Party: The Reflex of the 80's-Party!

SunChaser
Hoe sfeerloos de logge Heineken Music Hall van buiten is, zo sfeervol is het binnen in de zaal. De oh zo typische 80's sound van Stock, Aitken en Waterman vult de ruimte bij binnenkomst. Bovendien is het niet te druk, gezellig druk zeg maar. De medewerkers van Radio 2 geven aan elke bezoeker een klein, geelgekleurd zaklampje. Altijd leuk, een gratis gadget.
Het programma is gevarieerd en biedt voor elk wat wils. De avond is van negen tot twaalf volgestopt met acts uit dat decennium, dat nog altijd tot de verbeelding spreekt. Tussendoor worden vele hitsingles gedraaid en het valt op dat vooral de nummers van Madonna, Prince en Michael Jackson tijdloos zijn gebleven, net als deze pop-iconen zelf. Dat geldt niet voor de eerste act overigens. De vier leden van Bucks Fizz, waarvan niemand weet of dit überhaupt nog de originele bezetting is, komen nauwelijks boven de met vocalen voorziene orkestband uit. Land of Makebelieve begint live en vals, daarna besluiten de leden maar te playbacken. Een tweede teleurstelling volgt als tijdens Making Your Mind Up de rokjes van de dames niet uitgaan.
Na drie liedjes is het tijd voor de volgende act. Je moet het de organisatie nageven, tijd om je bij een act te gaan vervelen krijg je niet, want als er een je niet bevalt is er na tien minuten al een ander.

Relaxt
Beter bij stem en geen spat veranderd is de zanger van Curiosity Killed the Cat, die in zijn eentje nog steeds onder die naam optreedt. De band had in de jaren tachtig drie hits, waaronder het door De La Soul gecoverde Hey, How Are You Doing?, Misfit en natuurlijk Down To Earth.
Wat opvalt aan het publiek is hoe relaxt iedereen de avond ondergaat. Je kunt op de tribune zitten, kijken op het balkon, dansen in de zaal of aan de bar hangen, waar je overigens niet hoeft te wachten om je drankje te bestellen. Ideaal! Het publiek geniet van de muziek, dat voor iedereen een feest der herkenning is.
Henk Westbroek en zijn band krijgen de zaal zelfs zo ver mee te zingen. Hij brengt België en Gijzelaar, weet het publiek Nooduitgang mee te laten schreeuwen en bij Vriendschap wordt duidelijk waar de zaklampjes voor zijn. Ze vormen een zee van lichtpuntjes, een mooie variant voor een aansteker.

Mastermixer
Wie de term 'twee platen over negen' niets zegt is of niet opgegroeid in de jaren tachtig, of luisterde nooit naar Curry & Van Inkel op Veronica. Want twee platen over negen uur op vrijdagavond kwam Mastermixer Ben Liebrand met zijn Minimix.
Op deze avond mixt hij naadloos hits uit de jaren tachtig aan elkaar, al smokkelt hij soms met een hit uit de jaren zeventig of de jaren negentig. The Sugerhill Gang bracht het nummer Rapper's Delight eind jaren zeventig uit en Gonna Make You Sweat van de C&C Music Factory komt toch echt uit 1991. Maar gelukkig draait hij ook Into The Groove en Club Tropicana, wat de aanwezigen moeiteloos aan het dansen krijgt.
Ben Liebrand is nog steeds de mixkoning. Al heb ik zelf vaak het gevoel als ik een mixer aan het werk zie: zwaait hij nu met die platen voor de show en heeft hij een MP3 opstaan?