NS schrapt 300 treinen per dag

De Nederlandse Spoorwegen schrapt de komende tijd op werkdagen driehonderd treinen per dag. Dat heeft een woordvoerster van de NS vandaag bevestigd. De NS benadrukt dat het gaat om treindiensten waarvan de frequentie vier keer per uur of hoger is.

De strandtrein tussen Amsterdam Centraal Station en Zandvoort is een van de 'slachtoffers' van de beperkte zomerdienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. De rechtstreekse, dagelijkse verbinding tussen het vervoersknooppunt Amsterdam en de badplaats Zandvoort gaat komen te vervallen.

Dit is een van de trajecten waarin de NS wegens personeels- en materieeltekort deze zomer snijdt, zo maakte het spoorbedrijf woensdag bekend. De 'zomerdienstregeling' van de NS geldt van 16 juli tot 2 september.

Strandgangers moeten via Haarlem reizen en daar overstappen op de trein naar Zandvoort. Die gaat eens in het halfuur. Op warme dagen rijden er wel meer treinen. "We hebben genoeg personeel en materieel beschikbaar om bij lekker weer vier treinen per uur te laten rijden", zegt een woordvoerster van de NS desgevraagd.

Andere treindiensten die sneuvelen zijn onder andere spitstreinen Den Helder/Amsterdam, Enkhuizen/Amsterdam en Rotterdam Hofplein/Den Haag CS, de sneltrein Amsterdam CS/Den Haag CS en de stoptrein Leiden/Dordrecht.

De NS garanderen dat er op "deze trajecten ook gedurende de zomerperiode minimaal twee treinen per uur naar iedere bestemming rijden".

Ge-update om 16:49