Vermoorde Tinka leidde dubbelleven

De 27-jarige Tinka van Rooij die begin juni vermoord werd gevonden blijkt het slachtoffer te zijn geworden van een twist over geld en drugs. Van Rooij leidde een dubbelleven; ze verdiende haar geld niet alleen als nagelstyliste, maar ook met het kweken van wiet. Afgelopen weekend bekende de 33-jarige Arno N. uit Made de moord op de jonge vrouw. Nog eens acht personen worden verdacht van medeplichtigheid.

De nagelstyliste teelde samen met Arno N. en anderen al jaren wiet. Volgens de hoofdverdachte wilde ze ermee stoppen, om een nieuw leven te beginnen met een nieuwe vriend. Ze bedreigde echter de groep rond Arno N., indien ze niet mocht blijven meedelen in de winsten zou ze de activiteiten van de groep openbaar maken. Hierop besloot de groep dat Tinka van Rooij dood moest. Als ze op 26 mei met Arno een afspraak heeft in een afgelegen garage waar de groep een wietkwekerij heeft wordt ze eerst verdoofd met een stroomstootwapen en vervolgens met een hamer de hersens ingeslagen.

Op 10 juni wordt ze door een natuurbeheerder van de Biesbosch langs de oever van de Nieuwe Merwede gevonden. Het lichaam is gewikkeld in plastic en doeken en inmiddels ernstig verminkt door de scherpe schroeven van schepen die over de rivier varen. Twee weken eerder was het lichaam er door Arno N. en kompaan Jack B. achtergelaten. Van de zeven anderen die verdacht worden van hulp bij de voorbereiding en het laten verdwijnen van het lijk en de auto zitten er nog vijf eveneens in hechtenis.