[update] Wilders bedreigd in internetvideo

Via de nieuws-submit werden we getipt over het volgende:

Op de MSN-website Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad is een video gepubliceerd die oproept om van het Kamerlid Geert Wilders het hoofd af te hakken. Op de video, die begeleid wordt door Arabische gezangen, staat eerst vermeld dat 'afgod' Wilders wegens ''spotten met de islam'' de straf onthoofding heeft verdiend. Beloning voor ''deze opoffering'' is het paradijs, aldus de tekst in de video. Daarna worden een paar foto's van Wilders in beeld gebracht. Op ÚÚn daarvan is ook Ayaan Hirsi Ali te zien.

Op de site staat onder het kopje ''De vijand Geert Wilders' onder meer te lezen:
'' En hij is niet de enige vijand van ons, maar ook Hirsi Ali die openlijk spotten over de Islaam en over onze geliefde Profeet.... en de gehele NL-regering die Amerika steunt met militaire hulp tegen de onschuldige Iraakse bevolking.
Diegenen die Moslims bestrijden of het bestrijden van Moslims op welke manier dan ook ondersteunen worden collectief als ÚÚn vijand beschouwt
En Nederland heeft jammer genoeg niks geleerd van de gezegende aanvallen in Madrid....Wij Moslims accepteren geen vernedering!!......En geert wilders en hirsi ali en de NL-regering, de Mujahideen komen eraan.''


De website lijkt verdacht veel op de MSN-site waarop onlangs het geheime adres van VVD-Kamerlid Hirsi Ali werd gepubliceerd. Naar aanleiding daarvan werd Hirsi Ali door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging naar een onderduikadres gebracht. Die MSN site is overigens van het web gehaald.

De video van 9 mb, die ruim ÚÚn minuut duurt, staat op de MSN-site onder het kopje video. Het videobestand lijkt overigens vrij eenvoudig van het web te verwijderen.

Update 18:15
Aan het eind van de middag is de gehele post over Wilders ineens van de website verdwenen. Het desbetreffende filmpje zwerft inmiddels wel over internet. Onder meer het weblog Volkomenkut heeft een mirror geplaatst.

Update 00:52
De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) hebben gisteravond laten weten onderzoek te doen naar de nieuwe doodsbedreiging aan het adres van Wilders, zo meldt het ANP.

Het Kamerlid zelf reageerde maandag vol afschuw op de nieuwe bedreiging en zegt een "unheimisch gevoel" te krijgen van de vele bedreigingen aan zijn adres. ''Maar ik zie dit als een verdere aansporing met volle kracht verder te gaan.''

Wilders heeft opnieuw aangifte gedaan. ''Blijkbaar moet dat tegenwoordig wekelijks gebeuren.'' Vorige week stond er nog een 'moordposter' op internet.