Met 60 dagen in bed 15.200 euro verdienen

Promethium had ons via de nieuws-submit te melden:

Goed nieuws voor vrouwen die altijd al gedroomd hebben slapend rijk te worden. Het European Space Agency (ESA) in Noordwijk zoekt vrouwen die zestig dagen in bed willen doorbrengen en daarmee 15.200 euro willen verdienen.

Men wil door middel van dit onderzoek meer inzicht krijgen in hoe vrouwen gewichtloosheid ervaren. Tot op heden is hier nauwelijks onderzoek naar gedaan omdat de meeste astronauten mannen zijn.

Er worden vierentwintig vrouwen gezocht om mee te doen. Ze moeten tussen de vijfentwintig en veertig jaar zijn, niet roken, niet verslaafd zijn en geen medicijnen gebruiken. Daarnaast moeten ze bereid zijn 101 dagen door te brengen in de Space Clinic in de Franse stad Toulouse. GeÔnteresseerden voor het experiment dat begin 2005 van start gaat kunnen zich hiervoor opgeven.

Echt aangenaam is het onderzoek overigens niet; het hoofdeinde van het bed komt iets lager te staan dan het voeteneinde omdat de fysiologische effecten van gewichtloosheid op die manier het beste kunnen worden nagebootst.