Annie is de naam...

Robin (Anthraxx)
Juist ja, naar de jaren 80 Heavy Metal band. Dat een stel idioten, heel ouderwetsch, briefjes naar elkaar sturen met daarin het Anthrax-virus heeft helemaal niets met mijn nickname te maken. Maar die band heette toch 'Anthrax'? Dat klopt, maar ik vond het met dubbele 'x' op het eind veel stoerder . Indirect ben ik overigens wel aan het virus verbonden, maar dat terzijde.

Om terug on-topic te gaan, zoals ik het tegenwoordig zou zeggen: ik heet in het echte leven Robin. Ik sta al ruim 18 jaar op deze aardkloot en ik 'studeer' Electronica. In 2000 ben ik op Fok! beland, maar ik heb me niet meteen geregistreerd. Ik ben eerst een tijdje gaan lurken. Tegenwoordig begrijp ik dan ook niet wat daar aan is; je leest met mensen mee, je weet veel over ze, maar je kent ze totaal niet. Een jaar later realiseerde ik dat pas en heb ik me geregistreerd (op 17 juli 2001 om precies te zijn). Na dik een half jaar op het forum rondgehobbelt te hebben, voornamelijk het Eiland, ben ik op de FP beland. Daar zochten ze nieuwsposters en ik heb toen maar gemailed. Na een paar weken kreeg ik pas antwoord, ik was op een reserve bankje beland (ik vergeef het ze nog steeds niet) maar doordat enkele personen opeens niet meer konden nieuwsposten ben ik toch uiteindelijk nieuwsposter geworden. Dit heb ik tot begin Juni, dit jaar volgehouden. Toen ben ik overgelopen naar het Forum, waar ik nu moderator ben van het Klaagbaak forum. Gezeik over dit stukje kun je naar hartelust dan ook daar kwijt. Als je kan leven met een slotje tenminste

Vertel eens, waarom zeg je eerst dat je 'Annie' heet en later heb je het over 'Anthraxx'

Dat is een veelgestelde vraag. 'Annie' stamt uit de tijd dat ik net begon te IRC'en. Veel mensen vonden de nickname 'Anthraxx' te lang, die hadden dus nooit van TAB completion gehoord, en dus maakte ze er maar 'Annie' van. Het erge is nog dat ik er in het echte leven naar ben gaan luisteren. Dus als iemand 'Annie!' op een meeting roept, dan reageer ik. Het leukste compliment wat ik hierover kreeg was van een vrouw: Die vond de naam 'Annie' voor een *kuch* stoere heavy metal bikkel *kuch* erg vermakelijk.

Goed, je bent FP'er en je bent Forum-mod. Heb je nou ook een sociaal leven?

Die is officieel doodverklaard. Nou ja, via Fok! heb ik een hoop mensen leren kennen. De meeste zie ik zelfs op een regelmatige basis. Met een negental speel ik Dungeons & Dragons bijvoorbeeld. Dit doen we om de 1,5 maand ofzo. Verder probeer ik vrij veel meets mee te maken. Het voordeel is dat ik nu al veel mensen ken. Het nadeel is dat zo'n meet dan op een 'kliekje' begint te lijken.

Je had het over Dungeons and Dragons. Je bent dus gewoon hartstikke nerdig bezig man!

Precies. En als ik nou ook eens vertel dat ik vroeger Warhammer gespeeld hebt, wordt mijn nerd status dan hoger? Ja, mooi! Dan vertel ik ook nog even dat ik me heel erg veel bezig houdt met computers. Voornamelijk Linux en UNIX achtigen ontvangen veel aandacht. Daarnaast probeer ik me serieus bezig te houden met programmeren. Dit vinden sommige helaas iets minder leuk. Vooral op meetings, als we ons weer eens nerdig gedragen.

Ik heb zelf een tweetal projecten lopen op dit moment. Beide doe ik met een goede vriend, als ik het zo mag noemen, welke heel toevallig ook op het forum ronddwaald: V2. Het ene project is eigenlijk al een jaar dood. De bedoeling was om een MUD (Multi User Dungeon) op te starten. Helaas is dat project ter ziele gegaan tot ik een paar weken terug de code weer terugvond. Op dit moment ben ik weer vollop aan het programmeren daarvoor.

Het tweede project is best beroemd denk ik. Tenminste onder de IRC'ers die in #muziek komen. Het gaat hier uiteraard om mijn IRCbot genaamd Mozart. Ooit ben ik, in een diep grijs en eng, verleden begonnen met het scripten (in Perl) van een botje om statistieken bij te houden. Om een lang verhaal kort te maken: De laatste versie is stabiel en supersnel itt eerdere pogingen

Pfft... teveel informatie man

Ja goed he? Maarre, nu stop ik toch echt. Jullie weten in ieder geval wat ik doe en wat me normaal gesproken bezig houdt Owja, als laatste wil ik nog wat groetjes enzo doen:

Allereerst de mensen die het met mij uithouden. Ik vind mezelf niet echt makkelijk
Daarnaast alle mensen die ik regelmatig zie
De FP-crew uiteraard, maar ook de rest van het zooitje genaamd 'crew'.
De mensen uit #muziek. Zonder jullie had ik helemaal geen leven.

Mocht je meer van me willen weten dan kun je dat uiteraard in het fotoboek bekijken; klik hier.

Verder kun je me altijd mailen op anthraxx@fok.nl
MSN? Geen punt: robin AT crondor DOT net
ICQ? Ook geen punt: 93375897.