Geen animo voor bouw moskee in Groningen

Projectontwikkelaar George Tóth uit Schiedam heeft tevergeefs negen bouwbedrijven in Oost-Groningen verzocht een offerte te maken voor de bouw van een moskee in Musselkanaal. Géén van de bouwbedrijven had interesse en één meldde zelfs in onvervalst Gronings dat Tóth kon doodvallen, zegt de projectontwikkelaar.

De zakenman lanceerde zijn opmerkelijke plan een paar maanden geleden. Hij wilde een moskee realiseren aan de Schoolkade, op het voormalige terrein van machinefabriek De Haan. Tóth kocht dat pand en het bijbehorende stuk grond jaren geleden om er huizen te bouwen. Maar daar heeft het gemeentebestuur volgens hem een stokje voor gestoken door het bestemmingsplan te wijzigen. Daarom wilde hij er nu een moskee neerzetten van 26 meter lang en 33 meter breed met een minaret van 26 meter.

Projectontwikkelaar Tóth zeg dat hij met nog één bouwonderneming een vervolggesprek heeft. Mogelijk verkoopt hij het terrein aan die partij. Die zouden overigens niet van plan zijn er een moskee neer te zetten.