'Pi-Air verlaat Feyenoord'

Otto (okee6)
Pierre van Hooijdonk wordt door de Rotterdamse club gehouden aan de afspraak dat in het derde contractjaar het salaris flink wordt teruggeschroefd. Pi-Air voelt daar weinig voor.

De spits met het knallend schot voelt er weinig voor om salaris in te leveren. Feyenoord moet na het missen van Champions League voetbal nog meer rekening houden met de financiele huishouding. Een vertrek van Van Hooijdonk bij Feyenoord lijkt daarmee aanstaande. De aanvaller heeft diverse aanbiedingen van Engelse clubs, ook zou het Catalaanse Espanyol geinteresseerd zijn. Feyenoord kan aan een transfer wat overhouden.
Feyenoord lichtte dit voorjaar eenzijdig de optie voor nog een jaar, dat betekende eveneens dat de club conform de afspraken het salaris in zijn derde jaar met vijftig procent zou terugschroeven. Een nieuwe verbintenis zou een oplossing kunnen bieden voor de impasse, maar de onderhandelingen over een nieuw contract zitten vast. Feyenoord wil niet ingaan op het voorstel van Van Hooijdonk voor een contract voor twee jaar, waarin hij pas in zijn tweede jaar inlevert. Van Hooijdonk neemt de tijd dat te overdenken, hij gaf aan pas na de bekerfinale uitsluitsel te zullen geven.
In het weekblad VI zei hij te hopen op versterking van de selectie voor komend seizoen om de titelstrijd aan te kunnen. Gevreest word, dat ook dat niet mogelijk is. Tenslotte zou ook de tanende mentaliteit van enkele van zijn medespelers nog de doorslag kunnen geven. De spits ergerde zich andermaal na afloop van het duel met Willem II voor de camera's van Canal+. "Waarschijnlijk hebben we er vandaag best alles aan gedaan, alleen moet je op dergelijke momenten laten zien waarom je voor Feyenoord speelt. Juist dan moet je iets extra's brengen", aldus Van Hooijdonk.