N. Trabelsi plande Al-Qaeda aanslag België

Movinghead, NLBADBOY en PRMNS hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex-profvoetballer Nizar Trabelsi heeft gisteren in een groot moslimterrorisme proces, voor de Belgische rechtbank, toegegeven dat hij voor Osama bin Laden een aanslag moest plegen op de militaire basis van Kleine Brogel in Belgisch Limburg, vlak over de grens bij Valkenswaard.

Trabelsi werd opgepakt op 13 september 2001, twee dagen na de aanslagen in New York en Washington. De uit Tunesië afkomstige ex-speler van Dusseldorf bekeerde zich in de jaren negentig tot de islam. Na vele omzwervingen belandde hij in Afghanistan, omdat hij daar zijn geloof kon belijden zoals hij het wilde. Door bemiddeling van een vriend ontmoette hij Osama bin Laden, die hij nadien nog vier keer zou opzoeken in Kandahar. Toen hij diens vertrouwen gewonnen had - "hij had gezegd dat ik hem als mijn vader mocht beschouwen" - gingen ze samen zelfs enkele boeddha-beelden vernielen, zo beweerde Trabelsi tijdens zijn verhoor bij de Belgische onderzoeksrechter in juni vorig jaar.

Bin Laden zette Trabelsi op zijn verzoek op de lijst van zelfmoordkandidaten voor de Jihad. Daarna werd de Tunesiër samen met drie anderen opgeleid om een aanslag te plegen tegen Amerikaanse belangen, de militaire basis van Kleine Brogel in België. Daar bevinden zich vermoedelijk nog steeds Amerikaanse kernwapens.

Na zijn zelfmoordenaars-opleiding ging Trabelsi vervolgens via Pakistan naar België en verkende er naar eigen zeggen samen met de andere twee zelfmoordkandidaten, afkomstig uit Saoedi-Arabië en Jemen, de plaats van de aanslag. Vervolgens vroeg hij aan Jerôme Courtallier, die in Nederland vastzat voor terrorisme, een paspoort om in Tunesië zijn moeder te kunnen bezoeken. Kort daarna werd hij opgepakt.

Trabelsi zal vandaag vermoedelijk nog lang verhoord worden door de Belgische rechtbank.

Nizar Trabelsi, toen en nu.