[update] Prinses M?xima opgenomen in ziekenhuis

Prinses Máxima is vanmorgen opgenomen in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Dat heeft het NOS Journaal gemeld. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft dit bevestigd. Máxima kwam vanmorgen om 9.10 uur per auto aan bij het ziekenhuis. Prins Willem-Alexander is hier ook aanwezig. Het is onbekend of Máxima's ouders en de koningin ook aanwezig zijn.

Het feit dat Máxima in het Bronovo-ziekenhuis is opgenomen, is geruststellend. Als er complicaties bij de zwangerschap zouden zijn, was ze waarschijnlijk in het academisch ziekenhuis in Leiden opgenomen. Naar verwachting zal prinses Máxima nog vandaag bevallen. In tegenstelling tot wat eerder werd verwacht, zal de baby van Máxima en Willem-Alexander waarschijnlijk op natuurlijke wijze worden geboren.

Máxima ligt op de vijfde etage van het Bronovo-ziekenhuis. Daar is de speciaal op koninklijke patienten berekende kraamafdeling gevestigd. Voor het ziekenhuis zijn dranghekken geplaatst om belangstellenden en de pers op afstand te houden. Als de baby geboren wordt zal de RVD een communiqué publiceren en later een digitale foto van de baby. De geboorte zal worden aangekondigd met 101 saluutschoten in de steden Den Haag, Den Helder, Willemstad (Curaçao) en Oranjestad (Aruba).

Dit bericht werd officieel om 11.38 uur geplaatst. Updates waren van 12.08 uur, 12.27 uur, 12.53 uur en 13.01 uur.