Painkiller: Battle out of Hell Demo beschikbaar

Mathias (FuR_iOn)
Dreamcatcher heeft een demo voor de nieuwe versie van Painkiller (1.35) vrijgegeven. In de demo kan je een populair level genaamd "Military Base" spelen.

Painkiller is een rechttoe, rechtaan First Person Shooter. De hoofdpersoon Daniel Garner bevindt zich ergens in een wereld tussen Hemel en Hel nadat hij op aarde een "dodelijk" auto ongeluk heeft gehad. Je gaat erop uit om erachter te komen waarom je daar terecht bent gekomen en natuurlijk of je er weer uit kan komen. Tijdens je reis zal je vele duivelse wezens overhoop moeten knallen in allerlei helse en geschifte levels en zal je een sleutelrol spelen bij het stoppen van een heilige oorlog die op het punt staat uit te breken.

Bedoeling van de demo is gamers kennis te laten maken met de laatste nieuwe snufjes die de PAIN engine te bieden heeft. Deze zullen namelijk allemaal in de aanstormende uitbreiding "Battle Out Of Hell" zitten. Om maar even wat te noemen: heat en haze distortion, light blooms, per pixel specular mapping, nieuwe shader effecten en tweaks voor de laatste videokaarten.

Deze expansion zal doorgaan op het verhaal van de originele Painkiller waarin je zojuist Lucifer himself hebt verslagen. Echter heeft zijn trouwe dienaar Alastor de touwtjes nu stevig in handen en je ingesloten midden op een enorm slagveld, Hel.

De demo is hier of hier te downloaden en is ongeveer 180 MB groot.