Brioches La Boulangère stopt

Brioches La Boulangère stop volgend seizoen met de sponsoring van de wielerploeg. Om volgend seizoen in de Pro Tour mee te kunnen doen zou het budget van het team met 40% omhoog hebben gemoeten.

Met de komst van Joseba Beloki dit seizoen leek het team grootse toekomstplannen te hebben. Met het vertrek van de sponsor is het de vraag of het team een nieuwe sponsor kan vinden om door te gaan. Verschillende renners, waaronder Beloki, hebben nog doorlopende contracten. Voorlopig is niet bekend gemaakt wat daarmee zal gebeuren.

Het team is het eerste slachtoffer van de plannen voor de Pro Tour. De verwachting is dat meer teams een stap terug zullen moeten doen, omdat ze niet aan de budgeteisen van de Pro Tour kunnen voldoen.

In een persbericht zei het team: "Volgens de nieuwe regels zouden we ons budget met 40% moeten verhogen, vergeleken met het seizoen 2004. De administratieve kosten zouden in gelijke mate stijgen." De grootste stijging van de kosten zou zijn het vergroten van het team van 20 naar 28 renners.