Mogelijk perpetuum mobile uitgevonden

Schaap had ons via de newssubmit het volgende te melden en vertaalde het voor ons:

Een aantal Russische wetenschappers denkt dat ze een zogenaamd "perpetuum mobile" (een apparaat dat eeuwig doorbeweegt, zonder andere energiebron) hebben uitgevonden. Dit zou dus een nieuwe bron van energie op aarde kunnen zijn.

De Russische Academie van Wetenschappen staat echter nogal sceptisch tegen de beweringen van de Volvograd universiteit.

Op een speciale meeting met journalisten in Moskou werden de resultaten van een wetenschappelijk experiment voorgesteld. Eén van de dingen die werden voorgedragen was een chemische stof die onder de huidige wetenschappelijke wetten, niet in de natuur kan voorkomen.

Valery Sobolev, hoofd van de research groep die werkt aan het experiment zegt : "Dit is geen nieuwe wetenschap maar een aanpassing. Creeer een golf van electronen in een omgeving, haal ze weg, ontlast de gefuseerde electrolyten van base-metalen, en je krijgt een stof die niet geproduceerd kan worden door chemische methodes. Dit is een nieuwe vorm van een stof."

Valery Lubakov staat sceptisch tegenover deze experimenten. Hij is van oordeel dat het geen binding heeft met de wetenschap en veroordeelt het gebruik van "een naïeve pers" voor onwetenschappelijke en valse redenen.