FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 mei 2003

PlayStation 2 als supercomputer?

NLBADBOY herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Het National Center for Supercomputing Applications (NCSA) is met een project gestart om te kijken of de Playstation 2 kan dienen als basis voor een bijzonder goedkope supercomputer.

Het project wordt gesubsidieerd door de Amerikaanse overheid en uitgevoerd op de universiteit van Illinois. Er wordt gekeken hoe geschikt de consoles zijn voor parallelle berekeningen (waarbij een calculatie verdeeld wordt over verschillende toestellen) en het visualiseren van wetenschappelijke data. Voor het weergeven van de wetenschappelijke resultaten vormt de 3D kleurenkaart van de Playstation 2 een extra pluspunt.

Zeventig PS2's vormen samen een clusterunit. Een PlayStation 2-cluster kost enkele tienduizenden dollars. Dit is stukken minder dan de miljoenen die voor een 'echte' cluster-supercomputer worden betaald.

In Manchester wordt al gebruik gemaakt van een Playstation 2 in een rekencluster. Behalve de Playstation 2 heeft ook de Xbox alles in huis om daarvoor te dienen. Op dit moment is het echter nog niet mogelijk om games op de (ongewijzigde) MS-console te draaien. Zodra hackers erin slagen om hier iets aan te doen staat kan de Xbox ook gebruikt worden voor meer geavanceerde toepassingen.

CD Review: Deftones - Deftones


Sinds jaar en dag is Deftones absoluut mijn favoriete band. Met smart wachtte ik dan ook op de opvolger van "White Pony" toen halverwege vorig jaar bekend werd dat hun nieuwe album dit jaar zou verschijnen. Op 16 mei was het dan zover, de CD lag in de winkels. Met trillende handjes deed ik het zilveren schijfje in mijn CD-speler, benieuwd wat de nieuwe Deftones met mijn gevoelens zou doen.

Ambulancechauffeur vervolgd voor te snel rijden

hedzer, Palmbeach, Michel van Bergen, NLBADBOY en kill_bill hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ambulancechauffeur uit Groot-Brittannië wordt vervolgd voor te snel rijden. De man, die op weg was om een orgaan voor een levensreddende operatie naar een ziekenhuis te brengen, werd met 167 kilometer per uur geflitst. Wanneer hij wordt veroordeeld kan dat hem zijn baan kosten. Er wordt dan ook gevreesd voor het stoppen van deze transporten, mocht het tot een veroordeling komen.

Mike Ferguson reed een lever van een ziekenhuis naar een ander. Op de weg waarop hij werd geklokt is een snelheid van 112 kilometer per uur toegestaan, maar de chauffeur reed met de zwaailichten aan op een verlaten weg om 3.30 in de ochtend.

Volgens Ferguson is zijn bedrijf wel vaker geflitst, maar zijn de transporten altijd geaccepteerd en werden de boetes vrijgescholden.

Speler vuurt met pistool

In Nederland werd opgekeken van het schaar-incident bij Ajax, in Chili zijn ze wel wat gewend, Faustino Asprilla (32) vuurde tweemaal met een pistool tijdens de training.

De Colombiaan Asprilla zei dat het een grapje was, het pistool zou losse flodders hebben bevat. Het is niet de eerste keer dat de ex-international met een pistool in de weer is. In 2000 werd hij gearresteerd met een wapen op zak, waarop zijn club Palmeiras zijn contract beeindigde. In 1995 loste hij ook enkele salvo's in de lucht, buiten een disco op de Caraïben. Volgens de voorzitter van Universidad de Chile wilde de spits, die geblesseerd toekeek tijdens de training, zijn ploeggenoten ditmaal alleen maar aanmoedigen. Asprilla speelde eerder in Engeland voor Newcastle United en in Italie voor Parma.

Hartinfarct was oorzaak treinongeluk maart

NLBADBOY en okee6 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het treinongeval bij station Roermond in maart van dit jaar is veroorzaakt doordat de machinist van de passagierstrein een hartinfarct kreeg. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Op 20 maart botsten een Belgische goederentrein en een Nederlandse passagierstrein op een wissel, ongeveer driehonderd meter ten noorden van station Roermond, frontaal op elkaar. Hierbij kwam de machinist om en raakten zeven mensen zwaargewond. Dertig anderen raakten lichtgewond.

Examen Wiskunde A1,2 - VWO (jpschadde)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook jpschadde stuurde een examenverslag in.
Hoe bedoel je moeilijk
Over mensen met het E&M profiel kan over het algmeneen gezegd worden dat ze redelijke wiskundige kennis bevatten. Ik niet. Ik heb het inzicht van een kikker (Ik denk nog wel minder) en weet dus nooit wat ik waar moet gebruiken.
Voor mij werd het dus moeilijk om dit examen te gaan halen..

Voorbereiding
Natuurlijk was er een voorbereiding. In de 1e keer dat ik de 4e deed bleef ik zitten op wiskunde. Ik had maar een kwart van de sommen gemaakt. Stoer? Niet echt.. eerder erg stom. Uiteindelijk is het mijn mentaliteit iets ten goede gekomen. De tweede keer namelijk dat ik de vierde klas deed, bij een andere docent, heb ik drie kwart van de sommen gemaakt. En toen stond ik ineens een 7.
In de 5e maakte ik al een stuk minder sommen, maar vlak voor een tentamen nog ff het boekje doorlezen en ik haalde tussen de 6 en de 7. Dan krijg je de 6e. Het eerste tentamen ging redelijk. Daarna een praktische opdracht.. Niets gedaan.. ziek geworden.. toch maar iets gedaan.. net aan een 7. Ziek trouwens dat je als praktische opdracht een hoofdstuk moet maken dat niets met het examen te maken heeft en waar je alleen beoordeeld wordt op je schrift.
Nog een tentamen. Weinig sommen gemaakt.. stom. Eerste cijfer een 3.3 ofzow, na het herkansen wel helemaal een 4.5 gehaald. En toen stond ik nog maar een 6.1 op mijn lijst .
De voorbereiding van het examen was anders . Ik ging al het weekend vantevoren beginnen en ja hoor, ik kon dat want ik had lekker geen M&O. Veel examens gedaan, erg moeilijk alles maar snapte het redelijk.

Het examen
Dan de dag des oordeels. Opstaan om 9 uur. Nog maaar wat wiskundige dingetjes doen. Mensen helpen op het FOK!forum. Zelf vragen stellen, ook aan klasgenoten.. Lekker hoor, ik weet steeds iets meer. Uiteindelijk stap je om 13.10 op de fiets en fiets je met iemand die alleen wiskunde A1 heeft naar je examen toe . Daar zit je dan. Voor het eerst ruimschoots op tijd. Nog maar een keertje pissen. Ik was gewoon zeenuwachtig.. ik! Ik heb nooit zenuwen :S. kutexamen!
Je krijgt het examen voor je neus en begint te lezen. Je denkt; hey die snap ik. En dat was het. De rest van de opgaven gingen eigenlijk gewoon niet. Gelukkig kreeg je een opgave 4 en een opgave 5, waarin ze de punten eigenlijk weggeven. Zelfs ik begreep het merendeel .

Na het examen
Ik had ingepland om lekker een balletje te gaan gooien op het veldje (basketball). Heb dat ook maar gedaan en damn, ik kan nou ook met stijl dunken. Toch nog iets waar ik trots op ben vandaag . Om 17.45 weer thuis zijn om een happie te eten.. Je moeder vertellen dat je het verneukt hebt, maar dat je wel meer hebt dan een 1.1 (moest ik halen voor een 3.5).

Nakijken
Toch nog maar ff nakijken. Eigenlijk moet je het gewoon niet doen, maar ik doe het toch. In de sommen die ik niet dacht te snappen toch nog wat goeie dingen opgeschreven. In de sommen die ik makkelijk vond kleine stomme ***foutjes gemaakt. Niet slim .
43 punten moest ik halen voor een 5.1 (waarschijnlijk). Met dit cijfer zou ik een magische 5.5 halen - geluksgetal -. Nee hoor; 34 punten reken ik op dit moment. Ik verwacht niet dat mijn docent er 9 punten bij kan smokkelen . Wiskunde sta ik dan dus een 5 voor.. hopen op voldoendes voor de rest van de cijfers..

KLAAR!
Iedereen was na het examen wel erg opgelucht. Niet dat het zo makkelijk was ofzo. Nee, dat de examens voorbij zijn. Voor ons Wiskunde A'ers in ieder geval. Voor de rest van de kandidaten; ik wens jullie succes. Voorlopig mijn laatste verhaaltje. Mocht je dit lezen, reply eens . Altijd leuk om te lezen dat er mensen zijn die jouw gelul graag aanhoren .

jpschadde is helaas zonder wiskundeknobbel geboren

Mijn laatste examens! (eileen)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook eileen stuurde een examenverslag in.
Aangezien ik bij mijn eerste examen een verhaaltje had gesubmit, doe ik het ook maar bij mijn laatste examen! Wat een opluchting zeg...nu ik zojuist mijn laatste examen achter de rug heb. Nu kom ik pas echt tot de conclusie dat examens grootendeels om de basiskennis gaan en dat ik vaak teveel geleerd had. Ook de stress had me goed te pakken; slapeloze nachten en continu het idee hebben dat ik nog 'iets' moest leren!

Wiskunde a1 heb ik net gemaakt en gehaald ook, want geef nou zelf toe...appeltje eitje toch?! En ook filosofie van vanmorgen was erg goed te doen.

Nu hopen dat ik het gehaald heb, want kunstgeschiedenis en Duits gingen niet echt lekker. Maar wie weet ben ik wel geslaagd en kan ik in september aan mijn vervolgopleiding beginnen. Op dit moment is dat echt wat ik het liefst zou willen!

Voor degene die vandaag ook hun laatste examen hebben gemaakt: we hebben het maar wel ff geflikt hoor!
En voor degene die morgen hun laatste examen hebben: kom op, nog ff, dan zijn jullie ook klaar!

Scheikunde - VMBO-TL (jongverzet)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook jongverzet stuurde een examenverslag in.
Om 13.30 was het dan zover, iets waar ik al 4 jaar naar uit keek en al wist dat dit het moeilijkste examen zou worden van alle vakken die ik heb.

13.20: Zenuwachtig kijk ik nog effe mijn etui na;

*Bril < Check
*2 Pennen < Check
*Liniaal < Check
*Rekenmachine < ???

Tot mijn grote verbazing was ik dus mijn rekenmachine kwijt, en ik raakte al in paniek. Geen nood want onze concierge Hassan had er nog wel een paar liggen. Ik weer helemaal blij en liep dus de gymzaal in om me voor te bereiden op mijn moeilijkste examen.
Leraar begint na 10 minuten eindelijk de examenbladen uit te delen, nadat hij 10x aan iedereen had laten zien dat de examen brieven ongeopend waren en hij dus geen fraude kon hebben gepleegd.

Plotseling word ik wakker geschud door een schouderklopje, de concierge die sinas zit uit te delen. Ik drink het snel op en begin weer verder aan mijn opgavens, wetend dat ik er toch al niks van zal bakken. Een uurtje later, na wat in me neus gezeten te hebben en scheel van het naar uiterst links kijken, proberend om bij mijn buurman af te kijken, ben ik dan eindelijk klaar. Trots als een duif dat ik een keer alle antwoorden op heb geschreven begin ik mijn antwoorden nogmaals op een kladblaadje te schrijven. 15.30, de bel gaat en iedereen kan gaan, behalve de *zogenaamde dyslectie mensen die een uurtje extra krijgen gaat iedereen naar huis.

Wachtend tot 16.00 zie ik dan eindelijk de antwoorden van Scheikunde. Uiteindelijk kwam ik uit op 16 punten van de 63 punten in totaal, een hele prestatie al zeg ik hetzelf! Ik ben namelijk toch nog geslaagd aangezien ik een 6 stond voor Scheikunde.

Wetend dat ik dit vak toch nooit meer zal hebben zak ik verder in me luie stoel en ga nog een potje CSen.

*Opeens hadden er namelijk veel mensen last van dyslectie (9 mensen, waarvan aan het begin het jaar nog maar 2)

jongverzet

Beveiligingslek in Kazaa ontdekt

Bregalad, bierfanaatje, Qlo0n en ZeroVince hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens recente bevindingen zit er een beveiligingslek in de peer-to-peerprogramma's, zoals het muziekuitwisselprogramma Kazaa.

Gebruikers van onder andere Kazaa, Grokster en iMesh maken, willen ze het programma gebruiken, verbinding met het netwerk via een 'supernode'. Dat is een gebruiker die als een soort toegangspoort fungeert. Op een supernode kunnen ongeveer tweehonderd gebruikers aangesloten worden.

Het netwerk gebruikt af en toe informatiepakketjes om te laten weten dat een update van de software aanwezig is. Als een supernode zo'n pakketje bewerkt en rondstuurt, kan hij controle krijgen over de computers van de gebruikers die bij hem aangesloten zijn.

Volgens beveiligingsexpert 'Random_Nut' gaat het hier om een 'ernstig' lek. De makers van Kazaa ontkennen dit, hoewel ze wel binnen vierentwintig uur met een update komen. Ze raden gebruikers aan de update zo snel mogelijk te installeren.

Scheikunde - HAVO (MLO2)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Maykel Loomans / MLO2 stuurde een examenverslag in.
De laatste dag voor mij op het Montessori College Maastricht. Een dag met scheikunde op het programma om 13.30. Ik ga eigelijk niet veel lullen over het examen, het was makkelijk en ik heb een 8.4 - 9.2.

Wat ik wel kan zeggen is dat ik nu eindelijk van de middelbare school verlost ben, en dus eindelijk echt kan gaan beginnen. De examenweek was aan de ene kant een leuke ervaring, maar aan de andere kant was het vrij hard werken soms. Over het algemeen gezien toch iets dat je zeker één keer meegemaakt moet hebben.

Mijn punten deze examenweek waren:
NL: 6.9 - 8.2
WB12: 7.1 - 8.3
EC1: 7.6 - 8.1
EN: 8.1 - 8.7
NA12: 7.4 - 8.1
SK: 8.4 - 9.2

GESLAAGD DUS!
HOERA!

Kangoeroe met "hoorns" opgegraven

madstud vertaalde voor ons het volgende bericht:

In Nullarbor Plain (Australië) zijn de eerste complete schedels van bizarre kangoeroes met hoorns opgegraven. De schedel van een jong exemplaar heeft randen van waaruit de hoorn-achtige uitstulpingen gegroeid zouden zijn.

John Long van het Western Museum in Perth en zijn collega's begonnen de opgravingen op de plek in 2002. Ze vonden een grote collectie van fossielen van verschillende dieren, waaronder die van de gehoornde kangoeroe en nu dus de volledige schedels van 2 exemplaren (en hun onvolledig skelet).

"De kangoeroe is echt bizar. Hij lijkt op geen enkele andere gekende levende of fossiele kangoeroe", zegt Long. "De benige uitstulpingen boven de ogen steken uit naar opzij en hij heeft een rare snuit". De onderzoekers vermoeden dat de hoorn-achtige uitstulpingen hebben gediend voor de bescherming van de ogen van het dieren, omdat ze leefden in een omgeving met veel stekelige struiken.

Bouwvakker komt om door betonplaat

Movinghead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag is een 38-jarige bouwvakker om het leven gekomen tijdens bouwwerkzaamheden aan de Amsterdamse A.J. Ernststraat.

De man liet het leven omdat tijdens het verwijderen van betonplaten per ongeluk een van de platen op hem terecht kwam. De precieze oorzaak is volgens de politie nog onduidelijk. De arbeidsinspectie is een onderzoek begonnen naar het ongeval.

Lichaamsdelen gevonden in Julianakanaal

Roel's Weblog, Mikkel, Movinghead en Weet_ik_veel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Julianakanaal bij het Limburgse Holtum zijn de afgelopen dagen verschillende lichaamsdelen gevonden.

Het is nog niet duidelijk of het gaat om lichaamsdelen van een man of een vrouw. Ook is het nog niet zeker of de lichaamsdelen wel afkomstig zijn van dezelfde persoon. Dit wordt nog onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.
De politie gaat van een misdrijf uit en heeft een rechercheteam op de zaak gezet.

Gymzaal gebruikt voor seksorgies

Bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een homo-gymvereniging heeft maandenlang om de twee weken in een gymzaal aan de Burg. de Vlugtlaan in Amsterdam na afloop van de gymlessen seksorgies gehouden.

De middelbare school, aan welke de gymzaal toebehoort, was hier niet van op de hoogte en heeft dan ook per direct het huurcontract met de vereniging opgezegd.
De gymnastiekvereniging vindt het jammer dat er gestopt moet worden met de gymlessen. Volgens initiatiefnemer Rajko Koolmees had niemand er last van "dat men in z'n blote kontje liep".

Een nieuw seksfestijn is inmiddels gepland, dit maal op een boot achter het Centraal Station.

Politie zoekt identiteit meisje

Bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Haagse politie is op zoek naar de identiteit van een meisje dat zondag in een late trein van Amsterdam naar Den Haag werd aangetroffen. De jonge vrouw werd gevonden toen ze in een spastische, verkrampte (wellicht epileptische) houding terugkwam van het toilet. Sindsdien is zij niet aanspreekbaar. Ook had ze geen persoonlijke spullen bij zich.

Het gaat om een meisje van vijftien tot twintig jaar oud. Ze is 1.70 tot 1.80 meter lang, heeft een mollig postuur, bruine ogen en lang zwart haar met rood gevlochten touw. Ze droeg een roze vest, een zwarte bodywarmer, een gestreepte rib-fluwelen broek en roze adidas-gympen. Opvallend detail is een twaalf centimeter lang litteken, rechtsonder op haar buik.

Trabzonspor praat met de Vlieger

Het grote keepersrad is draaiende, na de transfers van Van Dijk (RKC Waalwijk), Boschker (FC Twente) en (mogelijke) vertrekken van keepers als Babos (NAC Breda) en Wapenaar (FC Utrecht), staat nu Geert de Vlieger van Willem II in de belangstelling van Trabzonspor.

Al heeft de Belgische international al met de Turkse bekerwinnaar om tafel gezeten, toch houdt de 31-jarige doelman een slag om de arm. "Ik wil eerst eens rustig bekijken wat het kan worden bij Trabzonspor. Het is toch Turkije, hè. Het zal sportief en financieel een enorme vooruitgang moeten betekenen. Ik ga niet om een paar centen meer vertrekken", aldus de Vlieger. De keeper zal na afloop van het seizoen in Turkije de club gaan bekijken. Mocht de transfer slagen dan kan Willem II een transfersom beuren, daar de Vlieger nog tot medio 2004 onder contract staat.

Enschede vertrouwt FC Twente

FC Twente hoeft van de gemeente Enschede geen obligatieleningen uit te schrijven, zoals eerder wel was afgesproken.

De gemeente heeft genoeg zekerheden om met een gerust hart een lening van 6 miljoen euro te verstrekken aan FC Twente. Derde partijen zullen garant staan voor 1,5 miljoen euro. In feite loopt de gemeente zo een risico van 4,5 miljoen euro. De lening kent een rentepercentage van 5,5 procent en wordt in 25 jaar afgelost. Eventuele exploitatieoverschotten van FC Twente zullen worden gebruikt voor een versnelde aflossing van de lening. Hiernaast heeft de gemeente een tweede hypotheek gevestigd op het stadion en het oefencomplex van FC Twente. Tenslotte bereikte de gemeente een akkoord met de stadionfounders, die zullen voor de komende 5 jaar de stadionhuur verlagen van 408.000 euro naar 100.000 euro.

Rob van Dijk naar PSV

PSV heeft de transfer van doelman Rob van Dijk (34) afgerond, de doelman tekende vandaag een tweejarig contract.

PSV was voor de komende seizoenen op zoek naar een geroutineerde doelman en meent die in Rob van Dijk gevonden te hebben. Rob van Dijk begon zijn carrière bij Feyenoord in 1992. Daar was hij 4 seizoenen de tweede doelman achter Ed de Goey. Voor Feyenoord speelde hij maar 4 wedstrijden. Vanaf het seizoen 1996-1997 speelt Van Dijk voor RKC Waalwijk. Inmiddels is hij daar bezig aan zijn zevende seizoen. Van Dijk neemt de plaats in van Frank Kooiman, die dit seizoen van Sparta gehuurd werd.

F1: Jordan verkoopt autowrak

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fans van de Japanse ex-Jordan formule 1 coureur Takuma Sato, kunnen een wel heel bijzonder fanartikel kopen op de website van Jordan. Het team biedt op hun site namelijk het wrak van de auto aan, waarmee Sato vorig jaar in Oostenrijk een zware crash maakte.

Mike Hall-Taylor benadrukt dat de verkoop van een autowrak geen grap is. "We hebben veel fanartikelen van Takuma Sato verkocht, dit is toevallig een wat groter object." Het wrak wordt per opbod verkocht, tegen een minimumprijs van 14.500 pond.

Ronddraaiend huis op Tilburgse rotonde

In Tilburg komt wel een heel vreemd kunstwerk te staan. Op de Hasseltrotonde komt een draaiend huis te staan. De gemeente wees het plan voor het kunstwerk in 2001 nog af, omdat een draaiend kunstwerk op het verkeersplein te gevaarlijk zou zijn.

Het huis draait in twintig uur precies één keer rond. Volgens de gemeente Tilburg levert dit tempo geen gevaar op voor het verkeer. De gemeente heeft kunstenaar John Körmeling de opdracht gegeven een definitief ontwerp te maken voor het Ronddraaiend Huis.

De Hasseltrotonde verbind de ringbaan noord en west aan elkaar en is ook de toegangsweg tot de snelweg naar Waalwijk. De gemeente bekijkt of het huis op duurzame energie kan draaien. Hierbij wordt gedacht aan zonnecollectoren of een windmolen. Het is nog onduidelijk wanneer het kunstwerk klaar is.

Festivalnieuws: Lowlands, Pukkelpop

Lowlands
En weer zijn er een aantal namen bekend voor de elfde editie van Lowlands. The Spades en A.F.I. zullen, naast onder anderen Beck, Ceasar, Feeder, The Music en Nightwish een optreden verzorgen. Verder is er het nieuws dat Finch toch niet komt. De emoband gaat liever de studio in. Lowlands 2003 vindt plaats op 29 t/m 31 augustus in Biddinghuizen.

Pukkelpop
In het Belgische blad HUMO zijn de eerste namen voor Pukkelpop te vinden. HUMO is hoofdsponsos van het festival, dus mag als betrouwbaar worden ingeschat. De bands die zullen spelen in Hasselt zijn: Foo Fighters, PJ Harvey, Beck, Suede, Courtney Love, Lamb, Spearhead, Redman, Mogwai, The Mars Volta, Richie Hawtin, DJ C1, DJ Tiga, Errol Alkan, Zootwoman, Zero 7, Pennywise, Lagwagon, Heideroosjes, A.F.I, The All American Rejects, Hell Is For Heroes, Spinvis en The Datsuns.

RBC Roosendaal haalt Ikedia

RBC Roosendaal heeft Pius Ikedia voor 2 seizoenen van Ajax gehuurd, het troeft daarmee FC Groningen af.

Ajax had al een principe akkoord met FC Groningen om de aanvaller opnieuw aan de Groningers te verhuren. RBC Roosendaal deed echter een veel betere aanbieding en deed snel zaken. FC Groningen hoopt in de Eredivisie te blijven, RBC Roosendaal is al 'uitgespeeld' dit seizoen. Dat Ikedia de vader van RBC-trainer Robert Maaskant als zaakwaarnemer heeft, zou geen rol hebben gespeeld.

Nieuwe kabinet Balkenende II van start

Het nieuwe kabinet Balkenende II is aan het begin van de middag beëdigd door koningin Beatrix. Hierna volgde de traditionele bordespresentatie op paleis Huis ten Bosch.

De nieuwe bewindslieden moesten eerst beloven dat ze zich zullen houden aan het regeerakkoord. Dat deden ze in het constituerend beraad op het Binnenhof. Daar maakten ze ook nadere afspraken over de taakverdeling.

De staatssecretarissen worden later op de middag beëdigd.


Het nieuwe kabinet

Straffen Jevric en Jans

De aanklager betaald voetbal heeft keeper Dragoslav Jevric van Vitesse een voorstel van 4 wedstrijden schorsing -waarvan een voorwaardelijk- gedaan. Trainer Ron Jans van FC Groningen hoorde een boete van 500 euro -waarvan de helft voorwaardelijk- eisen.

Dragoslav Jevric kreeg afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Excelsior de rode kaart van scheidsrechter Dick Jol, nadat hij tegenstander Swerts tegen diens achterwerk had geschopt. Vitesse heeft bekend gemaakt niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel, of de keeper daardoor kan meespelen in het duel tegen Willem II is onbekend.
Ron Jans werd zondag in de slotfase van De Graafschap-FC Groningen naar de tribune verbannen door scheidsrechter Ruud Bossen. Dat gebeurde wegens het 'zich buiten de instructiezone begeven en/of betreden van het speelveld'.

CD Review: Marilyn Manson - The Golden Age Of Grotesque

mdusink las in The Matrix Reloaded OST review over het nieuwe album van Marylin Manson en besloot er een review over te schrijven. Heb jij ook een review geschreven die je graag op FOK! zou willen zien? Stuur hem dan naar frontpage@fok.nl.

Na het Columbine incident waar deze artiest zo goed als bijna alle schuld van kreeg (terwijl hij op het tijdstip duizenden kilometers ver van de trekker was) is Marilyn Manson terug van niet weggeweest met zijn nieuwe album 'The Golden Age Of Grotesque.

Grote stroomstoring in Limburg

kennydies had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote stroomstoring heeft vanochtend een groot deel van Midden-Limburg getroffen. Door een ongeval in een elektriciteitshuisje in Roermond kwamen duizenden huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten.

Volgens stroomleverancier Essent ontstond de storing rond tien uur na kortsluiting in een hoogspanningsstation aan de Maalbroek in Roermond. Op dat moment waren twee medewerkers van het bedrijf daar aan het werk. Hoe de kortsluiting kon ontstaan is nog niet bekend.

Een van deze medewerkers is zwaargewond geraakt omdat hij onder stroom kwam te staan. Hij had brandwonden over 70 procent van zijn lichaam. Waarschijnlijk zal de medewerker naar een ziekenhuis in Aken gevlogen worden. De tweede monteur raakte lichtgewond.

Gevangene stookt alcohol in cel

Line, Otreb, Esposa en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gevangene van de Franse gevangenis van Toul in Lotharingen, is tijdens een celcontrole betrapt op het bezit van twaalf liter zelfgestookte alcohol.

De man liet appels en peren gisten is zijn kast. Het gegiste sap distilleerde hij op een kookplaatje. De kast sloot hij af met plastic, om stankoverlast te vermijden.

De zelfgemaakte drank had een alcoholwaarde van 60 procent. De beschaamde bewakers moesten toegeven dat het goedje lekker smaakte.

Radiostations zonder frequentie naar de rechter

De commerciële radiozenders die gisteren geen etherfrequentie hebben gekregen, stappen naar de rechter. Vooral bij Radio 10 FM heeft de afwijziging kwaad bloed gezet.

Het oudste commerciële radiostation van Nederland kreeg geen frequentiepakket. Het pakket dat ze willen hebben ging naar de Gouwe Ouwe zender van eigenaar Sky Radio. Volgens Directeur Erik de Zwart staat Radio 10 FM nu aan de rand van de afgrond. Hij weet namelijk niet hoe het verder moet met de 35 medewerkers van het station.

Andere verliezers zoals Humor FM van Nico Haasbroek en Arrow Classic Rock overwegen ook een gang naar de rechter.

'Pi-Air verlaat Feyenoord'

Pierre van Hooijdonk wordt door de Rotterdamse club gehouden aan de afspraak dat in het derde contractjaar het salaris flink wordt teruggeschroefd. Pi-Air voelt daar weinig voor.

De spits met het knallend schot voelt er weinig voor om salaris in te leveren. Feyenoord moet na het missen van Champions League voetbal nog meer rekening houden met de financiele huishouding. Een vertrek van Van Hooijdonk bij Feyenoord lijkt daarmee aanstaande. De aanvaller heeft diverse aanbiedingen van Engelse clubs, ook zou het Catalaanse Espanyol geinteresseerd zijn. Feyenoord kan aan een transfer wat overhouden.
Feyenoord lichtte dit voorjaar eenzijdig de optie voor nog een jaar, dat betekende eveneens dat de club conform de afspraken het salaris in zijn derde jaar met vijftig procent zou terugschroeven. Een nieuwe verbintenis zou een oplossing kunnen bieden voor de impasse, maar de onderhandelingen over een nieuw contract zitten vast. Feyenoord wil niet ingaan op het voorstel van Van Hooijdonk voor een contract voor twee jaar, waarin hij pas in zijn tweede jaar inlevert. Van Hooijdonk neemt de tijd dat te overdenken, hij gaf aan pas na de bekerfinale uitsluitsel te zullen geven.
In het weekblad VI zei hij te hopen op versterking van de selectie voor komend seizoen om de titelstrijd aan te kunnen. Gevreest word, dat ook dat niet mogelijk is. Tenslotte zou ook de tanende mentaliteit van enkele van zijn medespelers nog de doorslag kunnen geven. De spits ergerde zich andermaal na afloop van het duel met Willem II voor de camera's van Canal+. "Waarschijnlijk hebben we er vandaag best alles aan gedaan, alleen moet je op dergelijke momenten laten zien waarom je voor Feyenoord speelt. Juist dan moet je iets extra's brengen", aldus Van Hooijdonk.

Meditatie verandert structuur water

moi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lijkt er op dat er eindelijk is aangetoond dat er zoiets als 'mind-over-matter' bestaat. Althans, dat blijkt uit onderzoek van de Japanner Masuro Emoto, die de leiding had over 'watermeditatie'. Dit meldt het ANP.

De organisatoren van het new age complex De Groene Passage wilden in de eerste instantie aan de oever van de Rotte mediteren, maar dit kon niet doorgaan omdat ze geen vergunning hadden. Ze hebben de meditatiebijeenkomst daarom vijftig minuten lang in de Laurenskerk gehouden, waarbij ze op bovennatuurlijke wijze het water beïnvloedden.

Na laboratoriumonderzoek bleken watermonsters zonder invloed van meditatie een chaotische structuur te hebben, terwijl het water waar men zich via meditatie op geconcentreerd had fraaie kristallen laat zien. Dit blijkt uit foto's die Emoto met een sterke microscoop in een koelcel bij een temperatuur van -5 graden celcius heeft genomen.

Koeman bekijkt opvolger Chivu

Trainer Ronald Koeman is vorige week met assistent Ruud Krol naar de wedstrijd Rennes-Paris Saint-Germain wezen kijken, hij zag daar het 23-jarig talent Julien Escudé spelen. Ajax zou hem graag contracteren als opvolger van de mogelijk vertrekkende Cristian Chivu.

Ajax is echter niet de enig belangstellende, Manchester United volgt de jonge verdediger al langer. Escudé is al 4 jaar actief bij Rennes en zou naar Manchester zijn gehaald als hij niet bij het uitlaten van zijn hond een knieblessure had opgelopen. Daar Escudé nog een contract tot 2005 heeft bij Rennes is hij tevens geen voordelige keus, maar Ajax zou bereid zijn te investeren. De linksbenige Escudé kan zowel links als centraal in de verdediging uit de voeten.

Contract Vos slim verlengd

RBC Roosendaal heeft sluw als een vos het contract van spits Henk Vos met een jaar verlengd.

De speler kon geen verlaagde aanbieding meer accepteren volgens de CAO, die bepaalt dat indien een speler een eerste bod heeft afgeslagen, hij minimaal het laatstbetaalde salaris moet gaan verdienen. Vos zal de eerste 3 maanden nu als amateur bij de Roosendalers spelen, waarna hij alsnog in dienst komt bij RBC Roosendaal. Vos gaat er in salaris een weinig op achteruit.

AS Roma wil Mido hebben

AS Roma president Franco Sensi heeft aangekondigd voor het nieuwe seizoen 4 spelers te zullen halen, één van hen is de door Ajax verhuurde Mido.

Sensi zei het als volgt: "Wij zullen 4 nieuwe spelers contracteren. Feitelijk hebben we er al twee gehaald, Olivier Dacourt en de Braziliaanse vleugelspits Mancinin van Venezia. Voor de defensie willen wij ons nu gaan versterken met Nicola Legrottaglie of Cribari. Voor de spitspositie is er maar één man die wij willen en dat is Mido van Ajax".

Zaterdag zonsverduistering in Nederland

ted_bundy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagochtend zal er een bijna-totale zonsverduistering plaatsvinden in Nederland. Omdat de maan relatief ver weg staat van de aarde is de maan niet precies even groot als de zon, maar iets kleiner. Hierdoor is er niet een totale eclips te zien, maar is er een heldere ring van de zon rond het zwarte vlak van maan te zien.

Omdat de zon vlak boven de horizon staat lijkt deze door optisch bedrog vele malen groter dan wanneer deze boven aan de hemel staat. Dit levert prachtige plaatjes op. Het KNMI voorspelt voor zaterdagochtend een heldere hemel, dus het schouwspel is goed te bekijken.

De eclips is het beste te zien in Noord-Schotland of IJsland. In Nederland kunnen liefhebbers het beste afreizen naar de noordelijkste puntjes van Nederland, bijvoorbeeld de waddeneilanden. In Noordpolderzijl, het noordelijkste puntje van Groningen is de zon voor 90 procent verduisterd te zien. De cafés in het dorp zullen voor de gelegenheid vanaf half vijf 's ochtends geopend zijn. Het hoogtepunt van de verduistering is om 5.33 uur.

Zware aardbeving treft de Molukken

ted_bundy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zojuist zijn de Molukken, Indonesië, door een zware aardbeving getroffen. Op het eiland Morotai raakten zeker 48 huizen beschadigd. Dit meldt de Indonesische metereologische dienst.

Het epicentrum lag ongeveer 350 kilometer ten oosten van de havenstad Bitung in het noorden van Sulawesi. De aardbeving had de kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Zeker één persoon is om het leven gekomen. Over overige slachtoffers is nog niets bekend.

Cel voor verscheuren kalender Marokkaanse koning

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 30-jarige Boujemaa Ouardi uit Marokko zal zich nog wel eens bedenken aleer hij op straat een kalender gaat verscheuren. De straatverkoper werd door een Marokkaanse rechter tot één jaar cel veroordeeld wegens het vernielen van een dergelijk object. Reden was dat de kalender de beeltenis bevatte van de Marokkaanse koning Mohammed VI.

De straatverkoper kwam nog goed weg, want eerder had een lagere rechtbank hem tot 5 jaar cel veroordeeld. Ouardi verscheurde de door een prinses uitgegeven kalender in april woedend, nadat hij door twee ambtenaren was gedwongen die voor 20 dirham (1,82 euro) te kopen.

De advocaat van Ouardi vindt de uitspraak uitermate gevaarlijk. Volgens hem kan nu iedereen om bijna van alles worden beschuldigd van belediging van de koning of de koninklijke familie.

PSV met vliegtuig terug naar Eindhoven

PSV gaat donderdag, als de ploeg in het duel met FC Groningen het kampioenschap binnenhaalt, met het vliegtuig terug naar Eindhoven.

Op uitdrukkelijk verzoek van trainer Guus Hiddink wordt er met de huldiging in Brabant gewacht tot alle supporters vanuit Groningen terug zijn in Eindhoven.

PSV heeft na de overwinning van zondag tegen FC Utrecht (2-0) tegen Groningen aan één punt genoeg om de titel te veroveren.

Verlaat moet weg bij Werder Bremen

Frank Verlaat moet op zoek naar een nieuwe club.

De verdediger van Werder Bremen verkeerde lang in onzekerheid over zijn toekomst, maar kreeg maandag te horen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. Hoewel Werder tevreden is over de Nederlander, moet de club de oud-Ajacied vanwege financiële problemen toch laten gaan.

"Dit was een heel moeilijk besluit voor ons", aldus Klaus Allofs, directeur voetbalzaken bij Werder op de website van de club. "Frank is één van onze beste verdedigers. De financiële omstandigheden maken het voor ons echter onmogelijk hem een interessant contract aan te bieden." Dinsdagmiddag bij een vriendschappelijk duel tussen Werder en een nationale selectie van politieagenten, wordt Verlaat officieel uitgezwaaid.

De treinterroristjes.

"Raaf, komtieal?" vroeg Dikkie. Raaf en Dikkie stonden op het perron van een dorpje in Noord-Holland op de trein te wachten. Raaf, die zijn bijnaam dankte aan zijn vrolijke kraaloogjes en zijn op-vlie-gers als zijn vrienden hem weer eens plaagden met zijn vader. Die was namelijk piraat in de Oostzeeën, had zijn alcoholische moeder hem verteld. Dikkie be-weer-de echter vaak dat Raaf's vader opgehangen zou worden in Singapore wegens drugssmokkel, een opmerking die Raaf niet kon waarderen. "Die vlegel jokt maar wat hoor, rep je nou maar naar de slijter voor een fles Wodka." antwoorde zijn moeder altijd als Raaf haar om uitleg vroeg. "Volgens mij komt 'ie er zo aan, Dik-ster." Dikkie, een gezonde Hollandsche jongen van 16 jaar, was een vrolijke, ietwat gezette guit die altijd wel voor een grapje in was. Helaas pakten zijn grapjes niet altijd goed uit, en was Dikkie weer eens het spreekwoordelijke bokje. Gelukkig geloofden zijn ouders nog in zijn jeugdige onschuld en wisten ze dat hun kleine spruit met een hart van goud soms wel eens verkeerd begrepen werd. "Het is een bijzonder kind Mien, en dat is het!" zei zijn vader altijd, als veld-wach-ter Bromsnor Dikkie weer eens thuis had afgezet.

Hee, Vuurtoren, haast je! Hij komt er al aan!" schreeuwde Raaf, in de richting van een jongen met, hoe kan het ook anders, rood haar. (Waaraan hij uiteraard zijn bijnaam dankte.) Vuurtoren voegde zich buiten adem bij Dikkie en Raaf aan. "Pff, nét op tijd, merk ik wel." En ja, Vuurtoren had deze woorden nog maar net uitgesproken, of de trein waar ze op stonden te wachten, kwam voorrijden. Terwijl Vuurtoren nog na stond te hijgen, stapte het drietal in, en zodra ze zich ge-nes-teld hadden in de rokers-coupé, begon de trein alweer te rijden. "Zeg Vuurtoren" zei Dikkie. "Je moet morgen even op mijn Cu2 kijken, ik heb er nieuwe foto's opgezet, van die meid van vorige week. Weetjenog, die uit Boven-kar-spel." "Ach ja." was het antwoord van Vuurtoren, die meteen weer in lachen uitbarste. "Wat hadden we die meid dronken gevoerd!" "Tja, het heeft ons ook een fortuin aan Breezers gekost." zei Raaf, schuddebuikend van het lachen.

"Maar zeg eens even jongens, valt je niet iets aan me op?" vroeg Raaf aan zijn maten, die een antwoord schuldig bleven. "Jee, wat zijn jullie ook een stelletje bar-ba-ren! Kijk nou eens goed!" vroeg Raaf nog eens keer. "Jongens... Zien jullie het nou echt niet? Ik heb een nieuwe G-sus sweater aan!" Prompt waren de jongens weer bij de les. "Jee!" zei Vuurtoren "De nieuwe! Die moet een fortuin gekost hebben, heb je soms in de drankpot van je moeder zitten graaien? Of ben je je vader achterna gegaan? Drugssmokkel schijnt nogal lucratief te zijn!" grapte hij verder. De scheldkannonade van Raaf liet niet lang op zich wachten. Als een ware an-ti-christ wierp hij vele verwensingen door de coupé, iets wat niet door de reisgenoten van ons drietal onopgemerkt bleeft. "Hee, kan het misschien iets rustiger?" sprak een iets oudere man, 2 stoelen achter onze vrienden. Ietwat tot bedaren gebracht door deze woorden besloot Vuurtoren weer te gaan zitten, waarna het drietal zich gedurende enkele minuten stil hield. "Gossiemijne, het lijkt wel of de hele trein vol zit met van die duffe mensen." zei Dikkie "Ik wed dat ze gewoon een slechte dag hebben gehad. We zouden ze gewoon even op moeten vrolijken, ik weet zeker dat ze het puik zouden vinden." De rest van het drietal was het hier roe-rend mee eens, en samen liepen ze naar de achterkant van de trein, waar ze zich, dankzij de sleutels die Vuurtoren had 'verkregen' op een eerdere treinreis, de toegang verschaften tot de bestuurderscabine.

"Dames en heren, welkom in the Love-Train!" schalde het door de intercom van de voortdenderende trein, "Wij van de feestcommissie hebben vanavond een zeer enerverend programma voor u klaar-staan!" Raaf gniffelde, terwijl hij zijn telefoon een polyfonisch ringtoontje bij de microfoon af liet spelen. "Hihihi, als dit niet een glimlach op hun gezicht tovert!" zei hij tegen Dikkie en Vuurtoren. Maar oh,oh,oh,oh... Wat was dat nou? De in-ter-com kraakte en door de ruimte schalde: "Jongens, kom onmiddelijk uit die cabine, anders bel ik de politie." "Wat is dat nou?" zei Vuurtoren "Dat is een behoorlijk hardnekkige cha-grijn, het moet niet erger worden." "Laten we hier maar weg-gaan. Ik wil niet nog een keer door Bromsnor thuis afgeleverd worden." De andere twee jongens zijn het met hem eens en snel verlaten ze de cabine. Op het balkon aangekomen zei Dikkie: "Ho eens even. De passagiers zijn nu natuurlijk boos op ons. Het lijkt me een correcte actie als we ze onze excuses aan gaan..." Hij kreeg de kans niet om zijn zin af te maken, aangezien hij werd onderbroken door een schel gebraf. "Hee, Raaf, jij doerak. Heb je Spits weer meegenomen?" zei Vuurtoren, waarop Dikkie sprak: "Jij schelm!" "Ja jongens, ik kon het niet over mijn hart laten het beestje thuis te laten!" antwoorde Raaf, waarop hij zijn rugzak afdeed en hem opende. Uit de luxe uitgevoerde Eastpack rugzak (uiteraard met het logo veranderd in 'lastpak') kwam een klein wit hondje tevoorschijn. Dit was Spits, wisten de jongens.
"Hee!" zei Dikkie. "Ik heb een toppie idee om de passagiers van de trein op te vrolijken!" Even later gniffelden de drie van voorpretjes, ontsproten uit het geweldige idee van Dikkie.

Hoofdstuk 2
Hoe onze jongens in de aap logeren.

"Tatadadaaa! Tatadadaaa!" schreeuwde Vuurtoren door de trein, terwijl hij de schuifdeuren openduwde. "Hop Spits, loop maar vooruit!" Spits liep vooruit. De jongens volgden hem. Het was een bont gezelschap. Spits was grijs geverfd, en had een stofzuigerslang op zijn snuit gebonden, Vuurtoren's gezicht was geschminkt in alle kleuren van de regenboog, Raaf had een ware indianentooi op zijn hoofd, en Dikkie stampte een vrolijk wijsje uit zijn nieuwe klompen. "Tatadadaaa! Tatadadaaa!" vervolgde Vuurtoren "Circus vrolijke bende is hier! Circus vrolijke bende is hier!" en tegelijkertijd fluisterde hij naar Dikkie: "Hee di-kkie. zo moeten ze wel vrolijker worden! En anders eet ik mijn pet op!" "Gelukkig had jij al die spullen nog in je tas zitten!" was het antwoord. "Ja, gelukkig wel." Het bezoekje eerder die middag aan Drogist Geelman was thans een puik plan gebleken. "Woef-woef! Woef-woef!" blafte Spits vrolijk door de coupé "Woef-woef!" Maar och, wat was dat! De trein reed over een slecht stuk spoor, en de hele trein schudde heen en weer. "Hou je vast!" zei Dikkie. Maar het was al te laat. Raaf viel pardoes voorover, midden in de schoot van een kale meneer die een sigaar zat te roken. "Auw! Auw! Auw!" schreeuwde hij. "Wat is er Raaf?" vroeg Vuurtoren. "Mijn haar! Mijn haar!" was het antwoord. De jongens zagen plots dat het mooie gitzwarte haar van Raaf vlam had gevat. "Ha-ha Raaf." zei Dikkie "Je lijkt Vuurtoren wel!" Het enige antwoord van Raaf was een schel gegil, iets wat aangaf dat zijn hoofdhuid inmiddels extreme temperaturen te verwerken kreeg. Gelukkig was de reddig nabij. Vuurtoren rende naar de achterste bestuurderscabine, haalde hier een brandblusser weg, rende terug en richte deze op Raaf.

"Ha-ha Dikkie. Je lijkt wel een sneeuwman." zei Raaf, gedoofd en van de schrik bekomen. En inderdaad. Dikkie leek nét een sneeuwman. Dankzij de richtkunsten van Vuurtoren was de gehele coupé onder een dikke laag poe-der-brand-blus-ser-poed-er terecht gekomen. "Kwajongens!" schreeuwde een passagier. "Kinkels!" scheeuwde een ander. "Schavuiten!" riep een ander. "Kom op jongens, we moeten hier weg." zei Raaf "Voordat er ongelukken gebeuren!" de jongens stemden hier mee in, en ze liepen in de richting van de deur. Echter op dat moment reed de trein weer over een slecht stuk spoor en deze maal verloor Vuurtoren pardoes zijn evenwicht. In een dramatische poging om maar staan-de te blijven greep hij naar alles wat hij maar binnen handbereik had. Hij zwaaide wild met zijn armen heen en weer en kreeg eindelijk iets vast in zijn handen. Direct hierop begon de trein drastisch te remmen en kwam het na enkele honderden meters tot stilstand. Raaf en Dikkie keken angstig naar Vuurtoren, die de noodrem in zijn handen had. "Gompie Vuurtoren. Volgens mij zitten we nu flink in de penarie!" zei Raaf. "Schurken! Deugnieten! Kinkels! Schavuiten! Schobbejakken!" klonk het vanuit de voorkant van de trein. Daar kwam de machinist aangestormd. "Wat zullen we nou be-le-ven! De hele coupé is wit!" Na het zien van ons drietal en het Spits zei hij: "Jullie weer! Stelletje kwajongens! Jullie groeien op voor galg en rad!" draaide zich om, en beende weg. Even daarna begon de trein weer te rijden en durfden onze helden weer adem te halen. "Jeetje" zei Raaf. "Waarom kunnen we nou nooit eens iets goed doen?" "Ja!" beaamde Dikkie "Elke keer loopt het zo. Elke keer!" Vuurtoren bracht, gehurkt in een hoekje zittend, slechts een zacht gesnik voort, en Spits blafte, naïef als het beestje was, vrolijk in het rond.

De machinist was inmiddels weer in zijn stuurhokje aangekomen en de trein begon weer te rijden. "Zeg Vuurtoren, droog je tranen." ze Dikkie "We zijn bijna weer thuis." Met enig tegenzin ging Vuurtoren, die af werd ge-leb-berd door Spits weer staan. Samen liepen ze naar het balkon. Juist op dat moment reed de trein het station van Enkhuizen in, en zodra deze tot stilstand was gekomen, stapten onze vrienden uit. Maar wat was dat nou, Raaf, Vuurtoren en Dikkie werden pardoes vastgegrepen door enge gemaskerde mannen, tegen de grond gesmeten en hand-ge-boeid. "Laatmelos! Laatmelos!" schreeuwde Dikkie, "Maarwehebbengeenjeugdcentrum! Maarwehebbengeenjeugdcentrum!" huilde Vuurtoren, die de wanhoop nabij was, "Ik wil mijn mama! We zijn onschuldig!" krijste Raaf, die werd be-ur-rin-eerd door Spits, die de hele commotie geweldig vond.

Even later, toen Dikkie en de anderen, na een preek van veldwachter Bromsnor, thuis weer warm onder de wol lagen, zaten de ouders van de jongens gezellig na te praten onder het genot van een beker warme chocolade. Nog schuddebuikend van het lachen om het kale hoofd van Raaf, en Spits die als olifant veel indruk had gemaakt, ook bij het peleton ME-ers, zeiden ze allemaal in koor: "Onze jongens, het zijn rakkers! Maar ze hebben een hart van goud!"


Ps: Kijk ook eens op de site's van onze helden! Don-ixion en Chronicale.

Piercingfilmpje in museum te schokkend

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Teylers Museum in Haarlem heeft een antropologische video uit een expositie verwijderd. Het filmpje was onderdeel van de tentoonstelling 'De Versierde Mens II: Piercing' en toonde hoe fanatieke religieuze hindoes en moslims hun huid en lichaamsdelen doorboorden met allerlei metalen voorwerpen.

Maar scholieren die de tentoonstelling bezochten waren niet allen bestand tegen de getoonde beelden. Acht vielen flauw of werden er misselijk van. Het laatste slachtoffer kwam ongelukkig terecht en liep een snee in zijn kin op.

N. Trabelsi plande Al-Qaeda aanslag België

Movinghead, NLBADBOY en PRMNS hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex-profvoetballer Nizar Trabelsi heeft gisteren in een groot moslimterrorisme proces, voor de Belgische rechtbank, toegegeven dat hij voor Osama bin Laden een aanslag moest plegen op de militaire basis van Kleine Brogel in Belgisch Limburg, vlak over de grens bij Valkenswaard.

Trabelsi werd opgepakt op 13 september 2001, twee dagen na de aanslagen in New York en Washington. De uit Tunesië afkomstige ex-speler van Dusseldorf bekeerde zich in de jaren negentig tot de islam. Na vele omzwervingen belandde hij in Afghanistan, omdat hij daar zijn geloof kon belijden zoals hij het wilde. Door bemiddeling van een vriend ontmoette hij Osama bin Laden, die hij nadien nog vier keer zou opzoeken in Kandahar. Toen hij diens vertrouwen gewonnen had - "hij had gezegd dat ik hem als mijn vader mocht beschouwen" - gingen ze samen zelfs enkele boeddha-beelden vernielen, zo beweerde Trabelsi tijdens zijn verhoor bij de Belgische onderzoeksrechter in juni vorig jaar.

Bin Laden zette Trabelsi op zijn verzoek op de lijst van zelfmoordkandidaten voor de Jihad. Daarna werd de Tunesiër samen met drie anderen opgeleid om een aanslag te plegen tegen Amerikaanse belangen, de militaire basis van Kleine Brogel in België. Daar bevinden zich vermoedelijk nog steeds Amerikaanse kernwapens.

Na zijn zelfmoordenaars-opleiding ging Trabelsi vervolgens via Pakistan naar België en verkende er naar eigen zeggen samen met de andere twee zelfmoordkandidaten, afkomstig uit Saoedi-Arabië en Jemen, de plaats van de aanslag. Vervolgens vroeg hij aan Jerôme Courtallier, die in Nederland vastzat voor terrorisme, een paspoort om in Tunesië zijn moeder te kunnen bezoeken. Kort daarna werd hij opgepakt.

Trabelsi zal vandaag vermoedelijk nog lang verhoord worden door de Belgische rechtbank.

Nizar Trabelsi, toen en nu.

Column: Verkoop maar, verkoop maar.

Kijk nou eens Mike, als ik de screwanisor onder water houdt blijft ie het doen, het is werkelijk ongelofelijk! Een zin die, zeker als ie uitgesproken wordt met een Amerikaans accent, velen bekend in de oren zal klinken. Het zijn de tell-sell reclames. Midden in de nacht wordt de beeldbuis gevuld met dit soort continue herhalende reclame boodschappen! Die kennelijk wel blijken te werken want bijna iedereen heeft er wel eens één van gezien. Is het niet het luchtbed dat in één minuut opgeblazen kan worden, dan wel het alles snijdende messenset of één van de vele fitnesstoestellen. Maar sta er eens bij stil dat er dan ook genoeg van die artikelen verkocht zullen worden om die promotie terug te verdienen.

Vandaag grote dag voor Balkenende-II

victorv8 was de eerste die ons via de newssubmit het volgende te melden had:

Na 125 dagen van formeren is het vandaag de grote dag voor premier Balkenende en de nieuwe ministers en staatssecretarissen van zijn tweede kabinet. Vandaag namelijk zal koningin Beatrix het tweede kabinet Balkenende, van CDA, VVD en D66 beëdigen.

De nieuwe ploeg dient zich vanochtend op het ministerie van Algemene Zaken te melden voor het constituerend beraad. Tijdens dit overleg verplichten zij zich aan het bereikte regeerakkoord te houden en stemmen ze in met het eindverslag van formateur Balkenende. Ook buigt de ploeg zich formeel over de taakverdeling tussen de ministeries. Overigens mag deze bijeenkomst nog niet worden gehouden in de Trêveszaal, de vaste vergaderzaal, omdat de ministers nog niet officieel in functie zijn.

Na deze vergadering spoedt Balkenende zich daarna naar de koningin, om als formateur zijn eindverslag aan te bieden. De koningin tekent daarop de Koninklijke Besluiten voor het ontslag van de vertrekkende (LPF-)ministers en staatssecretarissen en voor benoeming van de nieuwe bewindspersonen. Daarna zet ook Balkenende zijn handtekening onder de benoemingsbesluiten. Vervolgens gaat de koningin over tot de beëdiging van de leden van het nieuwe kabinet. Als eerste wordt de premier beëdigd voor zijn tweede termijn, gevolgd door de vice-premiers Zalm (VVD) en De Graaf (D66). Daarna leggen de overige dertien ministers de eed of belofte af, waarbij de volgorde van ouderdom van de portefeuilles wordt aangehouden.

Aansluitend zal de nieuwe regering zich samen met Beatrix om 14.00 uur 's middags presenteren voor de traditionele foto op het bordes. Bij regen wordt de presentatie verplaatst naar de vestibule in paleis Huis ten Bosch. Vervolgens volgt nog een informeel samenzijn van de ministers met de koningin.

Later op de middag worden de staatssecretarissen in aanwezigheid van de koningin en premier Balkenende beëdigd. Na deze formaliteiten gaan Balkenende en de andere ministers naar hun nieuwe werkplek, alwaar de portefeuilles officieel aan hen worden overgedragen. Overigens is dat dit keer door het grote aantal "zittenblijvers" een grotendeels overbodig tafereel.

Vaticaan twijfels over Turkije's EU lidmaatschap

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net voordat Italië over een dikke maand het voorzitterschap van de Europese Unie overneemt, vragen enkele prominente personen binnen het Vaticaan zich openlijk af of Turkije wel geschikt is om lid te worden van de EU.

Volgens Minister van buitenlandse zaken van de pauselijke staat, Aartsbisschop Jean-Louis Tauran, zouden er geografische grenzen voor de EU moeten gelden. Maar veel meer nadruk zou moeten liggen op wat hij noemde "de culturele erfenis van Europa".
Nu de voorbereidingen voor een Europese grondwet doorgaan, wil het Vaticaan meer aandacht voor de Christelijke wortels van Europa.

Een eerste succesje heeft dit al opgeleverd nu in de ontwerptekst opgenomen is dat de status en rechten die nationale wetten aan kerken en religieuze gemeenschappen geven buiten de invloed van Europa blijven.

Met de basistekst is het Vaticaan nog niet tevreden, waarin het specifiek een referentie naar het "religieuze, met in het bijzonder Christelijke, erfgoed" opgenomen wil zien. De algemene omschrijving van "religieus erfgoed" is niet genoeg voor Rome.

Het eventuele lidmaatschap van Turkije noemt het Vaticaan "een extreem gevoelige kwestie", wat het omschrijft als "een zwaar Islamitisch land met een snel groeiende bevolking". "Toetreding tot de EU zou echter wel een hele verbetering zijn voor de kleine christelijke minderheid zijn," aldus Kardinaal Ruini, hoofd van het congres van de Italiaanse bisschoppen.

Ajax houdt Adidas aan

Ajax blijft de komende 6 seizoenen in door Adidas gesponsorde en gefabriceerde shirts spelen.

Het Duitse kledingmerk sponsort Ajax als sinds medio 2000. Adidas en de Amsterdamse club hebben hun contract verlengd tot de zomer van 2009. Hoeveel Ajax krijgt voor de overeenkomst is niet bekend gemaakt. De 'grote drie' blijven er zo hun 'eigen' merk op na houden. Naast Ajax kleedt Adidas ook de teams van AC Milan, Real Madrid, Bayern München en River Plate.

Bossen fluit Amstel Cup finale

Arbiter Ruud Bossen heeft de eer van het fluiten van de bekerfinale toegewezen gekregen, de eindstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord zal op 1 juni in de Kuip worden gespeeld.

Bossen kan bogen op ervaring want hij floot het duel FC Utrecht-Feyenoord al eens eerder voor de beker, in 1999 won Feyenoord in de Galgenwaard met 1-2.
De behaalde scores onder de leidsman van dit seizoen vallen gunstig uit voor de Utrechters, onder zijn leiding wist de ploeg dit seizoen eenmaal te winnen en eenmaal gelijk te spelen. De Rotterdammers daarentegen speelden onder Bossen dit seizoen driemaal gelijk, verloren en wonnen eenmaal. Die winstpartij was de opmerkelijke zege op De Graafschap, waarbij Bossen Thomas Buffel en Gérard de Nooijer van het veld stuurde en Van Hooijdonk Feyenoord uit een penalty naar de winst schoot (3-4).

Kesler kondigt puntenaftrek aan

KNVB-directeur Henk Kesler heeft in het programma Voetbal Insite verklaard dat de KNVB vanaf het seizoen 2004/2005 puntstraffen wil invoeren voor clubs die door falend beleid ver buiten de gestelde begroting komen.

Kesler kwam eerder in het nieuws toen hij zei dat betaald voetbal in Maastricht geen toekomst heeft. Kesler benadrukte dat de geplande maatregelen nog niet voor het nieuwe seizoen konden worden ingevoerd. "De praktijk heeft uitgewezen dat deze maatregel uitstekend werkt. In de Duitse Tweede Bundesliga heeft SSV Reutlingen voor aanvang van de competitie zes punten aftrek gekregen en je ziet dat de clubs voorzichtiger worden. Ik denk dat in het seizoen 2004/2005 wel één of twee clubs met puntenaftrek aan de competitie beginnen. De clubs krijgen één keer een waarschuwing, maar als de organisatie dan nog niet op orde is, volgt de puntenstraf", aldus Kesler.

Vitesse gehavend

Vitesse moet het in haar strijd tegen degradatie donderdag zonder Gert Claessens, Dragoslav Jevric en Marian Zeman stellen, het drietal is geschorst. Het meespelen van Bob Peeters is onzeker, de spits ging maandag op de training door zijn rug.

Verdediger Dejan Stefanovic trainde maandag uit voorzorg ook niet mee, maar hij heeft de wedstrijd tegen Excelsior al met al redelijk doorstaan. De Serviër heeft al enige tijd last van een enkelblessure, maar is donderdag vrijwel zeker van de partij. Trainer Edward Sturing heeft in de aanloop naar het afsluitend duel tegen Willem II derhalve voldoende zorgen. Vitesse dient die wedstrijd te winnen om veilig te zijn. De ploeg mist nu enkele belangrijke pionnen, waarvan de in vorm zijnde Peeters in combinatie met de afgelopen weekend trefzekere Amoah een leeuwendeel vormt. Zonder de 'vaste' achterhoede zou dat de ploeg op kunnen breken.

Een rondje Monaco met Frentzen

De Grand Prix van Monaco is er een die iedere coureur wil winnen. Zo ook Heinz-Harald Frentzen, die op de A1 Ring slechts kon toekijken.

Er zijn enkele dingen veranderd aan het circuit Monte Carlo en Frentzen legt uit hoe hij denkt dat een ronde op het aangepaste circuit gereden moet worden.

"Ste Devote, de eerste bocht in Monaco, is te vergelijken met een trechter. Het wordt steeds smaller, vooral in de race als er auto's rondom je zijn. En in het verleden was de ingang hobbelig, hoewel een nieuwe asfaltlaag dat opgelost kan hebben. Ik ben nieuwsgierig naar de effecten daarvan. De eerste persoon die hier in de race van de lijn afwijkt, komt op gebruikt rubber, en dan ga je in de muur. Ze maken de baan na iedere training schoon, maar in de race moet je hier voorzichtig zijn.

Je moet iedere ronde erg nauwkeurig zijn. Je moet op precies dezelfde lijn zitten, en een kleine verslapping van de concentratie kan je uitschakelen. Er zijn een paar bochten in Monaco waar dit het geval is, en je moet ritme en concentratie houden.

De klim heuvelop naar Massenet is vrij eenvoudig, want hoewel de weg zigzagt neem je gewoon de enige standaarlijn door de bochten naar de linkerbocht Massenet. Je moet naar de apex sturen voordat je die kunt zien, omdat het door de vangrail niet te zien is. Je moet de bocht aanvoelen, in plaats van erin kijken. Je moet de weg vinden zonder visuele bevestiging, en je moet weer op exact dezelfde lijn zitten.

Er is ook maar een lijn naar Casino Square, de rechterbocht die volgt. Je speelt hier met de vangrail bij het uitkomen, maar er is een grote hobbel en je hebt de keuze tussen links houden en over de hobbel rijden, of naar rechts gaan langs de hobbel en met behoud van downforce. Persoonlijk kies ik voor een middenweg. In Casino Square verandert de balans van de wagen naarmate de race vordert. Je begint met onderstuur, maar de auto eindigt met overstuur voor je de banden vervangt. Je moet je ronde na ronde aanpassen.

De volgende is Mirabeau, een scherpe rechterbocht heuvelaf die leidt naar een belangrijke opeenvolging van bochten. De baan is hier hobbelig en je remt hard omdat je heuvelaf snelheid meeneemt, zodat er niet veel grip is. En terwijl je instuurt gaat de weg verder naar beneden en het wiel aan de binnenkant is in de lucht, zodat de grip verder verminderd wordt. Er is ook veel verandering van camber. De combinatie is erg opwindend.

Je acceleert snel naar beneden naar de Grand Hotel Hairpin, een linkerbocht die bekend werd onder de naam Loews. Deze bocht is ook erg lastig, want het is geen gewone hairpin. Als je met veel tractie uit Mirabeau komt kun je 145 km/u halen voordat je hard gaat remmen; bij minder tractie haal je misschien slechts 135 km/u, zodat je goed op moet letten hoe je de bocht benadert. Als de snelheid niet is wat je verwacht is het makkelijk de kerb aan de linkerkant te raken en de auto in de lucht te gooien en grip en snelheid te verliezen. Remmen en insturen zijn hier dus kritisch, en het is makkelijk een paar tienden te verliezen.

De naamloze rechterbocht die volgt is er weer een waar je voorzichtig moet zijn in de keuze van je lijn. Hoe goed je hier doorheen komt ligt ook aan hoe je de Grand Hotel Hairpin uitkomt. Dan komt Portier, de 90-graden bocht die je de tunnel in brengt. Je remt een beetje en gaat dan vroeg op het gas. De fout die je hier kunt maken is dat je te vroeg instuurt, dan kun je met het rechtervoorwiel tegen de vangrail komen, maar je moet er dichtbij komen om de bocht te halen.

Je gaat vol gas door de tunnel, maar je kan de schone lijn niet zien in het donkere deel zodat het moeilijk is om te zien of er olie verloren is. Vanuit het donker in het zonlicht is echter niet zo moeilijk. Het stuk naar de chicane is het snelste deel van het circuit; je rijdt rond de 280 als je bovenaan de heuvel komt, daar moet je echt beginnen met remmen als je de uitloopstrook wilt vermijden en de chicane wilt halen. Dit vereist het hardst remmen van het circuit, en je neemt de chicane in de eerste of tweede versnelling voordat je accelereert naar de vijfde versnelling richting Tabac.

De ingang hier was vrij hobbelig, maar is opnieuw geasfalteerd en nu wel goed. Ik vind de combinatie van Tabac's linkerbocht en dan de links/rechts combinatie bij het Zwembad leuk. Het is erg uitdagend, en er zijn veel mogelijkheden om het fout te doen. Er zijn veel verborgen lijnen. Het is ook lastig te beoordelen. Dit is een van die bochten waar de apex verborgen is, en de vangrail volgt geen perfecte cirkel zodat je uitgeschakeld kan worden door een kink als je probeert de vangrail te slaafs te volgen. De tunnel niet meegerekend, dat is niet echt een bocht, is deze links/rechts combinatie de snelste bocht van de baan.

Het circuit is dit jaar na het Zwembad veranderd, met een nieuwe ingang van Rascasse. Hierdoor zijn 2 cruciale punten waar je een ongeluk kon krijgen weggevallen. Het was altijd erg moeilijk als je te veel remde; je kon in de muur eindigen. Nu is er een uitloopstrook zodat je een beetje foutmarge hebt. Als je nu een fout maakt verlies je de ronde, maar niet noodzakelijk de auto. Je kon eindigen bij Stars & Bars voor een drankje!

Nu heb je een rechte lijn naar Rascasse maar je moet nog steeds voorzichtig zijn bij het remmen, natuurlijk, omdat je nu meer snelheid hebt. Je bent het risico in 2 bochten kwijt, maar moet bewust zijn van het gevaar in één. Ik ben nieuwsgierig naar hoe het er precies uitziet nu.

De laatste bocht heet Noghes, en is weer een lastige. Het is makkelijk de auto te laten glijden en de vangrail te raken. Het is er weer een waar je de apex niet kunt zien voordat je er bent. Je moet insturen terwijl je versnelt en er is een vreemde verandering van camber. Als je slechts een paar centimeter naast de lijn zit is het makkelijk met het rechtervoorwiel de vangrail te raken, en als je overstuur hebt bij het uitrijden, om de linkerachterkant te raken. De pit straight is niet echt recht, maar ze hebben er veel aan gedaan dit jaar en veel van de hobbels zijn verwijderd. Dat moet de start ook iets eenvoudiger maken."

Opzet Amstel Cup gewijzigd

De KNVB heeft de reglementen van de Amstel Cup gewijzigd. De wijzigingen houden onder meer de verdwijning van de groepsfase in, daarnaast zal er nu voor elke ronde opnieuw geloot worden. Ook aan afgelaste duels is gedacht, verbied de lokale overheid een wedstrijd dan zal die wedstrijd door de thuisclub reglementair met 1-0 verloren worden.

De KNVB heeft aangegeven dat de wijzigingen op aandringen van de clubs tot stand zijn gekomen. Het opvallendste is verder dat de 6 'Europees' spelende ploegen vrijgesteld blijven van de eerste rondes en pas in de 1/8 finales instromen. Die regel was wel ter discussie gesteld.

ADO Den Haag haalt Platvoet

De kersverse promovendus ADO Den Haag haalt spits Rick Platvoet van Heracles Almelo naar het Zuiderpark. Platvoet tekent een contract voor 2 jaar.

Platvoet (27) komt transfervrij over van Heracles Almelo, waar hij niet wilde blijven. Platvoet scoorde tot dusver 85 keer in 199 wedstrijd betaald voetbal. Dit seizoen maakte hij al 26 doelpunten, daarmee is hij tweede op de topscorerslijst.
"ADO Den Haag is een ambitieuze club met supporters die de ploeg altijd blijven steunen. Ik zie de overgang naar ADO Den Haag dan ook als een enorme uitdaging. Daarnaast zie ik er naar uit mij te bewijzen in de Eredivisie", aldus Platvoet.

Selectie Antillen bekend

De Antilliaanse voetbalbond heeft grote plannen en laat er geen gras over groeien, een bondscoach is er nog niet, wel werd een voorlopige selectie bekend gemaakt.

Bekende namen zijn die van Feyenoorder Civard Sprockel, Brutil Hosé (Sparta), Robin Nelisse (AZ), Raymond Victoria (Willem II) en Eldridge Rojer (Vitesse).
In een fax aan de in Nederland actieve voetballers, heeft de NAVU het over een 'ambitieus en serieus plan met een reële kans van slagen. Samen kunnen we deze missie volbrengen!' Het project moet in de laatste week van juni en de eerste week van juli van start gaan op Curaçao. Het ligt in de bedoeling dat er vervolgens in augustus en oktober (waarschijnlijk rond interlands van Oranje) trainingskampen worden belegd in Nederland.

De voorlopige selectie:
Mark van Eijk, Pong Clemencia, Angelo Cijntje, Bert Zimmerman (allen Veendam), Angelo Martha, Rocky Siberie (beiden Cambuur Leeuwarden), Robin Nelisse (AZ), Rosalia Revi (ADO Den Haag), Brutil Hosé, Kenneth Cicilia (beiden Sparta), Civard Sprockel, Shelton Martin (beiden Excelsior), Raymond Victoria, Nelson Wau (beiden Willem II), Eldridge Royer (Vitesse), Nairon Wau (MVV), Djuric Winklaar ( Lecce), Jurrick Juliana (AGOVV), Sair Keller (geen club), Anton Jongsma (FC Groningen), Wouter Jansen (De Graafschap), Charly Jones, Jurgen Roozendaal, Edmund Henriquez (allen TOP Oss) en Raymond Homoet (Ajax).

Van Wonderen geblesseerd

Het is de vraag of Kees van Wonderen de bekerfinale haalt, de verdediger van Feyenoord liep dit weekend een lichte knieblessure op.

In de slotfase van de wedstrijd tegen Willem II zette Van Wonderen als routinier alles op alles om puntverlies te voorkomen, daarbij ging hij net te ver. "Ik deed het helemaal zelf, ik ging door de knie. Nu is het afwachten of ik zondag haal", aldus Van Wonderen op feyenoord.nl. Van Wonderen zal donderdag tegen Roda JC ontbreken. Trainer Van Marwijk hoopt op zijn herstel.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.