'De Mol koopt rechten uitwedstrijden Oranje'

Satchmo had ons via de nieuws-submit te melden:

John de Mol heeft de rechten voor de uitwedstrijden in de kwalificatiereeks (voor het WK 2006) van het Nederlands Elftal voor volgend seizoen gekocht. Dit is bekendgemaakt in het tv-programma Barend & van Dorp. Fons van Westerloo, directeur van RTL Nederland, zei in het programma dat De Mol een bod had gedaan van 900.000 euro per wedstrijd; een bod dat ver boven dat van RTL Nederland uitsteekt.

Ook de NOS (Nederland 2) en SBS 6 waren in de race voor de interlands, maar zij zouden eveneens te weinig hebben geboden. De wedstrijden zullen waarschijnlijk te zien zijn op het kanaal van kinderzender Nickelodeon (MTV Networks). Vorige week werd bekendgemaakt dat De Mol vanaf het najaar 2005 de avonduren op deze zender zal vullen. De mediatycoon zelf was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

In het najaar van 2005 speelt het Nederlands Elftal twee uitwedstrijden in de kwalificatiereeks voor het WK 2006 in Duitsland. Op 3 september treedt Oranje in Armenië aan tegen het Armeense elftal en op 8 oktober treft Nederland de altijd lastige Tsjechen.