters. Dat, samen met de vervelende sfeer, vindt hij, zorgt ervoor dat hij niet goed kan functioneren.

Ook het speelsysteem bekoort hem niet. Waar hij dacht dat Ajax met twee spitsen zou gaan spelen, een systeem waarmee Sonck bekend is, besloot Koeman met drie spitsen te gaan spelen. Het is mede daarom, vindt hij, dat hij niet goed z'n draai kan vinden.

Samenwerking PSV met Paulista

PSV zal gaan samenwerken met de Braziliaanse voetbalclub Paulista. De rondreis van Hiddink door Zuid-Amerika had onder andere deze samenwerking als doel.

Op de website van de Braziliaanse club Paulista wordt gemeld dat de club een samenwerkingsverband met PSV aangaat. Morgen zullen meer details bekend worden gemaakt over de samenwerking. Paulista staat momenteel achtste in de Braziliaanse divisie B.

PSV en Philips trekken in deze samenwerking gezamenlijk op. Als partners zouden ze een modern trainingscentrum aanleggen voor Paulista. PSV levert waarschijnlijk ook trainingsmethoden en krijgt het eerste recht op koop op spelers van Paulista.

Van Basten: "Centrale rol Sneijder"

Bondscoach Marco van Basten houdt onverminderd vast aan de 4-3-3 formatie voor de komende WK kwalificatie wedstrijd. Ook zal tegen Finland wederom Wesley Sneijder centraal spelen.

De keuze voor Sneijder is opmerkelijk daar de middenvelder zaterdag in Skopje tegen Macedonië niet een beste prestatie neerzette. Hij leed liefst zestienmaal balverlies. Van Basten: "Wesley speelde zaterdag inderdaad ongelukkig, maar hij had ook last van het veld. Hij was daarin bovendien niet de enige: vijf of zes anderen hadden moeite met het passen en aannemen van de bal."

De 4-3-3 formatie is anderzijds heilig voor de bondscoach. Volgens hem is het niet des Oranje om op een foutje van de tegenstander te gaan wachten. De aanvallende speelstijl staat voorop.

In de personele bezetting zal wel enige wijziging zijn. Pierre van Hooijdonk lijkt in de spits plaats te moeten maken voor Ruud van Nistelrooij, die terugkeert van een schorsing. Voor de vacante rechtsbackpositie wegens de schorsing van Khalid Boulahrouz zijn er meer gegadigden: Theo Lucius, Mark van Bommel (!) en Nigel de Jong.

Kleine boete voor FC Utrecht

FC Utrecht heeft een boete van 15.000 Zwitserse Francs, ongeveer 9.500 euro, gekregen naar aanleiding van het incident in de UEFA Cup wedstrijd Djurgardens IF – Utrecht van 30 september jongstleden.

In de tweede helft van het duel kreeg de doelman van Djurgardens, Tourray Pa Dembo, een muntje afkomstig uit het gastenvak tegen zijn hoofd. Hij ging daarom even neer, maar kon na een korte behandeling doorspelen.

De UEFA houdt Utrecht verantwoordelijk voor het gebeurde, alhoewel scheidsrechter Stuchlik geen bewijs had gevonden. De rapporteur had het incident wel opgemerkt. Met het oog op eerdere misdragingen bij Utrecht fans is de strafmaat relatief licht.

Flat-Out info en screens

Wat Flat-Out zo bijzonder maakt is niet alleen het niveau van grafische kwaliteit en overtuigende beelden, maar vooral de interactiviteit van de levels. De speler kan werkelijk overal tegenaan rijden. Een veiligheidsmuur van autobanden die vervolgens alle kanten op knallen, houten hekjes die in splinters uiteen spatten, vaten en pionnen die over de baan vliegen, onderdelen van de auto's van je tegenstanders die schade aan de andere auto's kunnen aanbrengen enzovoort.

De schademodellen van de auto's zijn indrukwekkend. Ieder onderdeel van de wagen kan buigen, beschadigen of er vanaf vliegen in een ongeluk, waardoor de motor, schakelbak, wielophanging, cockpit met bestuurder en alles wat je onder het chassis verwacht zichtbaar kunnen worden. De wagens zelf zijn zeer nauwkeurig ontworpen met alle mogelijke details. Er zijn in totaal 16 wagens waar uit gekozen kan worden die zich allemaal anders gedragen wat betreft besturing en de mogelijkheid om je tegenstander eventjes op z'n lazer te geven als hij je er niet langs laat.

Flat-Out komt 5 november uit voor PC, PlayStation 2 en Xbox

Hier wat meer details:

quote
* First racing game with a 3rd person mode where the character can repair his car, walk around the pit area and interact with other characters.
* Captivating character-driven story bringing new depth to the career mode and driving games.
* Fast-paced and adrenaline filled racing experience. Races consist of 8 banged up and rusty cars battling it out without mercy on varying racetracks.
* Accurate feel in the vehicle dynamics giving enough feel of presence for the most dedicated racing enthusiast with a console.
* Realistic and extensive damage modeling affecting both visuals and vehicle dynamics, separately damaging different parts of the car.
* Cutting edge technology. Optimized for racing games. Game graphics will be of previously unseen realism on Xbox and PC.
* 45 varying and different racecourses, from sandy and hilly courses with plenty of jumps to ice courses on frozen lakes, along with asphalt racetracks and combinations of asphalt/dirt tracks.
* 16 different cheap and rusty banged up car models.
* Garage. Player can buy new parts to his car or purchase entirely new car.
* Multiplayer racing in various game modes utilizing both linked and splitscreen multiplayer modes for single console multiplaying and XBox Live for internet multiplaying
* Advanced AI that makes mistakes and lears from them, developing its skills during the seasons.












Cocu op gelijke hoogte met Overmars

Phillip Cocu kan aankomende woensdag, tijdens de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Finland, op gelijke hoogte komen met Marc Overmars op de eeuwige ranglijst van internationals.

De 33-jarige speler van PSV zal woensdag, als hij wordt opgesteld, zijn 86e interland spelen. Cocu debuteerde voor het Nederlands elftal op 14 april 1996 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. (0-1) Hij was actief als speler op de EK`s in 1996, 2000 en 2004 en op het WK van 1998.

Recordhouder is Frank de Boer met 112 interlands, gevolgd door Edwin van der Sar, die met 93 gespeelde wedstrijden op de tweede plaats staat. Overmars staat derde.

Valverde centraal in geruchten

Een groot aantal ploegen lijkt rond te zijn qua kopmannen voor volgend seizoen. Voor de ploegen die nog zoeken lijkt Alejandro Valverde centraal te staan.

Valverde lijkt onderhand aan vrijwel alle ploegen te zijn gelinkt. Voor zijn ploeg Kelme de reden om een hoge vraagprijs neer te zetten en ook Valverde zelf vraagt een flink salaris. Ondertussen onderhandelen ploeg en renner al een tijdje met Illes Balears, maar het hoge bedrag blijft een struikelblok voor het Spaanse team. Iles Balears heeft nu ook het oog gericht op Mayo, mocht Valverde niet naar de ploeg komen.

Valverde wordt nu echter ook genoemd bij Fassa Bortolo. Fassa Bortolo heeft Aitor Gonzalez laten gaan en zoekt nog een kopman voor een of meer grote rondes. Zij wachten echter ook af wat Santi Perez doet. Die onderhandelt nog met zijn huidige ploeg Phonak en zou aanbiedingen hebben van US Postal, Liberty Seguros en opnieuw Illes Balears. Zo lijken de geruchten nog wel een paar weken door te kunnen gaan.

Button-uitspraak zaterdag verwacht

De Contract Recognition Board (CRB) zal zaterdag bijeenkomen om over het contract van Jenson Button te praten. Na deze bijeenkomst wordt duidelijkheid verwacht over het oordeel van het CRB.

Zowel BAR als Williams claimen een geldig contract met Button voor volgend seizoen te hebben. BAR gelooft dat de optie, die het team heeft gelicht, voor volgend seizoen het rijden van Button garandeert. Williams gelooft dat BAR geen geldig contract had met Button en dat het team daarom een contract voor volgend seizoen met Button kon sluiten. Omdat beide teams er gezamenlijk niet uit zijn gekomen, moet nu het CRB het oordeel vellen.

De afgelopen weken schoten de meningen over het contract heen en weer. Bij de Grand Prix van China was het merendeel van de volgers van mening dat het BAR-team het gelijk aan haar zijde heeft. Bij de Grand Prix van Japan waren weer meer mensen overtuigd van het gelijk van Williams.

Teambaas David Richards van BAR is in ieder geval blij over hoe team en coureur met elkaar omgaan op het moment: "Alle credit voor Jenson, voor hoe hij zich heeft gedragen de afgelopen weken. En ook credit voor het team, voor hoe ze hun werk hebben uitgevoerd. Ik ben relaxed en zelfverzekerd voor komend weekend."

GeenStijl raakt provider kwijt na aanhoudende DDoS-attacks

Het weblog GeenStijl heeft nog steeds te kampen met grote DDoS-aanvallen. Zo erg dat hun hostingprovider Cysonet heeft besloten om Geenstijl af te stoten, zo meldt ICT-nieuwssite Webwereld vandaag. ''Er is een maximum aan wat wij kunnen opvangen. Wij kunnen onze nek maar beperkt uitsteken. Het begrip van onze andere klanten raakt op als hun websites overdag niet meer bereikbaar zijn'', aldus de technisch directeur van Cysonet.

Geenstijl heeft aan Webwereld laten weten begrip te hebben voor de beslissing van Cysonet. ''Cysonet heeft ons op een uitstekende en professionele manier geholpen. We gaan dan ook vriendschappelijk uit elkaar.'' Inmiddels heeft het weblog een nieuwe provider gevonden: Garnier/NetHolding, waar ook het populaire weblog Retecool wordt gehost. GeenStijl verwacht morgen weer ''in de lucht'' te zijn.

De aanvallen op Geenstijl begonnen midden vorige week, na het inmiddels bekende 'gedoe' met de DDoSsers van de regeringssites. Sindsdien blijven de aanvallen aanhouden, waardoor ook andere klanten van Cysonet de dupe worden.

De politie onderzoekt nog steeds wie er achter de aanvallen op de overheidssites en op Geenstijl zitten. Inmiddels is wel duidelijk dat mochten de daders gepakt worden, ze grote schadeclaims tegemoet kunnen zien.

Mario Party 6 filmpjes

IGN heeft vandaag nieuwe mario Party 6 filmpjes online gezet. De filmpjes zijn gemaakt terwijl iemand de aan het gamen is, en je kunt ze hier vinden:

Filmpjes

Net zoals de vorige delen, zal ook deze Mario Party weer veel weg hebben van zijn voorgangers. Ook deze keer ren je weer met Mariokarakters over het bord terwijl je je af en toe in een minigame stort. Nieuw in deeltje zes is een dag-nachtsysteem, nieuwe karakters en minigames en natuurlijk de microfoon. Of het dag of nacht is heeft invloed op het bord en de minigames die je kunt spelen.

Een van de borden heeft een leuke nieuwe feature, je moet de sterren van iemand anders stelen in plaats van ze zelf te verdienen. Of dit voor alle borden geldt is onduidelijk, het maakt het in ieder geval moeilijker voor dezelfde persoon om steeds te winnen. Ben je goed? Dan ben je waarschijnlijk ook steeds het haasje.

De microfoon wordt ingezet bij de 1 vs 3 minigames. Verbal Assault is zo'n game. Schreeuw commando's in de microfoon om lasers, raketten en Bullet Bills op je tegenstanders af te sturen vanuit je eigen zwevende tank. Ondertussen kunnen de andere drie spelers degene met de microfoon bestoken met "energy balls". In een andere microfoongame moet je karakters uit het Mariouniversum identificeren door hun naam te roepen. Bij weer een andere game moet je karakters oproepen en ze dan commando's geven door een richting te zeggen.




Bullit Bills are go!

Een grote verbetering tegenover de vorige delen lijkt de toegenomen snelheid. In de filmpjes razen de spelers over het bord en handelen de computerspelers hun zaakjes in no-time af. In vorige delen zat je vaak nogal lang te wachten totdat de computertegenstander eindelijk alles had gedaan. Dit gecombineerd met het concept dat het nu vooral draait om het stelen van sterren kon er wel eens voor zorgen dat dit weer een heel interessante game wordt. Nu nog drie vrienden zien te regelen die een Goomba over het scherm willen dirigeren door als een drill-instructor commando's te schreeuwen.

(voorlopige) RIP Geenstijl.nl

quote:
Gisteren d.d. 11 oktober 2004 is ons netwerk tussen 16:50 en 17:50 vanwege een router probleem slecht bereikbaar geweest. Achteraf bleek dit veroorzaakt door een Ddos op www.cyso.nl.

Cysonet Managed Hosting heeft besloten per direct de website www.geenstijl.nl uit haar netwerk te verwijderen. De Ddos aanvallen gericht op deze site veroorzaken teveel overlast voor onze klanten.

De beslissing om geenstijl.nl af te stoten is conform ons Ddos beleid. Dit beleid is beschikbaar op aanvraag. Neemt u hiervoor contact op met Cysonet.

Er zijn maatregelen genomen om ons netwerk te beschermen tegen de Ddos aanvallen. De adressen waarop de aanval gericht was worden bij onze toeleveranciers geblokkeerd.

Onze welgemeende excuses voor de overlast.

Aldus Cyso. En dat is dus allemaal hierdoor gekomen.

Met dank aan Roel voor de tips.

update
Geenstijl verhuist dus naar netholding, dat melden zij op webwereld.

Vuile hondenloper!!

Wie heeft nou nooit eens in een hondendrol gestaan? Je voelt je voet wat wegglijden en mocht het stil zijn om je heen, dan kan je ook nog horen dat je in een glibberige, glijdende hoop bent gaan staan. Daar bijna alle schoenen voorzien zijn van een goed profiel in de zolen zal ook het met een takje uitpeuteren van de stront uit de randen je zeer bekend voorkomen. Je glijdt dus bijna onderuit, je kan je schoenen schoonmaken en krijgt de stank, waar je nog redelijk lang boven moet hangen, op de koop toe. Allemaal het gevolg van een potje hondenpoepsurfen.

Max Drive nu ook voor de GameCube

Datel heeft nu ook een Max Drive voor de GameCube uitgebracht. Eerder was het al een groot succes voor de Playstation 2 en Xbox. Het is een memorycard met een capaciteit van meer dan 1000 blocks. Op zich niet zo'n heel groot nieuws, maar met dit apparaatje kun je nog veel meer.

Er zit een kabel bij waardoor je hem via usb op je PC kunt aansluiten. Hierdoor is het mogelijk om savegames erop te zetten, levels te unlocken en cheats te gebruiken. Wil je bewijzen dat je echt zo'n pro-gamer bent? Upload dan je savegames naar je PC en laat de wereld zien wat je in huis hebt. Natuurlijk kun je je PC dan ook gebruiken om je savegames op te slaan, mocht je de meer dan 1000 blocks ooit nog volkrijgen.

Bij aanschaf krijg je een Max Drive, usbkabel, software om hem te kunnen gebruiken en een cd met cheats en savegames. De verkoopprijs zal 19,99 pond zijn.




Jonge Marokkanen slopen computerlokaal

Zo'n 20 tot 30 boze Marokkaanse jongeren hebben gistermiddag het computerlokaal van een buurtcentrum in het Haarlemse Schalkwijk kort en klein geslagen. Een groep ouderen, die computerles had in het gebouw, werd nog wel in de gelegenheid gesteld te vertrekken. Daarna gingen de jongeren compleet ''los''.

De jongeren zijn woedend omdat in ''hun'' gebouw nu les wordt gegeven aan ouderen. De voormalige gymzaal aan de Laan van Angers, met twee kleine ruimten ernaast, was jarenlang een jongerencentrum, voornamelijk in gebruik bij de Marokkaanse jongeren. Begin dit jaar is het gebouw opgeknapt en werd het een multifunctioneelcentrum. Daardoor mochten ook buurtbewoners en met name ouderen ervan gebruik maken.

De Marokkaanse jongens pikten het niet dat zij op maandagmiddag niet achter 'hun' computers mochten internetten. Een geschrokken cursist: ''Wij zitten daar van 14 tot 15.15 uur en de jongeren mogen er vanaf half vier terecht. Daar konden ze niet op wachten. Vorige week bezetten zij het lokaal toen wij even pauze hadden. En nu stormden ze binnen, riepen dat we onze jassen en sleutels moesten pakken en wegwezen. Daarna hebben ze alles kort en klein geslagen. Werkelijk verschrikkelijk.''

De politie heeft inmiddels een 21-jarige verdachte aangehouden. Meerdere arrestaties worden verwacht.

Dochter (12) doodt moeder in slaap

Miss_Lestat en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk nieuwsIn de Amerikaanse stad Dallas heeft een 12-jarig meisje haar 48-jarige moeder om het leven gebracht, terwijl die lag te slapen. De tiener was kwaad geworden over het huisarrest wat ze door haar moeder opgelegd had gekregen, aldus de politie.

De dochter schoot haar moeder in koelen bloede in het gezicht. Haar jongste broertje alarmeerde direct de politie toen hij zijn moeder in levenloze toestand op het bed aantrof.

De politie heeft het meisje aangehouden en ingesloten. De oudste dochter van de in totaal zes kinderen liet weten dat haar moeder al langer problemen had met haar 12-jarige dochter.

SEGA komt zelf met classic collection

In een verklaring gisteren op het SEGA's media event in San Francisco heeft het bedrijf laten weten dat het de "SEGA Classics Collection" zal publiceren. De spellen die in deze game komen zijn: Alien Syndrome, Bonanza Bros, Columns, Decathlete, Fantasy Zone, Golden Axe, Monaco GP, Outrun, Space Harrier, Tant-R, en Virtua Racer. Hij wordt ongeveer aan het einde van dit jaar verwacht. Eigenlijk zou SEGA dit niet zelf doen maar was dit bekend gemaakt door Conspiracy Entertainment.

Homoblad houdt gemoederen nog steeds bezig

De christelijke en 'zwarte' scholen die het homojongerenblad Expreszo weigerden aan hun leerlingen uit te delen, vinden dat het blad aan hun opgedrongen wordt. Verder laken ze het opgeheven vingertje van minister Maria Van der Hoeven van Onderwijs. Ook de Besturenraad, de organisatie van het christelijk onderwijs, heeft zich negatief uitgesproken over het homojongerenblad en de grove taal die erin wordt gebezigd.

Rector Eppie Klein van de reformatorische Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn zegt dat het blad een toegevoegde waarde van nul komma nul had. Volgens hem komt homoseksualiteit al aan de orde bij maatschappelijleer, biologie, zorg & welzijn en gezondheidsleer. Verder heeft de school een vertrouwenspersoon en een leerlingbegeleiding voor persoonlijke vragen. ,,Wij hebben dat materiaal van de minister niet nodig'', zegt Klein.

De reformatorische rector is blij dat hij de homobladen van de school kon weren: ''De titel van het blad impliceert al: 'laat je homoseksualiteit expressief zijn, geef het een plaats.' Wij willen onze leerlingen vanuit de Bijbel leren hoe zij met homoseksualiteit kunnen omgaan. Je geaardheid kun je niet veranderen, maar je hoeft niet aan alle neigingen toe te geven.''

Bij de gereformeerde scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort werd het blad ook geweigerd: ''Het is ingezien en niet-geschikt geacht. Het homojongerenblad gaat uit van andere normen en waarden dan die van de school. Wij hebben een eigen lesprogramma over seksualiteit. Het ongevraagd opsturen van het blad is opdringerig' en zonde van het geld. De minister hoeft ons echt geen standje te geven. Overleg dan van tevoren. Er is vrijheid van godsdienst, wij mogen dat blad weigeren'', aldus directeur Gertjan Oosterhuis.

Ook niet christelijke scholen weigerden het blad, vooral ''zwarte' scholen. Het Zuider Park College (ZPC) in Rotterdam, vindt de inhoud niet geschikt voor zijn leerlingen. ''Als ik het taalgebruik dat in het blad wordt gebruikt in de gangen zou horen, zou ik er wat van zeggen'', aldus locatieleider Henrique Dekkers. Aan Expreszo werd een boze brief gestuurd waarin bovendien stond dat men ''het commentaar al hoorde van de meeste allochtone ouders van hun leerlingen.''.

Subsidie
Expreszo werd in een oplage van 420.000 exemplaren naar bijna alle middelbare scholen gestuurd. Het ministerie van OCW subsidieerde het project met 50.000 euro. Ook het ministerie van Sociale Zaken, de Nationale Jeugdraad en het VSB Fonds staken geld in het project.

Minister Van der Hoeven en staatssecretaris Ross van Welzijn gaan uitzoeken waarom scholen het homojongerenmagazine hebben geweigerd.

Een meerderheid van de Tweede Kamer maakte zich na het bekend worden van het terugsturen van het blad zorgen over de emancipatie van jonge homoseksuelen in Nederland. De fracties van VVD, PvdA, GroenLinks en D66 zullen staatssecretaris Ross vandaag vragen om de homo-emancipatie met concrete plannen te bevorderen. Zo willen zij dat het kabinet meer geld uittrekt voor dit onderwerp.

Volgen PvdA-parlementariër Verbeet is het ''belachelijk dat schoolleidingen voor hun leerlingen besluiten dat het slecht is te lezen over homoseksualiteit.'' Regeringspartij VVD laat weten het een slechte zaak te vinden dat discriminatie jegens homo's in het algemeen en jonge homo's in het bijzonder weer toeneemt.

Homojongerenblad Expreszo laat intussen weten vol door te gaan met de strijd voor meer tolerantie jegens jonge homo's op scholen. Op hun site zijn nu 'stickers' te downloaden met JA Hetero / JA Homo. Bij voldoende animo worden die ook in productie genomen. Verder is de gehele editie van het op sommige scholen verboden blad, on-line gezet. Zie de site van Expreszo.


JA Hetero - JA Homo

GTA weer in opspraak

Jack Thompson, een advocaat uit Florida, heeft de aanval geopend op GTA. Hij beweert dat Tobin Kerns, een 16-jarige scholier uit Massachusetts, GTA gebruikte om een bloedbad te gaan stichten op zijn school.

Tobin was gearresteerd nadat de politie achter zijn plannen was gekomen om op de verjaardag van het drama van Columbine (april 1999) zijn medeleerlingen en leraren te vermoorden. Bovendien was hij van plan om ook de brandweer en politie, die te hulp zouden schieten, te vermoorden.

Volgens Thompson was GTA een van Tobins favoriete games en hij vertelt nu dus aan de media dat hij denkt dat het een inspiratie voor Tobin zou zijn.

"[...]
The technique of killing civilians and then first-responders when they get there is the primary scenario to win in all the Grand Theft Auto games
[...]"


Thompson bleef hier niet bij, en had over GTA nog meer te vertellen:
"[...]
killing simulators actually used by gangs
[...]"


Thompson heeft vaker de aanval geopend op de games-industrie. Recentelijk nog met de "Manhunt-moord" en eerder al een keer GTA toen in Tennessee teenagers een automobilist neerschoten.

Thompson, die ook andere entertainment media aanvalt, heeft nog geen rechtszaak gewonnen en er is ook nog geen wetenschappelijk bewezen link tussen geweld in games en geweld in het echte leven.

Liesblessure voor Patrick Ax

Aanvaller Patrick Ax mist mogelijk aankomende vrijdag de competitiewedstrijd van De Graafschap tegen AZ.

Ax heeft last van een blessure aan zijn lies en trainde maandag daarom ook apart van de groep mee.

Ook doelman Rob van Dijk ontbrak maandag op de training. Van Dijk was grieperig en had last van zijn knie, maar de verwachting is dat hij dinsdag de training weer kan hervatten.

Aanvaller Loic Loval, die in een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Longa`30 een knietje op zijn bovenbeen kreeg, beperkte zich bij de training maandag tot loopoefeningen. De kans is groot dat hij wel fit zal zijn voor de wedstrijd tegen de club uit de Alkmaarder Hout.

Amerikaanse ligt acht dagen in autowrak

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaans meisje heeft acht dagen lang met zware verwondingen in een autowrak gelegen. De 17-jarige had op 2 oktober op de terugweg van een feestje een eenzijdig ongeluk gekregen en belandde naast de weg.

Uiteindelijk werd het slachtoffer vijftig meter van de weg in een bos gevonden. Ze had gebroken ribben, een gebroken been, verwondingen aan haar gezicht en was na acht dagen zonder eten en drinken bijna uitgedroogd.

Een woordvoerder van de politie gaf aan dat de verdwijning van het meisje weliswaar op de telex gezet was, maar dat geen zoekactie was gestart. "Wij gingen ervan uit dat ze van huis was weggelopen."

Oude verkrachtingszaken Maastricht opgelost

Met de arrestatie van een 40-jarige Belg, heeft de politie Limburg-Zuid vijf verkrachtingszaken in Maastricht opgelost. De man, die in België werd opgepakt wegens verkrachting en poging tot doodslag op een 60-jarige vrouw, bekende in 1990 en 1991 vier vrouwen in Maastricht verkracht te hebben.

De slachtoffers van toen 68, 44, 24 en 19 jaar oud werden onder verbale bedreiging met geweld verkracht in de wijken Brusselse Poort en Pottenberg en langs de John F. Kennedysingel. De 44-jarige vrouw werd zelfs twee maal slachtoffer van de man. De eerste keer bleef het bij een poging, maar een week later werd zij daadwerkelijk verkracht. Het 19-jarige meisje werd naast de verkrachting ook nog stevig mishandeld. Ze moest met een hersenschudding en zware kneuzingen in haar gezicht worden opgenomen in het ziekenhuis.

De zaak werd opgelost door middel van DNA-onderzoek. Destijds waren spermasporen die op het lichaam van de slachtoffers werden aangetroffen veiliggesteld. Begin jaren negentig kon daar nog geen nauwkeurig DNA-profiel van worden gemaakt. Tegenwoordig echter wel.

Veel ziekmeldingen door verkoudheid

rayden24 had ons via de nieuws-submit te melden:

Veel mensen zijn op dit moment verkouden. Het aantal ziekmeldingen bij bedrijven is dan ook drie keer zo hoog dan normaal. Professor Osterhaus, directeur van het griepcentrum van het Erasmus Medisch Centrum, bevestigt dat er sprake is van een verkoudheidsgolf.

Arboned, een van de grootste Arbo-diensten van Nederland, vermoedt dat de verkoudheidsgolf te maken heeft met het koudere weer. Maar ook de werkdruk is weer toegenomen.

'Promptergate': de stem achter president Bush

Icoon politiek buitenland nieuwsDe afgelopen week werd er in diverse kranten en op diverse weblogs al druk gespeculeerd op de mogelijkheid dat president George Bush bij zijn debatten met John Kerry, maar ook bij andere gelegenheden, gebruik maakt van een radio-ontvangertje, dat hem informatie influistert die hij in het debat kan gebruiken.

Onder andere de Amerikaanse blogsite Cannonfire wees op een geheimzinnige bobbel op Bush' rug, die de ontvanger zou kunnen herbergen, en op iets in zijn linkeroor dat op een miniatuurluidsprekertje leek. Verder viel op dat de president regelmatig voordat hij sprak even stilviel en in de verte staarde, alsof hij ergens naar luisterde, en dat zijn toon erg wisselde. Bovendien zou het merkwaardige uitlatingen verklaren - zo viel Bush bij het debat in Miami, Florida, uit naar Kerry met de woorden "now let me finish!" op een moment dat hij helemaal niet werd geïnterrumpeerd.

Al in juni van dit jaar, bij de D-Day herdenking in Frankrijk, was het sommige televisiekijkers opgevallen dat de microfoon van Bush ook een andere stem leek op te pikken, die zijn tekst uitsprak al voordat de president hem zelf uitsprak (zie ook dit filmpje, wmv 2.77Mb) op de politieke blogsite Canofun. Dit werd door medewerkers van de republikeinse partij afgedaan als een 'pre-echo', een technisch verschijnsel dat soms optreedt bij satelietverbindingen. Uit beelden van dat optreden bij de D-Day herdenkingen, die nu zijn verschenen op het weblog van de Engelsman Max Christian, blijkt echter zonneklaar dat de president zijn teksten woordelijk krijgt ingefluisterd door een geheimzinnige stem. Waar deze stem de woorden "I look forward to working with president Chirac" zonder hapering dicteert, brengt president Bush ze even later hakkelend naar buiten, zodat duidelijk is dat hier geen sprake kan zijn van een pre-echo.

Men gaat er van uit, dat de geheimzinnige spreker Bush' adviseur en campagneleider Karl Rove is, die hem al meer dan tien jaar begeleidt in zijn politieke bliksemcarriere.

De ontdekking roept veel vragen op. In hoeverre loopt de president aan de leiband van anderen, en hoever reikt de macht van mensen achter Bush, zoals Karl Rove? Het Amerikaanse Salon.Com vroeg zich al af: "Do we really have a Milli Vanilli president?".

Terwijl deze affaire zich ontvouwt, zijn er al aansprekende namen als "Promptergate" en "Wiregate" voor bedacht. Er is inmiddels een speciale site verschenen die geheel aan de ontdekking gewijd is.

Onze dank gaat uit naar user dvr, die ons dit eigen geschreven stuk via de nieuws-submit had gemeld.

Sluiter wel, van Scheppingen niet door in Metz

Dennis van Scheppingen is er niet in geslaagd de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Franse Metz te bereiken

De als zevende geplaatste Nederlander verloor verrassend van de jonge Fransman Richard Gasquet, setstanden waren 3-6 en 5-7. Gasquet was met een wildcard toegelaten tot het toernooi.

Eerder bereikte Raemon Sluiter wel de tweede ronde. Zijn tegenstander, de Chileen Adrian Garcia, moest in de tweede set geblesseerd opgeven.

Nieuw Filmpje Star Wars KotOR 2

Gamershell en 3Dgamers hebben een klein geluidloos filmpje online gezet van het vervolg op de succesvolle RPG Star Wars: Knights of the Old Republic. In het minuut lang durende filmpje wordt in vogelvlucht de planeet Korriban geshowd.

Knights of the Old Republic 2 speelt zich af 5 jaar na het origineel en de jedi zijn bijna uitgeroeid. Jij bent de hoop van het heelal, een jedi die zijn krachten terug moet vinden. Of je de dark of light side aanhangt is je eigen keuze.

Gamershell Mirrors
3DGamers Mirrors

Goud voor zwemster Veldhuis

Zwemster Marleen Veldhuis is maandag wereldkampioene geworden op de 50 meter vrije slag bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Indianapolis.

Ondanks de slechte start die ze in de finale maakte, was ze de Australische Lisbeth Lenton en de Zweedse wereldrecordhoudster Therese Alshammar, die zilver en brons wonnen, te snel af. Veldhuis tikte aan in een tijd van 23.41.

Eerder won de Nederlandse al een bronzen medaille op de 100 meter vrije slag.

CD: Duran Duran - Astronaut

They're back! Het is alweer 20 jaar geleden dat ik als puber zwijmelend voor de beeldbuis zat te kijken naar clips van Duran Duran, posters boven mijn bed had hangen van John Taylor en stiekem naar de Countdown studio afreisde om ze te ontmoeten. Duran Duran dus. Na bijna 20 jaar zijn ze weer in hun oude bezetting terug en is hun nieuwe album uit: Astronaut. Benieuwd of er na zo'n lange tijd iets veranderd is?

Myst door de jaren heen

Myst. De naam is bij bijna iedereen bekend, of je nou fan bent van adventures of niet. Voor menigeen was Myst het eerste computerspel dat ze speelden, en er zijn dan ook wereldwijd miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan.

In Myst draait het om de D\'ni, een volk dat de kunst van het \'schrijven van Ages\' heeft uitgevonden. Door het tot in detail beschrijven van een wereld creëren de D\'ni een poort naar die wereld. Door je hand op het boek te leggen reis je naar de wereld, en met een linking book keer je terug naar je eigen wereld. Atrus is één van de laatste afstammelingen van de D\'ni. In de Myst-games volg je hem en zijn familie.

De spellen kenmerken zich altijd door de prachtige werelden die je uitnodigen er uren rond te dwalen. De puzzels zijn doorgaans pittig en vaak van mechanische/natuurkundige aard (machines in werking stellen, geblokkeerde doorgangen vrijmaken, lichtstralen weerkaatsen, het juiste gewicht op een drukgevoelige plaat leggen en dergelijke).

Toch is er ook veel kritiek op Myst-games: zo vinden veel mensen de werelden van Myst maar leeg en doods. Alles ziet er weliswaar prachtig uit, maar je komt er geen sterveling tegen. FOK! zette de verschillende delen in de Myst-serie voor je op een rijtje...


The Dock, waar het allemaal begon

[update] Wilders bedreigd in internetvideo

Via de nieuws-submit werden we getipt over het volgende:

Op de MSN-website Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad is een video gepubliceerd die oproept om van het Kamerlid Geert Wilders het hoofd af te hakken. Op de video, die begeleid wordt door Arabische gezangen, staat eerst vermeld dat 'afgod' Wilders wegens ''spotten met de islam'' de straf onthoofding heeft verdiend. Beloning voor ''deze opoffering'' is het paradijs, aldus de tekst in de video. Daarna worden een paar foto's van Wilders in beeld gebracht. Op één daarvan is ook Ayaan Hirsi Ali te zien.

Op de site staat onder het kopje ''De vijand Geert Wilders' onder meer te lezen:
'' En hij is niet de enige vijand van ons, maar ook Hirsi Ali die openlijk spotten over de Islaam en over onze geliefde Profeet.... en de gehele NL-regering die Amerika steunt met militaire hulp tegen de onschuldige Iraakse bevolking.
Diegenen die Moslims bestrijden of het bestrijden van Moslims op welke manier dan ook ondersteunen worden collectief als één vijand beschouwt
En Nederland heeft jammer genoeg niks geleerd van de gezegende aanvallen in Madrid....Wij Moslims accepteren geen vernedering!!......En geert wilders en hirsi ali en de NL-regering, de Mujahideen komen eraan.''


De website lijkt verdacht veel op de MSN-site waarop onlangs het geheime adres van VVD-Kamerlid Hirsi Ali werd gepubliceerd. Naar aanleiding daarvan werd Hirsi Ali door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging naar een onderduikadres gebracht. Die MSN site is overigens van het web gehaald.

De video van 9 mb, die ruim één minuut duurt, staat op de MSN-site onder het kopje video. Het videobestand lijkt overigens vrij eenvoudig van het web te verwijderen.

Update 18:15
Aan het eind van de middag is de gehele post over Wilders ineens van de website verdwenen. Het desbetreffende filmpje zwerft inmiddels wel over internet. Onder meer het weblog Volkomenkut heeft een mirror geplaatst.

Update 00:52
De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) hebben gisteravond laten weten onderzoek te doen naar de nieuwe doodsbedreiging aan het adres van Wilders, zo meldt het ANP.

Het Kamerlid zelf reageerde maandag vol afschuw op de nieuwe bedreiging en zegt een "unheimisch gevoel" te krijgen van de vele bedreigingen aan zijn adres. ''Maar ik zie dit als een verdere aansporing met volle kracht verder te gaan.''

Wilders heeft opnieuw aangifte gedaan. ''Blijkbaar moet dat tegenwoordig wekelijks gebeuren.'' Vorige week stond er nog een 'moordposter' op internet.

GSM-verstoorders in Franse bioscopen

In Franse bioscopen mogen gsm-verstoorders worden gebruikt. Na jaren van aandringen door de Franse regering, is de Europese wetgeving zo aangepast dat dit nu mag. Mensen die in de bioscoop zitten kunnen op deze manier hun mobieltje niet gebruiken.

Tot nu toe mochten bioscopen enkel verzoeken een telefoon uit te zetten. Nu krijgen de bezoekers te horen dat hun mobiel uitgeschakeld is. Toch kleven er wel voorwaarden aan de maatregel. Het alarmnummer moet namelijk gewoon bereikbaar zijn. Daarnaast moeten bellers buiten de bioscoop er geen last van hebben.

In de Franse bioscopen is het alleen in de zaal niet mogelijk om de telefoon te gebruiken. Daarbuiten doet de gsm het gewoon weer.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.