[update] 'U2-zanger plant nieuwe Live Aid'

rutgerieke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsBono Vox (44), zanger van de Ierse rockband U2, wil een nieuwe Live Aid. Dat meldt de Britse krant The Sun. In 1985 bracht het liefdadigheidsfestival dat gelijktijdig in Londen en Philadelphia werd gehouden ruim 110 miljoen dollar op voor het door een hongernood geteisterd Ethiopië.

Twintig jaar na dato moet een nieuwe versie van het concert geld inzamelen om schulden van ontwikkelingslanden af te lossen, een doel waar Bono zich al langer voor inzet. De Engelse premier Tony Blair zou het initiatief steunen. Muzikant Bob Geldof, de initiator van Live Aid I, zou bij de organisatie worden betrokken. Als sterren die bij de tweede editie hun opwachting zouden maken worden genoemd Robbie Williams, Oasis, Coldplay, Radiohead, Paul McCartney, Phil Collins en U2 zelf. Een datum is nog niet bekend.

Update 12.30
Bob Geldof heeft ontkend dat hij samen met Bono betrokken zou zijn bij de organisatie van Live Aid II. Volgens hem ondermijnen de berichten de inspanningen voor hen die nauw bij de armoede in de ontwikkelingslanden zijn betrokken. "Maar als de premier Live Aid II wil organiseren, wens ik hem veel succes daarbij", aldus Geldof.

Update 20.15
Ook Bono heeft ontkend dat hij bezig is met een tweede Live Aid.