Scheikunde - VMBO-TL (jongverzet)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook jongverzet stuurde een examenverslag in.
Om 13.30 was het dan zover, iets waar ik al 4 jaar naar uit keek en al wist dat dit het moeilijkste examen zou worden van alle vakken die ik heb.

13.20: Zenuwachtig kijk ik nog effe mijn etui na;

*Bril < Check
*2 Pennen < Check
*Liniaal < Check
*Rekenmachine < ???

Tot mijn grote verbazing was ik dus mijn rekenmachine kwijt, en ik raakte al in paniek. Geen nood want onze concierge Hassan had er nog wel een paar liggen. Ik weer helemaal blij en liep dus de gymzaal in om me voor te bereiden op mijn moeilijkste examen.
Leraar begint na 10 minuten eindelijk de examenbladen uit te delen, nadat hij 10x aan iedereen had laten zien dat de examen brieven ongeopend waren en hij dus geen fraude kon hebben gepleegd.

Plotseling word ik wakker geschud door een schouderklopje, de concierge die sinas zit uit te delen. Ik drink het snel op en begin weer verder aan mijn opgavens, wetend dat ik er toch al niks van zal bakken. Een uurtje later, na wat in me neus gezeten te hebben en scheel van het naar uiterst links kijken, proberend om bij mijn buurman af te kijken, ben ik dan eindelijk klaar. Trots als een duif dat ik een keer alle antwoorden op heb geschreven begin ik mijn antwoorden nogmaals op een kladblaadje te schrijven. 15.30, de bel gaat en iedereen kan gaan, behalve de *zogenaamde dyslectie mensen die een uurtje extra krijgen gaat iedereen naar huis.

Wachtend tot 16.00 zie ik dan eindelijk de antwoorden van Scheikunde. Uiteindelijk kwam ik uit op 16 punten van de 63 punten in totaal, een hele prestatie al zeg ik hetzelf! Ik ben namelijk toch nog geslaagd aangezien ik een 6 stond voor Scheikunde.

Wetend dat ik dit vak toch nooit meer zal hebben zak ik verder in me luie stoel en ga nog een potje CSen.

*Opeens hadden er namelijk veel mensen last van dyslectie (9 mensen, waarvan aan het begin het jaar nog maar 2)

jongverzet