Russische finale bij de vrouwen in Roland Garros

Zaterdag zal de finale voor de vrouwen op het toernooi van Roland Garros volledig Russisch gekleurd zijn. Zowel Dementieva als Myskina wonnen hun halve finales van respectievelijk Suarez en Capriati.

De 22-jarige Elena Dementieva speelde in de eerste set haar Argentijnse tegenspeelster Paola Suarez volledig weg en in geen tijd stond er 6-0 op het scorebord. De ervaren Suarez vocht terug in de tweede set maar tevergeefs. De set waar de ene break de andere opvolgde eindigde in een 7-5 stand ten voordele van een gelukkige Dementieva, voor wie het zaterdag haar eerste grand slam-finale van haar loopbaan wordt.

Ook Anastasia Myskina had weinig moeite met haar tegenstandster. Jennifer Capriati, nummer zeven van de wereld, was er in twee korte sets van telkens 6-2 aan voor de moeite. De 23-jarige clubgenote van Dementieva raakte tot op heden nooit verder dan de tweede ronde in Roland Garros en krijgt zaterdag de ultieme kans om na 27 jaar nog eens een Russische grand slam zege te bewerkstelligen.