Blondines blijven het populairst

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

33 procent van de Nederlandse mannen vinden vrouwen met blond haar het aantrekkelijst, waarmee zij het hoogste scoren. De vrouwen geven juist de voorkeur aan mannen met donker haar. Dit blijkt uit onderzoek van het bureau Blauw Research, in opdracht van Andrťlon.

Na de blondines komen de zwartharige vrouwen, met een score van 17 procent. Hierna volgen de brunettes (14 procent) en de roodharigen (9) procent. Zo'n 25 procent van de 260 ondervraagde mannen gaf aan geen voorkeur te hebben.

De meeste vrouwen vallen op mannen met zwart haar; een kwart van de 275 ondervraagde vrouwen zei aan deze haarkleur te voorkeur te geven. Twintig procent van de vrouwen noemde bruin als favoriete haarkleur, gevolgd door blond met 17 procent. Grijs en rood haar lijkt niet echt in trek, met respectievelijk 2 en 1 procent van de stemmen. Eenderde van de dames zei geen voorkeur te hebben.

Er werd ook onderzocht wat nou de meest voorkomende haarkleur is in Nederland. Bij zowel de vrouwen als de mannen is dit bruin haar; 45 procent van de vrouwen is brunette en 41 procent van de mannen heeft bruin haar.Op korte afstand volgt natuurlijk blond; bij zowel de vrouwen als de mannen 40 procent. Tien procent van de mannen heeft zwart haar, bij de vrouwen is dit slechts drie procent. Als laatste volgen de grijsharigen (zes procent bij de vrouwen en vijf procent bij de mannen) en de roodharigen (vijf en drie procent).

Wat het onderzoek verder uitwees is dat mannen over het algemeen een stuk meer tevreden zijn met hun haarkleur dan vrouwen. 88 procent van de ondervraagde heren gaf aan tevreden te zijn, terwijl meer dan de helft van de vrouwen aangaf toch liever een andere haarkleur te willen.

Tot slot een geruststelling voor alle blondines en hun familie. Uit het onderzoek bleek ook maar weer eens dat blonde vrouwen gemiddeld niet dommer zijn dan vrouwen met een andere kleur haar, ze lijken zelfs slimmer. Elf procent van de ondervraagde blonde vrouwen gaf aan een universitaire opleiding te volgen of hebben gevolgd, tegenover zeven procent van de niet-blondines.