Rabo-selectie al bekend

Otto (okee6)
Eerder dan verwacht heeft Adri van Houwelingen de negen namen vrijgegeven die het deze zomer moeten gaan doen. Onder hen vier Nederlandse troeven: Michael Boogerd, Bram de Groot, Marc Lotz en Remmert Wielinga.

Eerder was gezegd dat de resultaten van de nationale kampioenschappen van komend weekend nog zouden worden afgewacht. Debutant Wielinga is misschien de meest verrassend geselecteerde. De Eindhovenaar maakt zijn debuut in de Tour, nadat hij onlangs in de Dauphiné Libéré indruk maakte, door zij aan zij met Lance Armstrong en Iban Mayo de Alpencols te beklimmen. Michael Boogerd zal met hem, Levi Leipheimer en Grischa Niermann goed mee kunnen komen in de bergen. Boogerd hoopt echter op een goed naseizoen, de pijlen lijken dan ook vooral voor Leipheimer gericht. Met klasbak Oscar Freire is Rabobank ook op het platte vlak favoriet voor dagzeges. Freire wordt daarin bijgestaan door Robert Hunter. Mocht een sprint er niet in zitten, dan is daar nog Bram de Groot om aan te vallen. Marc Wauters is gangmaker voor de ploegentijdrit en hoofdknecht. Ook Marc Lotz tenslotte zal knechten. De laatste afvaller was Beat Zberg, de klimmer staat nu eerste reserve. Tweede reserve is Nederlander Steven de Jongh.

Selectie van de Rabobank:
Levi Leipheimer (USA), Michael Boogerd (NED), Oscar Freire (SPA), Marc Wauters (BEL), Grischa Niermann (DUI), Robert Hunter (ZAF), Bram de Groot (NED), Remmert Wielinga (NED), Marc Lotz (NED).