BioShock, de "opvolger" van System Shock

De developer van System Shock, Irrational Games, komt met een nieuwe game genaamd BioShock. De makers noemen het geen direct vervolg op de System Shock-serie, maar eerder een "spirituele opvolger". Het zal in ieder geval een first-person action-adventure zijn met een horror-thema.

BioShock zal gebruik maken van een zeer aangepaste versie van de Unreal engine, waar al meer dan 3 jaar aan gewerkt wordt.

Over het verhaal is nog weinig bekend, maar het zal zich afspelen in een verlaten genetisch laboratorium, waar overal lijken liggen. Het laboratorium was oorspronkelijk in gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is toen om onbekende redenen in onbruik geraakt. In de 21e eeuw is het lab weer opnieuw geopend.

Op je weg door het laboratorium zul je drie verschillende soorten vijanden tegenkomen namelijk: "drones, predators en soldiers". Om deze te bestrijden zul je DNA moeten vinden waarmee je jezelf aanpast, zodat je bijvoorbeeld beter tegen hitte kunt. Daarnaast heb je natuurlijk ook een flink aantal wapens om de vijanden te vullen met gaatjes.

Wanneer BioShock zal uitkomen en bij welke publisher is nog niet bekend.
De rest van het artikel lees je hier