'Google bezig met eigen webbrowser'

Flaman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsGoogle Inc. werkt aan de ontwikkeling van een eigen browser. Diverse signalen op het internet wijzen daarop. Het bedrijf, dat bekend werd door de zoekmachine, zou hiervoor samenwerken met Mozilla Foundation (Netscape). Met een eigen browser zou Google de concurrentiestrijd met Microsoft, Yahoo en AOL verder kunnen intensiveren, nadat ze onlangs al een eigen maildienst uitbrachten.

Google zou onder andere bezig zijn met het werven van medewerkers van concurrenten, waaronder vier ontwikkelaars die voor Microsoft aan Internet Explorer werkten. Onder hen Adam Bosworth, één van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van Internet Explorer, en Joe Beda, die zichzelf op zijn weblog een 'Noogler' noemt. Een nieuwe medewerker bij Google wordt intern zo aangeduid.

Op 26 april blijkt daarbij reeds het domein GBrowser.com te zijn geregistreerd. Naamgeving die in de lijn ligt van de Google-maildienst GMail. Een ander gegeven is dat Google-medewerkers in augustus een patent kregen voor een advertentietechniek die zich specifiek richt op de internetbrowser en de taakbalk. Dat lijkt een bevestiging te zijn voor de stelling dat Google meer wil dan alleen internetcontent aanbieden.