Examen Wiskunde A1,2 - VWO (jpschadde)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook jpschadde stuurde een examenverslag in.
Hoe bedoel je moeilijk
Over mensen met het E&M profiel kan over het algmeneen gezegd worden dat ze redelijke wiskundige kennis bevatten. Ik niet. Ik heb het inzicht van een kikker (Ik denk nog wel minder) en weet dus nooit wat ik waar moet gebruiken.
Voor mij werd het dus moeilijk om dit examen te gaan halen..

Voorbereiding
Natuurlijk was er een voorbereiding. In de 1e keer dat ik de 4e deed bleef ik zitten op wiskunde. Ik had maar een kwart van de sommen gemaakt. Stoer? Niet echt.. eerder erg stom. Uiteindelijk is het mijn mentaliteit iets ten goede gekomen. De tweede keer namelijk dat ik de vierde klas deed, bij een andere docent, heb ik drie kwart van de sommen gemaakt. En toen stond ik ineens een 7.
In de 5e maakte ik al een stuk minder sommen, maar vlak voor een tentamen nog ff het boekje doorlezen en ik haalde tussen de 6 en de 7. Dan krijg je de 6e. Het eerste tentamen ging redelijk. Daarna een praktische opdracht.. Niets gedaan.. ziek geworden.. toch maar iets gedaan.. net aan een 7. Ziek trouwens dat je als praktische opdracht een hoofdstuk moet maken dat niets met het examen te maken heeft en waar je alleen beoordeeld wordt op je schrift.
Nog een tentamen. Weinig sommen gemaakt.. stom. Eerste cijfer een 3.3 ofzow, na het herkansen wel helemaal een 4.5 gehaald. En toen stond ik nog maar een 6.1 op mijn lijst .
De voorbereiding van het examen was anders . Ik ging al het weekend vantevoren beginnen en ja hoor, ik kon dat want ik had lekker geen M&O. Veel examens gedaan, erg moeilijk alles maar snapte het redelijk.

Het examen
Dan de dag des oordeels. Opstaan om 9 uur. Nog maaar wat wiskundige dingetjes doen. Mensen helpen op het FOK!forum. Zelf vragen stellen, ook aan klasgenoten.. Lekker hoor, ik weet steeds iets meer. Uiteindelijk stap je om 13.10 op de fiets en fiets je met iemand die alleen wiskunde A1 heeft naar je examen toe . Daar zit je dan. Voor het eerst ruimschoots op tijd. Nog maar een keertje pissen. Ik was gewoon zeenuwachtig.. ik! Ik heb nooit zenuwen :S. kutexamen!
Je krijgt het examen voor je neus en begint te lezen. Je denkt; hey die snap ik. En dat was het. De rest van de opgaven gingen eigenlijk gewoon niet. Gelukkig kreeg je een opgave 4 en een opgave 5, waarin ze de punten eigenlijk weggeven. Zelfs ik begreep het merendeel .

Na het examen
Ik had ingepland om lekker een balletje te gaan gooien op het veldje (basketball). Heb dat ook maar gedaan en damn, ik kan nou ook met stijl dunken. Toch nog iets waar ik trots op ben vandaag . Om 17.45 weer thuis zijn om een happie te eten.. Je moeder vertellen dat je het verneukt hebt, maar dat je wel meer hebt dan een 1.1 (moest ik halen voor een 3.5).

Nakijken
Toch nog maar ff nakijken. Eigenlijk moet je het gewoon niet doen, maar ik doe het toch. In de sommen die ik niet dacht te snappen toch nog wat goeie dingen opgeschreven. In de sommen die ik makkelijk vond kleine stomme ***foutjes gemaakt. Niet slim .
43 punten moest ik halen voor een 5.1 (waarschijnlijk). Met dit cijfer zou ik een magische 5.5 halen - geluksgetal -. Nee hoor; 34 punten reken ik op dit moment. Ik verwacht niet dat mijn docent er 9 punten bij kan smokkelen . Wiskunde sta ik dan dus een 5 voor.. hopen op voldoendes voor de rest van de cijfers..

KLAAR!
Iedereen was na het examen wel erg opgelucht. Niet dat het zo makkelijk was ofzo. Nee, dat de examens voorbij zijn. Voor ons Wiskunde A'ers in ieder geval. Voor de rest van de kandidaten; ik wens jullie succes. Voorlopig mijn laatste verhaaltje. Mocht je dit lezen, reply eens . Altijd leuk om te lezen dat er mensen zijn die jouw gelul graag aanhoren .

jpschadde is helaas zonder wiskundeknobbel geboren