Titel nieuwe Star Wars film bekend

TARAraboemdijee, LockedForAll en -Rick vertaalden en herschreven voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

De derde Star Wars film gaat 'Revenge of the Sith' heten. Dat heeft Lucasfilm gisteren namens George Lucas geheel onverwacht bekend gemaakt op een speciale presentatie voor Star Wars fans tijdens het Comic-Con International in San Diego. Het hoofd van Fan Relations van Lucasfilm, Steve Sansweet, onthulde de titel. Onder de fans was deze titel al veruit favoriet samen met 'Rise of the Empire'

'Revenge of the Sith' is het allerlaatste deel van een zesdelige serie Star Wars films welke begon in 1977 met het vierde deel en in 1999 begon met de zogenaamde prequels, Episode I. De Sith zijn de tegenstanders van de Jedi waartoe ook Darth Vader behoorde.

Episode III gaat de nieuwe films met de oude verbinden en zal gaan over Anakin Skywalker die nu echt Darth Vader wordt en de val van de republiek en Jedi-ridders, waardoor het kwade Keizerrijk ontstaat. 19 mei 2005 zal de film in de bioscoop komen.

"De fans houden ervan om al naar de titel te raden voordat deze officieel bekend is gemaakt, om vervolgens flink over de film te kunnen debatteren" zegt Sansweet, "Laat het debatteren nu dan maar beginnen."