GeenStijl raakt provider kwijt na aanhoudende DDoS-attacks

Het weblog GeenStijl heeft nog steeds te kampen met grote DDoS-aanvallen. Zo erg dat hun hostingprovider Cysonet heeft besloten om Geenstijl af te stoten, zo meldt ICT-nieuwssite Webwereld vandaag. ''Er is een maximum aan wat wij kunnen opvangen. Wij kunnen onze nek maar beperkt uitsteken. Het begrip van onze andere klanten raakt op als hun websites overdag niet meer bereikbaar zijn'', aldus de technisch directeur van Cysonet.

Geenstijl heeft aan Webwereld laten weten begrip te hebben voor de beslissing van Cysonet. ''Cysonet heeft ons op een uitstekende en professionele manier geholpen. We gaan dan ook vriendschappelijk uit elkaar.'' Inmiddels heeft het weblog een nieuwe provider gevonden: Garnier/NetHolding, waar ook het populaire weblog Retecool wordt gehost. GeenStijl verwacht morgen weer ''in de lucht'' te zijn.

De aanvallen op Geenstijl begonnen midden vorige week, na het inmiddels bekende 'gedoe' met de DDoSsers van de regeringssites. Sindsdien blijven de aanvallen aanhouden, waardoor ook andere klanten van Cysonet de dupe worden.

De politie onderzoekt nog steeds wie er achter de aanvallen op de overheidssites en op Geenstijl zitten. Inmiddels is wel duidelijk dat mochten de daders gepakt worden, ze grote schadeclaims tegemoet kunnen zien.