Jonge Marokkanen slopen computerlokaal

Zo'n 20 tot 30 boze Marokkaanse jongeren hebben gistermiddag het computerlokaal van een buurtcentrum in het Haarlemse Schalkwijk kort en klein geslagen. Een groep ouderen, die computerles had in het gebouw, werd nog wel in de gelegenheid gesteld te vertrekken. Daarna gingen de jongeren compleet ''los''.

De jongeren zijn woedend omdat in ''hun'' gebouw nu les wordt gegeven aan ouderen. De voormalige gymzaal aan de Laan van Angers, met twee kleine ruimten ernaast, was jarenlang een jongerencentrum, voornamelijk in gebruik bij de Marokkaanse jongeren. Begin dit jaar is het gebouw opgeknapt en werd het een multifunctioneelcentrum. Daardoor mochten ook buurtbewoners en met name ouderen ervan gebruik maken.

De Marokkaanse jongens pikten het niet dat zij op maandagmiddag niet achter 'hun' computers mochten internetten. Een geschrokken cursist: ''Wij zitten daar van 14 tot 15.15 uur en de jongeren mogen er vanaf half vier terecht. Daar konden ze niet op wachten. Vorige week bezetten zij het lokaal toen wij even pauze hadden. En nu stormden ze binnen, riepen dat we onze jassen en sleutels moesten pakken en wegwezen. Daarna hebben ze alles kort en klein geslagen. Werkelijk verschrikkelijk.''

De politie heeft inmiddels een 21-jarige verdachte aangehouden. Meerdere arrestaties worden verwacht.