Buitenlichamelijke waarnemingen zullen worden getest

Wetenschappers van o.a. de Universiteit van Edingburgh hebben woensdag op the Annual meeting of the British Association for the Advancement of Science gezegd op wetenschappelijke wijze aan proberen te tonen of Buitenlichamelijke Waarnemingen (Out of Body Experiences) bestaan of niet. De onderzoeken zullen uitgevoerd worden in 25 ziekenhuizen in Engeland.

Er zijn talloze mensen die zeggen dat ze tijdens een operatie uit hun lichaam getreden zijn. Ze zweefden onder het plafond, en zagen de chirurgen de operatie op hun lichaam uitvoeren. In de ziekenhuizen zullen tijdens de operaties specifieke objecten geplaatst worden, waarvan de patiŽnt niet weet. In totaal zullen honderd patiŽnten die zeggen dat ze een buitenlichamelijke waarneming hadden geÔnterviewd worden, en zodoende zal bewezen worden of de patiŽnt daadwerkelijk uit zijn of haar lichaam getreden is.

"Als ze de objecten waarnemen terwijl het brein niet functioneert, toont dit aan dat de ziel zich afgescheiden heeft van het brein", zegt neuropsychiater Peter Fenwick. "Deze mensen krijgen informatie binnen, terwijl ze uit hun lichaam getreden zijn. Sommigen hebben het over 'mind sight'". Fenwick zegt, dat als niemand de speciale objecten opgevallen is, de theorie als niet waar beschouwd kan worden. Daarentegen, als de speciale objecten wel gezien zijn is dit het bewijs dat OBE's wel bestaan.