FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 juli 2004

Storing in Russische kerncentrale

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een van de reactoren van de kerncentrale in de Russische stad Novovoronezj, 500 kilometer ten zuiden van Moskou, is donderdag uit voorzorg uitgeschakeld omdat er enkele mechanische problemen waren. Dat heeft een werknemer van de centrale vandaag bekend gemaakt. Er zou geen straling zijn vrijgekomen.

Volgens het Russische persbureau ITAR-Tass heeft een drukventiel van reactor nummer 3 het begeven. Naar verwachting zal deze maandag weer in werking worden gesteld.

Bruylandts krijgt ontslag

De ploegleiding van Chocolade Jacques, de werkgever van Dave Bruylandts, vindt dat de geruchten over vermeend epo-gebruik van hun beste renner de ploeg al te veel schade heeft berokkend. Ze ontslaan daarom Bruylandts op staande voet.

"We hoeven niet te wachten tot de bond een uitspraak doet. Er bestaat zoiets als het beschadigen van het imago van de ploeg. In deze zaak bestaan er geen 35 verschillende oplossingen," zegt manager NoŽl Demeulenaere.

Volgende week komt de zaak voor de Bond, en riskeert de renner vier jaar schorsing. Dave Bruylandts voelde het ontslag al een tijdje aankomen maar blijft er positief bij. "Het is al beter met mij gegaan, maar ik leef nog. Onkruid vergaat niet."

'Slapende man' in ziekenhuis blijkt dood

Icoon Buitenlands nieuwsIn een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Ohio is een 55-jarige man, Robert F. Johnsson, dood op een bank in een wachtkamer aangetroffen. Ziekenhuismedewerkers dachten dat Johnsson, die lijdt aan emfyseem (een longaandoening), lag te slapen en lieten hem liggen. Zeventien uur later kwamen ze tot de ontdekking dat hij niet sliep, maar dood was. Zijn lichaam was toen al aan het verkleuren.

Wanneer hij precies is gestorven moet uit een autopsie blijken. Volgens de politie is de man waarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven. ''Het is ongelooflijk,'' aldus Johnssons vrouw. ''Niemand uit het ziekenhuis merkte dat mijn man daar zo lang lag en niet bewoog? Waarom heeft niemand even gekeken of alles goed was?''

Roda JC uitgeschakeld in Intertoto Cup

Roda JC heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van de Intertoto Cup.

De Limburgers, die vorige week uit met 1-0 verloren , stonden weliswaar na 90 minuten spelen op 1-0 tegen het Tsjechische Slovan Liberec , maar in de verlenging kwam Slovan alsnog langszij, 1-1.

Via Christiano kwam de Limburgse club al in de zesde minuut op voorsprong, maar Holsoka scoorde in de 109e minuut alsnog de gelijkmaker.

Via het Intertoto-toernooi had Roda JC gehoopt zich te plaatsen voor de UEFA-beker. Degene die de finale van de Intertoto-Cup wint, verdient een ticket voor het Europese toernooi.

Gewonden bij gasexplosie bar Turks hotel

Icoon Buitenlands nieuwsDe gouverneur van de Turkse provincie Antalya heeft verklaard dat bij een gasexplosie in een hotel in de Turkse badplaats Kemer gisteravond 21 toeristen lichtgewond zijn geraakt. Zij zaten allen in de bar van het hotel, toen een gasfles ontplofte.

De meeste toeristen uit onder andere Duitsland, Oostenrijk en Rusland hielden aan de explosie enkel wat schrammen en een shock over. Eťn Rus werd in het ziekenhuis opgenomen omdat hij een stuk metaal in zijn buik had gekregen. Dit moest operatief verwijderd worden.

Team zoekt UFO-brokstukken in Toengoeska

Volgens een groep onderzoekers zijn de platgeslagen bomen in Toengoeska niet veroorzaakt door een meteoriet. Het team is richting Evenkia, het centrale deel van Kranoyarsk getrokken om bewijs te vinden voor een technologische oorsprong van het fenomeen.

Op 30 juni 1908 explodeerde er boven het Toengoeska-woud, nu bekend als Evenkia, een object waardoor alle bomen op de grond platgedrukt werden. De explosie had een kracht tussen de 10 en 15 megaton aan TNT. De bekende versie verklaart dat er een meteoriet geŽxplodeerd is boven het gebied.

De bomen in een gebied van vijftig kilometer waren platgeslagen. Enkele stonden nog overeind. De schokgolf deed ramen tot 600 kilometer in de omtrek breken. De lucht was de weken daarna boven het westen van Rusland en delen van Europa zo helder, dat men 's nachts een boek kon lezen. Een inslagkrater is nooit gevonden.

De onderzoekers denken dat het geen meteoriet was die de explosie veroorzaakte. "We willen fysieke bewijzen vinden dat er geen meteoriet maar een buitenaards ruimteschip explodeerde", zegt expeditieleider Yuri Labvin bij de Tunguska Space Phenomenon public foundation.

Veertien expeditieleden gaan met metaaldetectoren het gebied nabij het dorp Poligus en de Toengoeska rivier zoeken naar fragmenten van het ruimteschip. Het zoekgebied bevindt zich 500 km ten westen van het gebied waar eerdere expedities naar meteorietfragmenten zochten.

Volgens Labvin tonen satellietfoto's de aanwezigheid van metaalbrokstukken, wat er op kan wijzen dat er honderd jaar geleden een catastrofe van technologische aard plaats heeft gevonden. Het team zal 5 augustus terugkeren naar Kranoyarsk met de eventuele vondsten.

Lees hier meer over de Toengoeska catastrofe.

Chef staatsbouwbedrijf Irak ontvoerd

Icoon Irak nieuwsHet Iraakse ministerie van Binnenlandse zaken heeft bekend gemaakt dat de chef van staatsbouwbedrijf 'Al-Mansour Contracting' vandaag in Bagdad is ontvoerd.

Het slachtoffer, Ra'ad Adnan, reed in zijn auto door het centrum van Bagdad toen gewapende mannen hem met hun auto's klemreden en meenamen. Zijn firma voert bouwopdrachten uit voor de Iraakse interim-regering.

Verdere details zijn nog niet bekend.

Duits echtpaar omgekomen door brand in caravan

Icoon Binnenlands nieuwsIn Olburgen is vrijdagnacht op camping Dorado Beach een Duits echtpaar om het leven gekomen door een brand in een stacaravan. Vermoedelijk is het paar in hun slaap verrast door het vuur. Dat werd bekend gemaakt door de brandweer Achterhoek.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Vannacht tussen 03:00 en 03:30 werd de brand ontdekt. Bij aankomst van de brandweer was de stacaravan al vrijwel volledig verwoest. De brandweer spoot de naastgelegen stacaravan nat om ervoor te zorgen dat het vuur zich niet kon verspreiden. De leeftijd van de slachtoffers zou liggen tussen de 50 jaar en de 55 jaar, schat de brandweer. De slachtoffers zijn inmiddels geborgen. Een sporenonderzoek is verricht door de technische recherche.

Uitslag 19de etappe Tour de France

De 19de etappe van vandaag, een tijdrit, is afgelopen zoals vooraf veel mensen voorspelden. Lance Armstrong toonde zich nogmaals een klasse beter dan de rest.

In de tijdrit stonden nog een paar dingen op het spel. De tweede plaats van Basso was nog niet veilig en Voeckler mocht met Karpets en Casar gaan vechten om de witte trui.

Lange tijd domineerden de Amerikanen met de toptijden. Eerst Julich en later Landis stonden lang aan de kop van de uitslag. De strijd om de witte trui, het jongerenklassement, besliste Karpets in zijn voordeel. Hij won maar liefst zes minuten op Voeckler.

Bij de favorieten was te zien hoe Ullrich en KlŲden formidabele tijden reden. Hoewel Basso een, voor zijn doen, zeer goede tijdrit reed, leed hij toch teveel verlies op KlŲden en moet hij zin tweede plaats in het algemeen klassement afstaan aan de Duitser. Armstrong was een stuk beter dan de twee Duitsers en haalde nog een minuut van de tijd van Ullrich af.

Uitslag:
1. Lance Armstrong (VS) 1.06.49
2. Jan Ullrich (Spa) + 1.01
3. Andreas KlŲden (Dui) + 1.27
4. Floyd Landis (VS) + 2.25
5. Bobby Julich (VS) + 2.48
6. Ivan Basso (Ita) + 2.50
7. Jens Voigt (Dui) + 3.19
8. Vladimir Karpets (Rus) + 3.32
9. Josť Luis Rubiera (Spa) + 3.40
10. Josť Azevedo (Por) + 3.48
11. George Hincapie (VS) + 3.56
12. Levi Leipheimer (VS) + 4.06
13. Santos Gonzalez (Spa) + 4.16
14. Aitor Gonzalez (Spa) + 4.33
15. Josť Ivan Gutierrez (Spa) + 4.53
16. Vjatsjeslav Jekimov (Rus) + 4.54
17. Carlosm Sastre (Spa) + 4.55
18. Christophe Moreau (Fra) + 4.58
19. Marc Wauters (Bel) + 5.05
20. Josť Enrique Gutierrez,Spa + 5.13

Klassement:
1. Lance Armstrong (VS) 79.27.17
2. Andreas KlŲden (Dui) + 6.38
3. Ivan Basso (Ita) + 6.59
4. Jan Ullrich (Dui) + 9.09
5. Josť Azevedo (Por) + 14.30
6. Francisco Mancebo (Spa) + 18.20
7. Georg Totschnig (Oos) + 18.46
8. Carlos Sastre (Spa) + 20.10
9. Levi Leipheimer (VS) + 20.31
10. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 23.13
11. Pietro Caucchioli (Ita) + 24.40
12. Christophe Moreau (Fra) + 24.55
13. Vladimir Karpets (Rus) + 25.30
14. Michael Rasmussen (Den) + 27.16
15. Richard Virenque (Fra) + 28.30
16. Sandy Casar (Fra) + 29.12
17. Gilberto Simoni (Ita) + 29.19
18. Thomas Voeckler (Fra) + 30.53
19. Josť Luis Rubiera (Spa) + 32.50
20. Stephane Goubert (Fra) + 37.30

Bemanning ontspoorde Turkse trein aangeklaagd

Icoon Buitenlands nieuwsTurkse media melden dat de machinist en twee monteurs van de donderdag ontspoorde trein in Turkije in staat van beschuldiging zijn gesteld wegens nalatigheid. De drie werden vrijdagavond gearresteerd. De sneltrein was op weg van Istanbul naar Ankara en ontspoorde bij Pamukova in de provincie Sakarya. Hierbij kwamen 36 mensen om het leven en raakten 81 personen gewond.

Het traject was in juni geopend, maar volgens experts is het traject totaal niet geschikt voor moderne, snelle treinen. De Turkse minister van Verkeer, Yildirim, heeft gezegd dat de trein met 118 kilometer per uur reed, terwijl de toegestane snelheid op dat baanvlak 80 kilometer per uur is. Turkse media bewezen vandaag echter dat er op het traject harder gereden mag worden.

Subheader
De ontspoorde wagons werden ťťn voor ťťn
doorzocht op zoek naar slachtoffers

Turkije rommelt met maagdelijkheidscontrole

In Turkije is nog steeds per wet geregeld dat meisjes zonodig een maagdelijkheidscontrole moeten ondergaan. Een Turks meisje kan door haar ouders, onderwijzer of de schoolleiding gedwongen worden een dergelijke controle te ondergaan bij een arts. Het Turkse parlement wilde af van die controles, ook al omdat het strafrecht aangepast moet worden aan die van Europa, wil men zich daarbij aansluiten.

De parlementscommissie die het Turkse strafrecht moet aanpassen aan het Europese, lijkt nu echter toch een maas in de wet te hebben gevonden om de maagdelijkheidscontroles niet geheel te verbieden. Zo wil de commissie dat onderwijzers en de schoolleiding niet langer leerlingen aan de controle mogen onderwerpen. Maar ouders mogen het nog wel. Die hebben dan wel de toestemming nodig van een rechter en een officier van justitie, voordat de controle mag plaatsvinden.

Vrouwenbewegingen in Turkije zijn woedend en eisen dat de maagdelijkheidscontroles helemaal uit de wet verdwijnen: ''Deze controles zijn ťťn van de middelen in een door mannen gedomineerde maatschappij om vrouwen te blijven onderdrukken'', aldus MŁjde BilgŁtay, woordvoerster van veertig vrouwenorganisaties.

De woede is er ook omdat de commissie een U-bocht-constructie lijkt te hebben gemaakt om meisjes toch aan een maagdelijkheidstest te onderwerpen. Men wil namelijk dat seks tussen kinderen van 15 tot 18 jaar onderling verboden is, ook als het met beider instemming plaats vindt. Een familielid hoeft alleen maar een klacht in te dienen dat zijn dochter, nichtje, kleinkind of zus seks gehad zou hebben, en een rechter moet een maagdelijkheidstest goedkeuren. Er moet immers een strafbaar feit onderzocht worden.

Eerwraak
Eerwraak plegers komen er tot nu toe met relatief lichte straffen van af. De Turkse wet beschouwde de 'seksuele daad' van meisjes namelijk als zwaar provocatief. De commissie wil nu dat de daders levenslang krijgen, als aan de moord een gezamenlijk familiebesluit ten grondslag ligt, en deze dus gepland was. Maar de dader die op eigen initiatief handelt kan strafvermindering tegemoet zien, wanneer hij aantoont dat sprake was van ''provocerend gedrag'' door het meisje.

Ook dit voorstel heeft de woede gewekt van de vrouwenbeweging: ''De meeste moorden vinden op eigen initiatief van de man plaats. Hoe moet je bewijzen dat de familie erbij betrokken was? Als deze wetten worden toegepast, vrees ik dat er niet veel zal veranderen voor Turkse meisjes en vrouwen'', zegt Bilgutay.

De Turkse volksvertegenwoordiging zal in september stemmen over de voorstellen van de parlementscommissie. De verwachting is dat ze onveranderd zullen worden aangenomen. De vrouwenbeweging kan dan nog proberen via internationaal recht het besluit te laten vernietigen. Het is namelijk in strijd met onder andere Europese verdragen, die Turkije al heeft getekend.

Pizzakoerier bekogelt dief met macaroni

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 18-jarige Rotterdamse pizzakoerier heeft op een wel heel opmerkelijke manier de diefstal van zijn brommer voorkomen. Toen hij onlangs een bestelling wilde afleveren, werd hij overvallen door een man met een bivakmuts. De man wilde de bromfiets van de jongen stelen, maar dat liet de pizzakoerier niet toe, met een worsteling als gevolg. Toen de koerier de dief met macaroni en een pizza bekogelde, droop deze vervolgens af.

De dief die de brommer toch te pakken had gekregen sprong erop en reed weg, om niet veel later tegen een geparkeerde auto tot stilstand te komen. Waarschijnlijk kwam dit door het eten in zijn ogen. De pizzakoerier rende naar de bromfiets en greep hem vast met als doel hem niet meer los te laten. De rover gaf de koerier vervolgens een trap in zijn maag, maar dat deerde de koerier niet, hij bleef vasthouden. De dief koos eieren voor zijn geld en sprong achterop de scooter van een medeplichtige die stond te wachten en verdween.

J.K. Rowling in verwachting van derde kind

Icoon Showbiz nieuwsDe 38-jarige schrijfster J.K. Rowling heeft vandaag bekend gemaakt in verwachting te zijn van haar derde kind. ''Ik heb altijd drie kinderen gewild, dus ik kan mijn geluk niet op'', aldus Rowling. Ze heeft al een dochter, Jessica, uit een eerder huwelijk en vorig jaar beviel ze van een zoon.

Rowling is bekend van de populaire Harry Potter-boeken en werkt op dit moment aan het zesde deel, Harry Potter en de halfbloedprins, van de boekenreeks die uiteindelijk zeven delen zal omvatten.

Subheader
Rowling opnieuw in verwachting

'Prins Philip negatief over rolstoelers"

Prins Philip, de echtgenoot van de Britse koningin Elisabeth, heeft onlangs een rolstoelster gekenmerkt als een 'veiligheidsrisico'. Toen de niet op haar mondje gevallen Sandie Hollands meldde dat ze goed kon rijden en de prins nergens bang voor hoefde te zijn, wees de man op de voetsteunen en zei: "Daar kun je echter makkelijk over struikelen."

De 29-jarige Hollands, die aan een spierziekte lijdt, verklaarde tegenover boulevardkrant The Sun dat de 83-jarige prins wat beter op zijn woorden zou moeten letten. Niet geheel onterecht; zo waarschuwde de prins Britse studenten die in Peking studeerden eens dat ze niet te lang in China moesten blijven, anders kregen ze nog spleetogen. Ook verwonderde hij zich in Hongarije hardop over het aantal bierbuiken en maakte hij een Londens jongetje aan het huilen toen hij zei dat het ventje eerst moest afvallen, voor hij astronaut kon worden.

Een woordvoerder van Buckingham Palace ontkent overigens dat de prins Hollands een veiligheidsrisico genoemd heeft.

Hond in postpakket sterft aan uitdroging

andromeda1968 en Wieisdiegast hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Polen is een pup van tien weken oud omgekomen van de dorst, omdat het diertje zat opgesloten in een postpakketje. Zijn baasjes, een Pools echtpaar, waren niet tevreden met het beestje en stuurden hem daarom in een kartonnen doos terug naar de fokker.

De kleine labrador overleefde de verzending over een afstand van 500 kilometer, maar overleed, aangekomen op zijn bestemming, alsnog aan de gevolgen van uitdroging.

Werkloosheidscijfer Irak stijgt naar 70 procent

Icoon Irak nieuwsUit een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Bagdad blijkt dat het werkloosheidscijfer in Irak inmiddels de 70% heeft bereikt. Als reden wordt de verslechterende veiligheidssituatie en de haperende wederopbouw van het land gegeven. Door de hoge werkloosheid is er een nieuw fenomeen in Irak ontstaan, het private uitzendbureau.

Subheader
Werkloze Irakezen protesteren voor de
Amerikaanse ambassade in Irak


Deze bureaus beloven werk in LibiŽ en de Arabische Golfstaten. Elke ochtend staan lange rijen wanhopige Irakezen voor de deuren, in de hoop werk te krijgen. Elke sollicitant moet omgerekend 50 dollar inschrijfgeld betalen. Als het bureau geen werk voor de sollicitant kan vinden, dan krijgt deze 50 procent van het bedrag terug.

Abd Al-Hamid Abd, een inwoner van Bagdad, stelt: ''Alle mensen die ik ken en die hebben gesolliciteerd, vertelden dat hun sollicitatie niets opleverde. Zij denken dat het inhouden van 50 procent van het sollicitatiegeld het enige doel is van de bureaus. Toch heb ik gesolliciteerd. Ik geloof in iedereen die me hoop geeft''.

Eigenlijk is er alleen maar werk te vinden via de Amerikaanse bezettingsautoriteit of bedrijven die zich aan de Amerikanen verbonden hebben, maar veel Irakezen hebben daar moeite mee.

Subheader
Elke dag staan honderden Irakezen in
de rij om een baantje te bemachtigen

Uitslag kwalificatie GP Hockenheim

Het team van Ferrari heeft opnieuw laten zien aan de top te staan. Michael Schumacher wist weer eens de pole position te pakken.

De Ferrari’s moesten in het midden van de kwalificatie al hun tijden neerzetten. Veel mensen twijfelden of door de verbeteringen van andere teams dit weekeinde dan eindelijk de dominantie van Ferrari zou worden doorbroken. Barrichello reed als eerste van de toppers een matig tijd, waar vervolgens Sato net achter bleef.

Michael Schumacher zette vervolgens een toptijd neer die aan het eind de snelste tijd bleek te zijn. Met name Pizzonia stelde in de tweede kwalificatie teleur met een tiende tijd. McLaren bewijst weer op de weg te zijn om een stabiele topper te worden. RšikkŲnen en Coulthard reden de derde en vierde tijd. Montoya wist de tweede tijd te rijden en zal ongetwijfeld morgen vroeg in de race proberen Michael Schumacher in te halen.

Volledige uitslag:


Pos.CoureurTeamTijd
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:13.306
2 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  1:13.667
3 Jenson ButtonBAR Honda  1:13.673
4 Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes  1:13.690
5 David CoulthardMcLaren Mercedes  1:13.821
6 Fernando AlonsoRenault F1  1:13.874
7 Jarno TrulliRenault F1  1:14.134
8 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:14.278
9 Takuma SatoBAR Honda  1:14.287
10 Olivier PanisToyota Racing  1:14.367
11 Antonio PizzoniaBMW Williams F1  1:14.556
12 Mark WebberJaguar Racing  1:14.802
13 Christian KlienJaguar Racing  1:15.011
14 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  1:15.395
15 Cristiano da MattaToyota Racing  1:15.454
16 Felipe MassaSauber Petronas  1:15.616
17 Giorgio PantanoJordan Ford  1:16.192
18 Nick HeidfeldJordan Ford  1:16.310
19 Gianmaria BruniMinardi F1  1:18.055
20 Zsolt BaumgartnerMinardi F1  1:18.400

Kijk hier voor de uitslag van de pre-kwalificatie.

Lance Armstrong bedreigd

Lance ArmstrongDe vijfvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong heeft voor de klimtijdrit op l'Alpe d'Huez dreigementen ontvangen. Reden voor de organisatie van de Ronde van Frankrijk om de Amerikaanse renner persoonlijke beveiliging te geven. Bij de politie-escorte voor hem reed een bewaker mee en ook in de volgauto van US Postal zat een bewaker.

Het enige wat Tour-directeur Jean-Marie Leblanc kwijt wilde was "Lance Armstrong is bedreigd en wij houden daar rekening mee". Over de aard en herkomst van de dreigementen werd door Leblanc niets gezegd. Armstrong zei tijdens de rit naar de top van Alpe d'Huez behoorlijk bang te zijn geweest.

Zoon hakt met keukenmessen op ouders in

Icoon Buitenlands nieuwsIn het Belgische Frasnes-lez-Anvaing heeft een zwakzinnige 23-jarige Belg donderdag zijn vader met messteken gedood en zijn moeder verwond terwijl ze lagen te slapen. Met twee keukenmessen bracht hij zijn vader 48 messteken toe, waaronder enkele steken in het hart. Zijn moeder stak hij zeven ŗ acht keer. Zij kon echter uit bed komen en mocht van de jongen de slaapkamer verlaten. Vervolgens belde zij de hulpdiensten.

De zoon, Johnny, was volgens een dokter volledig in de war geraakt door het onweer dat was losgebarsten. De feiten vonden plaats tussen 23:00 en 23:30 uur. De hulpdiensten arriveerden een kwartier later. In het bed troffen de ziekenbroeders het levenloze lichaam van de 43-jarige vader aan. Johnny had zich inmiddels teruggetrokken in zijn eigen kamer. De politie forceerde de deur en kon de dader zonder geweld inrekenen. Hij zit opgesloten in de gevangenis van Doornik.

Overgang blijkt zwangerschap

Wieisdiegast had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 40-jarige vrouw uit Linz (Oostenrijk) stond wel even vreemd te kijken toen zij in een toilet van het postkantoor beviel van een baby. De vrouw wist namelijk helemaal niet dat zij zwanger was, dat meldt de krant OberŲsterreichische Nachrichten.

De vrouw dacht zelf dat ze in de overgang zat toen ze last kreeg van haar buik. Toen de vrouw in het postkantoor van AurolzmŁnster stond, kreeg ze hevige buikkrampen en is naar de wc gerend. In het toilet bleken het om weeŽn te gaan en korte tijd later beviel ze van een jongentje van zeven pond. Moeder en kind zijn in goede gezondheid.

Games,sex,flash.

Via de submit van cptmarco een paar dagen terug kwam ik bij het curveball spelletje. Een paar directorys hoger zit het hele overzicht van flashgames e.d.
Da's deze Er zit ook een flashfilmpje bij die het bekijken en de laadtijd qua wachten waard is.

Leuke (kleine) freeware games om te downloaden vind je hier.

En tot slot een handige NSFW sexcursus voor beginners,

Met dank aan Nukem_all voor de submit

Man raakt auto met schoonmoeder kwijt

Er zijn ergere dingen te bedenken, maar toch overkwam een man uit Nieuw-Zeeland het volgende: Terwijl hij stond te tanken bij een pompstation, sprong een dief in zijn auto en reed met het voertuig weg. In de wagen zat echter ook nog de schoonmoeder van de tankende man.

Na een rit van veertig minuten raakte de gestolen wagen betrokken bij een ongeluk en vluchtte de dader weg. De schoonmoeder liet hij in de auto zitten. De vrouw hield aan het ongeluk niets over, maar was wel enigszins beangstigd. Het is niet bekend of de dief wist dat er iemand in de auto zat, toen hij deze stal.

Boer overlijdt in gierkelder

andromedia1968 en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Gelderse dorpje Wehl is gisteravond een boer overleden in een gierkelder. De man werd samen met zijn hond dood aangetroffen.

De buurvrouw van de boer merkte op dat de motor van de tractor lange tijd bleef lopen zonder dat er iets gebeurde en alarmeerde de broer van het slachtoffer. Samen vonden ze de dode boer en zijn hond in de gierkelder. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk.

Aanstekelijkheid gapen ook bij chimpansees

Icoon Wetenschappelijk nieuwsUit wetenschappelijk onderzoek van het primateninstituut van de Universiteit van Kyoto blijkt dat chimpansees net als mensen geneigd zijn te gapen als zij een soortgenoot zien gapen. Door dit onderzoek zijn er nu twee soorten waarvan de aanstekelijkheid van het gapen wetenschappelijk is aangetoond, de mens en de chimpansee.

Volgens professor Tetsuro Matsuwaza blijkt uit hetzelfde onderzoek dat chimpansees en mensen genetisch op elkaar lijken. Volgens Matsuwaza is de aanstekelijkheid van het gaapgedrag te wijten aan empathie (het vermogen zich in anderen in te leven). Volgens wetenschappers is de uitslag van het gaaponderzoek bij chimpansees betrouwbaarder dan bij mensen, aangezien menselijke proefpersonen weten wat er bestudeerd wordt en spontaan zouden kunnen beginnen te gapen door er aan te denken.

Uit het onderzoek blijkt verder dat gapen alleen voor volwassen chimpansees aanstekelijk is. Dit is vergelijkbaar met onderzoek naar het gaapgedrag van mensen. Daarbij vertoonden kinderen onder de vijf jaar geen aanstekelijk gaapgedrag.

Subheader
Gapen ook voor chimpansees aanstekelijk

Skype breidt service uit naar vaste telefonie

Skype, de op de p2p-techniek gebaseerde gratis oplossing voor het telefoneren over internet, zal zich gaan verbreiden over het vaste telefoonnetwerk. Het programma, ontwikkeld door de mensen die ons eerder KaZaA brachten, gaat in zee met Colt Telecom, iBasis, Level 3 en Teleglobe, en zal over een tijdje komen met SkypeOut, software waarmee men tegen een vast tarief per minuut kan bellen naar vaste nummers.

Skype


Met de nieuwe dienst zal Skype direct gaan concurreren met onder andere AT&T en Vonage, welke al een soortgelijke service aanbieden onder de naam VoIP (Voice Over IP). Echter, waar SkypeOut haar diensten zal aanbieden tegen een tarief per minuut, eist het al gevestigde VoIP een maandelijks abonnementbedrag. Wel zal voor het door Nikas ZennstrŲm en Janus Friis ontwikkelde programma een – zoals we dit ook zijn bij prepaid telefoons - vooraf betaald beltegoed tegoed nodig zijn. Het tarief zit naar schatting op de hoogte van een kleine 2 dollarcent per minuut.

Dopingtest zonder gevolgen

De UCI heeft voor aanvang van de achttiende etappe van Annemasse naar Lons-le-Saunier een uitgebreide dopingcontrole gehouden. Alle gecontroleerde renners mochten hun weg vervolgen.

De UCI controleerde naast de acht best geklasseerde renners nog zes andere renners, van de ploegen T-Mobile, US Postal, Lotto-Domo, Illes Balears, Alessio-Bianchi, Gerolsteiner en Team CSC, op het gebruik van verboden middelen. De resultaten bleken allemaal in orde.

Overzicht na etappe 18

Hieronder vind je een overzicht van de bijzonderheden en de klassementen in de Tour de France na etappe achttien.

Wedstrijdmededelingen
Juan Miguel Mercado (Quick.Step-Davitamon): een boete van 200 SF (Zwitserse franken) voor ongerechtigd eten

Jean-Patrick Nazon (Ag2r) en Nicolas Portal (Ag2r): een boete van 100 SF voor het niet tekenen van de startlijst

Blessures:
Josť Enrique Gutierrez (Phonak) en Sylvain Calzati (RAGT): problemen met de spijsvertering

Michele Scarponi (Domina Vacanze): pijn in rechterbeen

Christophe Laurent (RAGT Semences-MG Rover): hevige spierpijn

Iker Camano (Euskaltel-Euskadi): pijn aan de rechterknie

Laurent Brochard (Ag2r-Prťvoyance): insektenbeet

Etappe 18
1 Juan Miguel Mercado - QuickStep 4.40'30"
2 Josť Vicente Garcia Acosta - Illes Balears z.t.
3 Dmitry Fofonov - Cofidis 0'11"

Geel
1 Lance Armstrong - US Postal 78.20'28"
2 Ivan Basso - CSC 4'09"
3 Andreas KlŲden - T-Mobile 5'11"

Groen
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 238 pnt
2 Thor Hushovd - Crťdit Agricole 227
3 Erik Zabel - T-Mobile 221

Berg
1 Richard Virenque - QuickStep-Davitamon 226 pnt
2 Lance Armstrong - US Postal 172
3 Ivan Basso - CSC 119

Wit
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 78.41'40"
2 Vladimir Karpets - Illes Balears 0'45"
3 Sandy Casar - Francaises des Jeux 1'56"

Alle uitvallers na etappe 18:
Gonzalez, Zubeldia, Mayo (Eus), Velo, Petacchi (FB), Bessy, Tombak (Cof), Hary, Lefevre, Rous (Bri), McGee (FDJ), Gates, Brandt, Vierhouten (Lot), Fagnini, Cipollini, Marinangeli, Valoti, Giunti (Dom), Seigneur (RAG), Haselbacher, Montgomery, Wegmann (Ger), Hvastija, Backstedt, Bertolini (Ale), Kirsipuu, Dumoulin (AG2), Casagranda, Celestino, Glomser (Sae), Vicioso, Heras (Lib), Hinault (Cre), Pradera, Mentsjov, Becke (Ill), Hamilton (Pho), Piil, Bartoli (CSC), Bramati (Qui)

Militanten steken politiebureau in brand

Icoon Buitenlands nieuwsGewapende militanten hebben vandaag een Palestijns politiebureau in de Gazastrook platgebrand. De militanten wilden met de actie waarschijnlijk protesteren tegen de Palestijnse leider Yasser Arafat. Hij wil de veiligheidsorganen niet hervormen en zou weigeren de corruptie in de Palestijnse bestuursorganen aan te pakken.

Bij de actie zijn geen slachtoffers gevallen. Er waren op het moment van de aanval geen politieagenten in het gebouw aanwezig. Wel zijn er onder andere politiedossiers en computers door de brand verloren gegaan. Het vuur beschadigde ook het gemeentehuis, dat onlangs met geld van de Deense regering was gerestaureerd.

Subheader
De actie zou een protest zijn tegen het beleid van Arafat

Ullrich verdedigt Voigt

Jan Ullrich heeft Jens Voigt in bescherming genomen. Ullrich begrijpt niet dat landgenoten Voigt een Judas noemen.

Nadat Voigt in de eerste Alpenrit achter landgenoot Ullrich moest aanrijden om de positie van teamgenoot Basso te beschermen, kreeg Voigt kritiek van de Duitse pers en de Duitse fans. Dit had tot gevolg dat Voigt tijdens de tijdrit op de Alpe d'Huez door landgenoten werd uitgescholden. Ullrich neemt het in zijn dagboek op de T-Mobile site op voor Voigt.

Ullrich schreef: "Voigt volgt gewoon de orders van zijn ploeg op en doet niet meer dan zijn werk. Het joelen naar mijn vriend Jens Voigt vind ik schandalig. Ik schaam me voor mijn landgenoten, die hem Judas noemden. Jens heeft gedaan wat iedere wielrenner zou doen in zijn situatie."

"Het is een ongeschreven wet, dat je altijd voor je kopman werkt en niet kijkt naar de belangen van een landgenoot. Dit is wel professionele wielersport met grote belangen. Toen de zaak in het nadeel van Basso dreigde af te lopen, moest Jens op kop rijden en dat is normaal."

Twee Britse honden erven klein fortuin

Twee bastaardcollies uit het zuidwesten van Engeland kunnen zich sinds kort tot de rijkste honden van de wereld rekenen. Hun zonderlinge en familieloze eigenaresse, alleen wonend met de teefjes Tina en Kate, liet haar ‘kindjes’ niet minder dan 450.000 pond (675.000 euro) na.

Collies


De vrouw, voormalig secretaresse van Nora Hardwell, overleed op oudejaarsavond 2002 op 89-jarige leeftijd. Uit het testament dat deze week openbaar is gemaakt blijkt dat ze haar geld nalaat voor ‘de verzorging van de hond of honden die ze bezat toen ze stierf’. Na een periode van 21 jaar of het overlijden van de laatste hond, zal het geld overgaan naar vier goede doelen. Twee hiervan zijn dierenwelzijn gerelateerd.

"Levensduur motor blijft 1 weekend"

De plannen van de FIA worden volop bediscussieerd. Het plan voor 2005 om een motor twee races mee te laten gaan wordt al afgeschoten.

De hervormingsplannen van de FIA bouwden voor een groot deel voort op voorstellen vanuit de teams. De motorbouwers zien een verandering in de regels voor de motoren voor 2005 niet zitten. Voornamelijk met als reden dat ze al ver zijn met nieuwe motoren voor 2005.

Otmar Szafnauer van Honda vertelde dat de nieuwe motor van Honda al in prototype bestaat en op de werkbank wordt getest. Die motor is ontworpen om ťťn race-weekend aan te kunnen. Om dat op te trekken naar twee weekends zal geld kosten. Mario Theissen bevestigde dat dit bij BMW hetzelfde is.

De teams zullen daarom waarschijnlijk niet akkoord gaan met dit onderdeel van het voorstel. Er wordt gezegd dat de teams met een tegenvoorstel komen, waarmee het gebruik van enkele uitzonderlijk dure materialen voor 2005 moet worden verboden.

Moeder en zoontje (5) dood door brand

Icoon Binnenlands nieuwsIn Nijkerk zijn vannacht bij een brand in een woning een moeder en ťťn kind om het leven gekomen. De moeder werd door brandweerlieden dood aangetroffen op de begane grond van het huis. Vervolgens werd op de eerste verdieping het lichaam van het 5-jarige zoontje gevonden. Hij kon worden gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis in Utrecht.

Buiten de woning stond een tweede kind. Dit is in verwarde toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Amersfoort. De huiskamer van de woning is totaal uitgebrand en naastgelegen huizen liepen rookschade op. De politie onderzoekt hoe de brand is ontstaan.

Nieuwe limousine voor Beatrix

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Koningin Beatrix zal dit jaar nog haar officiŽle dienstauto, een verlengde Ford Scorpio, inruilen voor een eveneens verlengde Volvo S80. Momenteel zijn de twee donkerblauwe Volvo's, die worden gebouwd door het Zweedse Nilsson Special Vehicles, al bijna klaar. "Hij is gelakt en ook het interieur is al bijna helemaal aangepast, overeenkomstig de wensen van de koningin", aldus Nilsson

De aankoop wordt ook door de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd. In tegenstelling tot de rest van het wagenpark van de Koninklijke Stallen gaat het deze keer niet om een leaseauto. "Hij wordt gekocht", aldus de RVD. Over de aankoopprijs zal BTW worden betaald maar niet de luxebelasting BPM waarvan de koningin vrijstelling heeft. Door de vrijstelling wordt al gauw zo'n 10.000 euro bespaard.

De Volvo S80, die te koop is vanaf 38.190 euro, wordt in de standaardversie al gebruikt als dienstauto door onder anderen Willem-Alexander. De verlengde S80 is echter ruimer qua beenruimte en heeft verder extra hoge ramen waardoor het publiek goed zicht op de vorstin heeft. Of de auto's ook worden bepantserd is niet bekend, van de zes jaar oude Ford Scorpio is bekend dat er nauwelijks extra beveiliging is aangebracht.

Voor privť-gebruik wordt door de Oranje's ook veel gebruik gemaakt van Volvo's auto's. Zo rijdt Beatrix in de V70 XC, een stationwagon met vierwielaandrijving. Willem-Alexander en MŠxima maken voor privť graag gebruik van hun Volvo XC 90, een luxe terreinwagen.

Beatrix nieuwe Volvo
Beatrix nieuwste aankoop: verlengde Volvo S80

Kerry en Bush voeren nek-aan-nekrace in de peilingen

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit recente opiniepeilingen blijkt dat George W. Bush en zijn rivaal John Kerry, vlak voor het begin van de Democratische partijdag, even populair zijn. Uit de peilingen van enkele Amerikaanse nieuwszenders blijkt dat 47 procent van de Amerikaanse kiezers 'wellicht' voor John Kerry gaat terwijl zijn Republikeinse tegenkandidaat Bush op 46 procent van de kiezers kan rekenen. De onafhankelijke kandidaat Ralph Nader heeft slechts 4 procent van de Amerikaanse kiezers achter zich weten te krijgen.

Op de partijdag die maandag in Boston zal worden gehouden, zal Kerry naar alle waarschijnlijkheid als presidentskandidaat worden genomineerd. De tijdens de voorverkiezingen verkozen afgevaardigden zullen maandag in Boston op hun kandidaat stemmen. Bij 2161 stemmen heeft Kerry een meerderheid en is hij verzekerd van de kandidatuur voor het presidentschap.

Kerry's kiezersaanhang is in de afgelopen tien dagen met zo'n 5 procent gedaald. Toen hij tien dagen terug zijn running mate John Edwards bekendmaakte, had hij 50 procent van de kiezers achter zich terwijl Bush het toen met slechts 45 procent moest doen.

Hispanics
Uit opiniepeilingen van The Washington Post blijkt dat de meeste Amerikanen van Latijns-Amerikaanse afkomst bij de aanstaande presidentsverkiezingen op de Democratische kandidaat John Kerry zullen stemmen. Ongeveer 60 procent van de Hispanics zal op Kerry stemmen, terwijl Bush maar door 30 procent wordt gesteund.

Uit de peilingen blijkt verder dat de belangrijke punten voor de Hispanics de economie, onderwijs, de oorlog in Irak en het terrorisme zijn.

Duitse politie valt moskeeŽn binnen

Gisteren heeft de Duitse politie grootscheepse invallen gedaan in achttien moskeeŽn en islamitische centra in Zuid-Duitsland. De invallen zijn gedaan in het kader van onderzoeken naar islamitische extremisten. In totaal namen 400 agenten deel aan de acties.

Tijdens de invallen zijn documenten in beslag genomen en werden vijf illegalen gearresteerd. Ook werden rond de islamitische centra meer dan honderd voertuigen doorzocht en ruim tweehonderd mensen aan een verhoor onderworpen.

De afgelopen maanden zijn er bij onze oosterburen al vaker acties gehouden tegen islamitische centra. Zo werden eerder deze maand in Keulen een moskee en een islamitisch studiecentrum doorzocht. En op 12 juli doorzochten agenten in Frankfurt een moslimschool.

De invallen staan volgens de Duitse justitie in verband met sterke aanwijzingen dat er zich in het land islamitische terroristen bevinden die bezig zijn met het voorbereiden van aanslagen.

Wilders wil info over 17-jarige terreurverdachte

Tweede-Kamerlid Geert Wilders (VVD) wil opheldering over de 17-jarige Samir A. wiens arrestatie leidde tot het huidige terreuralarm in ons land. Wilders wil van de ministers Remkes van Binnenlandse Zaken en Donner van Justitie weten of alle verhalen die in de media zijn verschenen over de 17-jarige knaap, in Nederland geboren uit Marokkaanse ouders, waar zijn.

Zo wil de VVD'er weten of A. inderdaad in een Pakistaans trainingskamp een terroristen opleiding heeft gehad, of hij contact heeft gehad met mensen die betrokken zijn bij de aanslagen in Madrid en Casablanca, of de jongen een bezoeker was van radicale moskeeŽn en of bij hem eerder gevaarlijke chemicaliŽn en een zelfmoordtestament zijn gevonden.

Wilders wil ook weten of het verhaal uit de Volkskrant klopt dat de 17-jarige ťťn van de twee jongens is die begin 2003 naar TsjetsjeniŽ vertrokken om mee te doen aan de jihad aldaar, maar terugkeerden wegens onder meer heimwee. Onder de schuilnamen Khalid en Mo verschenen indertijd artikelen over hen in de pers.

-
Zie ook: 17-jarige moslim al eerder terreurverdachte.

Button verliest tien startplaatsen

Jenson Button zal zondag op de startgrid 10 plaatsen naar achteren worden gezet omdat hij de Honda-motor van zijn BAR heeft vervangen.

De huidige nummer 3 van het wereldkampioenschap hoopte na een enigszins tegenvallend verlopen Grand prix van Engeland , dit weekend op Hockenheim weer een gooi te doen naar een plek op het podium.

Nu zal de Brit tijdens de kwalificatie moeten proberen om de schade zoveel mogelijk te beperken, om alsnog een beetje redelijke uitgangspositie te hebben voor de race.

RTL koopt rechten van The Passion of the Christ

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De omstreden film The Passion of the Christ van regisseur Mel Gibson zal te zien zijn bij RTL. Verschillende omroepen waren in de race om de film te mogen gaan uitzenden. De film zal overigens pas volgend jaar te zien zijn, aangezien de winterprogrammering van RTL al vol zit.

De commerciŽle zender mag geen reclameblokken tijdens de film uitzenden omdat Mel Gibson niet wil dat de film wordt onderbroken. Waarschijnlijk worden de reclames nu voor en na de film uitgezonden. Zo verwacht RTL nog voldoende te verdienen om de kosten te dekken.

Armstrong twijfelt over de Tour 2005

Nu het praktisch zeker is dat Lance Armstrong het record van zes touroverwinningen achter elkaar gaat zetten, beginnen de mensen zich af te vragen of hij zal terugkomen om een zevende touroverwinning na te streven.

Voor de nieuwe sponsor van de ploeg, Discovery Channel, heeft Armstrong beloftes moeten doen over hoe lang hij nog door fietst. Zeker is dat hij in ieder geval volgend jaar nog in het profpeloton meerijdt. Onzeker is of hij dat ook zal doen tijden de Tour de France van 2005.

Woordvoerder JŲrg MŁller van de US Postal denkt dat de kans 50 procent is dat Armstrong er volgend jaar weer bij is. Ploegleider Johan Bruyneel denkt dat Armstrong de verleiding niet kan weerstaan: "Hij fietst volgend jaar en Lance zal moeite hebben zich te motiveren als hij geen Ronde van Frankrijk rijdt."

En Armstrong zelf, die weet het nog niet: "Het is eenvoudig om twee dagen voor het einde van de Tour, als iedereen helemaal stuk zit, te roepen dat je niet meer terugkomt. Maar dan is het straks december en dan begint iedereen weer over de Tour te praten. Ik zeg niet dat ik niet meer terugkom. Maar aan de andere kant zijn er zeker nog een paar dingen die ik ook nog wil doen. Bijvoorbeeld klassiekers en het werelduurrecord. En die races vereisen een andere aanpak."

Ondertussen schrijft de New York Times dat Armstrong volgend jaar niet, maar in 2006 wel de Tour zal rijden. Hij zou volgens de krant in 2005 Giro d'Italia en de Vuelta a EspaŮa willen rijden en uiteraard ook willen winnen.

Tomassi minstens half jaar uitgeschakeld

De Italiaanse middenvelder Damiano Tommasi heeft donderdag in het vriendschappelijke duel van zijn club AS Roma tegen het Engelse Stoke City een ernstige blessure aan zijn knie opgelopen.

De middenvelder kwam in de 53e minuut van de wedstrijd in botsing met Gerry Taggart, die een enkelblessure eraan overhield. Tomassi scheurde de banden in zijn rechterknie en wordt zaterdag geopereerd, waarna hij minstens een half jaar is uitgeschakeld.

AS Roma won de wedstrijd tegen de club van Ed de Goeij overigens met 2-0.

Justin Timberlake klaagt boulevardkrant aan

Icoon Showbiz nieuwsJustin Timberlake heeft de Britse boulevardkrant 'The Sun' aangeklaagd wegens laster. Volgens de krant heeft Timberlake zijn vriendin Cameron Diaz bedrogen met het model Lucy Clarkson. Hij zou een one-night-stand met haar hebben gehad toen hij in Londen was voor zijn tour.

Zowel Timberlake als Diaz doen het verhaal af als grote onzin. ''Justin heeft me niet bedrogen. Punt'', aldus Diaz. Timberlake en Diaz zijn al meer dan een jaar samen. 'The Sun' blijft achter haar redactie staan.

Subheader
Model Lucy Clarkson

Doden door onhygiŽnische omstandigheden slachthuizen

Icoon Medisch nieuwsUit een onderzoek van de afdeling volksgezondheid en voedselveiligheid van de Universiteit Utrecht blijkt dat er jaarlijks honderd mensen sterven omdat ze met bacteriŽn besmet vlees eten. Dat komt door de onhygiŽnische omstandigheden in slachthuizen. Indirect overlijden verder nog eens driehonderd mensen aan infecties.

In het besmette vlees zitten bacteriŽn als Salmonella, Campylo-bacter en E.Coli. Jaarlijks worden hierdoor 5000 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Meer dan twee miljoen Nederlanders krijgen door het besmette vlees hevige koorts of diarreeaanvallen.

Volgens onderzoeker Byod Berends hebben vleeskeuringen geen zin omdat er niet op bovenstaande bacteriŽn wordt gecontroleerd. ''Keurmeesters kijken alleen van buiten hoe het vlees eruit ziet, overigens geheel in overeenstemming met de door de overheid voorgeschreven wetten. Maar van buiten zie je de besmetting niet'', aldus Berends.

Het probleem is volgens hem makkelijk aan te pakken. ''Eenvoudige ingrepen zoals een ontsmetting van vlees door een behandeling met melkzuur kan 99 procent van deze doden en zieken voorkomen. Het vlees verandert niet van smaak en een kilo vlees kost hooguit een paar eurocent extra door de behandeling die in Amerika al wel wordt toegepast''. Deze methode is nu nog verboden in Nederland.

Dossier over militaire dienst Bush opgedoken

Icoon Buitenlands nieuwsEnkele weken geleden meldde het Amerikaanse ministerie van Defensie dat een dossier over de militaire dienst van de Amerikaanse president George Bush per ongeluk was vernietigd tijdens een restauratieproject in 1996 en 1997. Gisteren maakte het Pentagon echter bekend dat het dossier weer zou zijn gevonden.

Er bestaan al lange tijd twijfels over de diensttijd van de president, nu ruim dertig jaar geleden. Bush diende van 1968 tot 1973 bij de Texas Air National Guard en wist zo een uitzending naar Vietnam te voorkomen. In mei 1972 vroeg Bush tijdelijke overplaatsing naar Alabama aan, om mee te werken aan een verkiezingscampagne van een bevriende senaatskandidaat. Bush was dat jaar ingeschreven bij de Nationale Garde in Alabama, maar de Democraten beweren dat hij zich daar nooit heeft laten zien. De president ontkent dit.

De Democraten verwijten Bush honderden militairen de dood in te hebben gestuurd voor een dubieuze oorlog in Irak, terwijl hij zelf weigerde om te gaan vechten in Vietnam. John Kerry vocht wel in Vietnam en werd daarvoor verschillende malen onderscheiden.

Subheader
De Amerikaanse president George Bush tijdens een
bezoek aan het vliegdekschip USS Abraham Lincoln

''Vierdaagse-SyriŽr'' vrijgelaten

De 37-jarige SyriŽr Yvar H. uit Ooij is gisteren door de rechtercommissaris vrijgelaten. De man wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het beramen van een aanslag op militaire deelnemers van de Vierdaagse van Nijmegen. De rechtercommissaris achtte het bewijs echter te mager om hem nog langer vast te zetten.

Merkwaardig genoeg heeft het OM de aanklacht tegen H. zelfs verzwaard. Hij wordt nu ook verdacht lid te zijn van een terroristische organisatie die gelieerd is aan Al Qaeda. Het OM houdt ook de verdenkingen van het beramen van moord of poging tot uitlokking daarvan, in stand.

Ondanks deze verdenkingen van het OM kon de inwoner van het Gelderse Ooij gisteren zijn cel verlaten.

Eerder werd al een 33-jarige Libanees vrijgelaten. Hij was volgens zijn advocaat benaderd door derden om een bom te gooien tussen deelnemers aan de Vierdaagse. De Libanees werd echter meteen weer gearresteerd en in vreemdelingenbewaring gezet. Hij verblijft hier namelijk illegaal.

Vrouw krijgt 55.000 voor inleveren wapens

Icoon opmerkelijk nieuwsBrazilianen kunnen in BraziliŽ tijdelijk hun wapens inleveren voor geld, met de verzekering dat ze vrijuit gaan. Voor elk wapen dat wordt ingeleverd betaalt de politie een bedrag dat kan oplopen tot 85 euro. Hoe zwaarder het wapen, hoe hoger het geldbedrag. Politieagenten keken echter raar op toen een Braziliaanse vrouw aangaf ruim 1300 vuurwapens te willen inleveren.

De wapens komen uit de wapencollectie van haar onlangs overleden vader. Het gaat om allerlei soorten wapens, van musketten tot mortiergranaten. De politie heeft de wapens, onder zware bewaking, bij de vrouw thuis opgehaald. Voor de wapens krijgt ze omgerekend in totaal 55.000 euro.

De actie 'Geld voor uw wapen' is op 15 juli begonnen en zal in december eindigen. De Braziliaanse regering hoopt dat er dan minimaal 80.000 wapens zijn ingeleverd. BraziliŽ is het land met in verhouding de meeste moorden ter wereld.

Racewagen uit 1930 verkocht voor miljoenenbedrag

Icoon Buitenlands nieuwsOp een veiling in Le Mans (Frankrijk), gehouden door veilinghuis Christie's, heeft een racewagen uit 1930 3,8 miljoen euro opgebracht. Het gaat om de Bentley Speed Six, die als tweede finishte in de 24-uursrace van Le Mans in 1930.

Volgens het veilinghuis is dit het hoogste bedrag ooit betaald voor een Bentley op een veiling. De auto ging naar een anonieme Amerikaanse bieder. Deze kocht op dezelfde veiling een Bentley uit 1929 voor 1,5 miljoen euro.

Subheader
De Bentley Speed Six uit 1930 bracht
3,8 miljoen euro op

Ketchupgooiers veroordeeld tot celstraf

De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren de twee vrouwen die minister Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie besmeurden met ketchup veroordeeld tot 11 dagen cel, en een voorwaardelijke straf van ťťn week met een proeftijd van twee jaar. Er was vier weken celstraf geŽist, waarvan twee weken voorwaardelijk.

De opgelegde celstraf is gelijk aan het voorarrest, zodat de twee niet opnieuw de cel inhoeven. Het ketchupduo kwam overigens niet opdagen bij de rechtszaak. Ook hun namen zijn niet officieel bekend. Officieus circuleren de namen van de activisten Agnes Wijbrands en Elisabeth K. De dames vinden het allemaal wel genoeg" lieten hun advocaten weten. ''Zij begrijpen niet dat er zoveel commotie om een beetje ketchup is ontstaan. De vrouwen worden als staatsgevaarlijke monsters neergezet".Het veroordeelde duo tijdens de actie

Officier van Justitie van Dam zei dat de rechter een duidelijk signaal moest afgeven aan de samenleving: ''Dit kun je niet meer zien als een ludieke actie na de moord op Pim Fortuyn. We moeten de tendens veranderen dat het normaal is om geweld te gebruiken tegen een publiek persoon waar je van mening mee verschilt".

De rechter acht bewezen dat beide vrouwen zich schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging en verzet tegen hun arrestatie. Degene die de minister met ketchup besmeurde moet bovendien de stomerijkosten vergoeden.

Sympathisanten
Buiten het gerechtsgebouw werden vijf aanhangers van het ketchupduo gearresteerd. Zij spoten uitgebreid met ketchup en mayonaise in het rond, om aan te geven dat volgens hun een dergelijke manier van actievoeren geen misdaad is. De parketpolitie greep samen met het Amsterdamse korps echter in, en maakte middels de arrestaties een eind aan het gesmijt met mayonaise en ketchup.

Marokko bouwt moskeeŽn tegen extremisme

De Marokkaanse overheid laat de komende tijd twintig moskeeŽn bouwen om de radicalisering van jongeren tegen te gaan. Koning Mohammed VI gaf gisteren opdracht tot de bouw van de moskeeŽn in arme wijken van grote steden. Daar worden nu veel haatpreken in illegale gebedshuizen gehouden. Van zulk soort illegale onderkomens zijn er de afgelopen twintig jaar zeer velen verschenen.

De regering van het Noord-Afrikaanse land hoopt met de bouw van de nieuwe moskeeŽn te voorkomen dat jongeren worden 'gehersenspoeld' door radicale geestelijken die in de clandestiene moskeeŽn opereren.

De twaalf moslims die vorig jaar in Casablanca zelfmoordaanslagen pleegden, waren afomstig uit de arme wijken waar nu veel radicale geestelijken illegaal kunnen preken. Marokko kondigde al eerder dit jaar aan dat het de extremistische islam hard wil aanpakken.

Egyptische diplomaat in Irak gegijzeld

Icoon Irak nieuwsNieuwszender Al-Jazeera meldt dat de tot nu toe onbekende Iraakse strijdgroep 'De Brigade van Leeuwen van Allah' een Egyptische diplomaat gegijzeld houdt. De gijzelnemers eisen dat Egypte afziet van het plan samen te gaan werken met de Amerikaanse strijdkrachten in Irak. De Egyptische minister van Buitenlandse zaken Ahmad Abul maakte kort daarop bekend dat Egypte absoluut niet van plan is veiligheidsexperts of soldaten naar Irak te sturen.

Subheader
Mohammed Mamdouh Helmi Qutb werd vandaag
in de Iraakse hoofdstad Bagdad ontvoerd


Volgens de groep was de ontvoering van Mohammed Mamdouh Helmi Qutb een reactie op een uitspraak van de Egyptische premier Ahmed Nazif, die aanbood te helpen bij de opleiding van Iraakse politieagenten en militairen. Egypte heeft geen militairen gestationeerd in Irak. De Iraakse interim-premier Allawi heeft Egypte gevraagd om troepen naar Irak te sturen als onderdeel van een islamitische VN-vredesmacht. Dit heeft Egypte vooralsnog afgewezen.

K.I.T.T. te koop op eBay

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

De pratende auto K.I.T.T. uit de serie 'Knight Rider' staat te koop. Via de veilingsite eBay is op de hevig gemodificeerde Pontiac te bieden. De auto is gebruikt tijdens het tweede seizoen van de populaire actieserie met acteur David Hasselhof.

Knight Industries Two Thousand (K.I.T.T.) is na zijn 'diensttijd' ingezet voor autoshows en demonstraties. In 2001 werd de auto nog geheel gerestaureerd. De veiling gaat pas op 30 juli van start. Het openingsbod bedraagt 40.000 dollar (32.000 euro). Een certificaat van echtheid is bijgevoegd.

Onlangs werd bekend dat de serie ook een filmvariant zal krijgen die uitkomt in 2005.


K.I.T.T. met zijn scanners aan

Uitwerpselen in drinkwater campings en bungalowparken

Icoon Binnenlands nieuwsUit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat het drinkwater op campings en bungalowparken met een eigen watervoorziening, in ťťn op de zeven gevallen besmet is met uitwerpselen van vee of mens. De onderzoeksresultaten over 2003 zijn in handen gevallen van dagblad Trouw.

Het RIVM heeft de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit bij bedrijven met een eigen waterwinning. Het water is in veertien procent van de onderzochte gevallen besmet met colibacteriŽn. Dit is niet toegestaan, aangezien mensen die dit vervuilde water drinken hier ziek van kunnen worden.

Goudvissenkom verboden in Italiaanse stad

woutabest, Snoezepoes, andromeda1968 en vries750 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het houden van een goudvis in een ronde vissenkom is vanaf vandaag verboden in het Noord-Italiaanse stadje Monza. Het stadsbestuur kondigde vandaag het verbod af omdat de kommen vis-onvriendelijk zouden zijn. De regel is onderdeel van een uitgebreid reglement over de manier waarop haar inwoners met dieren moeten omgaan. Kinderen zien zo dat huisdieren goed behandeld dienen te worden en geen voorwerpen zijn.

"Een vis in een bokaal heeft een misvormd beeld van de realiteit en lijdt daar onder. Bovendien heeft een bokaal geen filter en is er geen goede zuurstofregeling", legt raadsfunctionaris Giampietro Mosca uit. "Dit verhaal over goudvissen heeft de ronde gedaan in heel ItaliŽ. Het lijkt een beetje marginaal en de mensen hebben er mee gelachen, maar het heeft een opvoedkundig belang, vooral voor jongeren", houdt Mosca vol.

Ook andere steden in ItaliŽ hebben regels over het houden van huisdieren. Maar de vissen-regel is uniek. Dierenrechtenorganisaties hebben al een positieve reactie gegeven op het verbod. "Je hoeft geen dierenrechtenactivist zijn om te weten dat je vissen niet in een bokaal mag houden", aldus Michel Vandenbosch van de Belgische dierenrechtenorganisatie GAIA.

Tsjernobyl is toeristische bestemming

Icoon Buitenlands nieuwsDe kerncentrale van Tsjernobyl, waar zich in 1986 een kernramp met desastreuze gevolgen voltrok, is een toeristische bestemming geworden. Toeristen kunnen een bezoek brengen aan de kerncentrale, het spookstadje Pripyat dat overhaast werd verlaten, en de zogenaamde 'dode zone' rond het terrein.

Het nu opengestelde gebied is sinds de ramp in 1986 officieel verboden terrein. Nog steeds is de radioactieve straling er 200 keer hoger dan normaal. Toeristen die het rampgebied hebben bezocht, worden dan ook gecontroleerd op radioactieve straling. Reisbureaus stellen echter dat een kort bezoek aan de centrale geen kwaad kan.

Nog steeds zijn de gevolgen van de ramp uit 1986 zichtbaar. De gezondheid van ongeveer zeven miljoen mensen in de OekraÔne en Wit-Rusland is aangetast en het aantal gevallen van kanker en geboorteafwijkingen in de wijde omgeving is sterk toegenomen.

FBI onderzoekt mogelijke aanslag in Boston

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsVolgens de FBI zijn er aanwijzingen dat een binnenlandse groepering tijdens de Democratische Nationale Conventie van komende week in Boston aanslagen wil plegen op voertuigen van de media. De FBI zou 'onbevestigde informatie' hebben binnengekregen.

De Democratische Nationale Conventie begint komende maandag, er worden zo'n 15.000 journalisten verwacht. John Kerry wordt hier officieel tot presidentskandidaat van de Democraten benoemd. De groepering, overigens niet bij naam genoemd, is mogelijk van plan gebruik te maken van explosieven of brandbommen. Dit is te lezen in een verklaring van de FBI die gisteren werd uitgegeven. De antiterreureenheid van Boston onderzoekt momenteel de zaak.
Laatste reviews en specials
review
Street Fighter 6
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
©FOK.nl e.a.