FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 23 april 2003

Räikkönen: Alleen winst met nieuwe auto

Geen overwinningen meer totdat de MP4-18 komt, althans, zo denkt Kimi Räikkönen erover.

De jonge Fin ziet het er niet snel van komen dat McLaren weer een zege pakt. Räikkönen leidt ondanks zijn tweede plaats op Imola nog steeds het kampioenschap, maar het zal moeilijk zijn om dat vol te houden volgens Kimi. Zeker nu Ferrari waarschijnlijk op Barcelona in de nieuwe wagen zal rijden.

De introductie van de MP4-18 laat nog langer op zich wachten, zo werd maandag bekend. Het zal niet voor de GP van Canada zijn dat McLaren in de nieuwe bolide zal racen. "We zullen druk moeten zetten en proberen de leiding in handen te houden, maar we zullen pas voor de winst kunnen vechten als de nieuwe auto er is," aldus Räikkönen.

Uitslagen CL (23/04/03)

We zijn bezig in de kwartfinale van de Champions League, met vanavond twee wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.

Manchester United - Real Madrid 4 - 3
AC Milan - Ajax 3 - 2

Twee weken geleden waren de uitslagen als volgt:
Manchester United - Real Madrid 1 - 3
Ajax - AC Milan 0 - 0

Real Madrid en AC Milan gaan dus door naar de halve finale.

De halve finales zullen gespeeld worden op 6 en 7 mei en zullen er als volgt uitzien:
Real Madrid - Juventus
AC Milan - Internazionale

De returns vinden plaats op 13 en 14 mei.

Meer voetbalnieuws? Zie de voetbalmanager van Fok!.

Uitslagen CL (23/04/03)

We zijn bezig in de kwartfinale van de Champions League, met vanavond twee wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.

Manchester United - Real Madrid 4 - 3
AC Milan - Ajax 3 - 2

Twee weken geleden waren de uitslagen als volgt:
Manchester United - Real Madrid 1 - 3
Ajax - AC Milan 0 - 0

Real Madrid en AC Milan gaan dus door naar de halve finale.

De halve finales zullen gespeeld worden op 6 en 7 mei en zullen er als volgt uitzien:
Real Madrid - Juventus
AC Milan - Internazionale

De returns vinden plaats op 13 en 14 mei.

Kopspijkers wint de Zilveren Nipkowschijf

Bubble en Peter01 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het VARA-programma Kopspijkers heeft De Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De schijf is de jaarlijkse prijs van tv-critici voor het beste programma. Het programma werd bekroond om de vernieuwingen die de makers toch steeds weer aanbrengen, terwijl het programma toch steeds leuk blijft. "In een land waarin de tv-humor dungezaaid is, steekt het programma met kop en schouders boven de concurrentie uit", aldus het juryrapport.

Vorig jaar won presentator Jack Spijkerman ook al de radioversie van de prijs. Toen was dat voor het VARA-programma 'Spijkers met Koppen'. Deze prijs, De Zilveren Reissmicrofoon, werd dit jaar gewonnen door het Radio 1 NPS-programma Kunststof. De winnaars krijgen de onderscheidingen op 22 mei in Hilversum.

Villeneuve naar Renault?

De geruchten doen de ronde dat Jacques Villeneuve zou graag bij een topteam rijden volgend jaar, maar het enige stoeltje dat vrij komt door een contracteinde is dat van David Coulthard. Coulthard zal echter winnen van Villeneuve in de strijd om het plekje bij McLaren.

Nu gaan de geruchten dat er op Imola gesprekken waren tussen Villeneuve en Renault-baas Briatore. Het lijkt allemaal te mooi voor woorden. De relatie tussen Villeneuve en zijn teamgenoot Jenson Button loopt niet al te soepel. Verder is Villeneuve ook niet al te tevreden over de betrouwbaarheid van zijn BAR en zijn manager, Craig Pollock, zou hem ook liever zien vertrekken bij BAR. Verder heeft BAR test-rijder Takuma Sato al meerdere malen gehint dat hij een racestoeltje zou hebben volgend jaar.

De Canadees zou Jarno Trulli moeten vervangen. Trulli zal worden ontslagen omdat hij niet goed genoeg presteerd in verhouding tot zijn jeugdige teamgenoot, Fernando Alonso, zo gaan de geruchten. Verder zou het vloeiende Frans dat Villeneuve spreekt in zijn voordeel zijn. David Richards, de BAR teambaas, ontkent echter dat Sato al een contract heeft voor volgend jaar en zegt dat de concurrentie tussen de twee BAR-rijders erg voordelig is. "Waarom zouden we dat willen veranderen?"

Allochtone vrouwen gaan verzet plegen tegen allochtone mannen

Steeds meer allochtone vrouwen zullen zich de komende jaren in snel tempo gaan verzetten tegen onderdrukking door allochtone mannen. Dat zegt hoogleraar seksuologie J. Frenken. Volgens hem zijn de eerste tekenen al zichtbaar; zo verzetten allochtone meisjes zich meer en meer tegen zaken als gearrangeerde huwelijken en verplichte maagdelijkheid voor het huwelijk. Het verzet daartegen ziet Frenken al in de toename van hulpvragen van moslimvrouwen, bij onder meer de blijf-van-mijn-lijfhuizen.

Frenken voorziet de komende tijd een emancipatiegolf van allochtone vrouwen. Die zal met veel meer conflicten gepaard gaan dan die uit de jaren zestig van de vorige eeuw, toen Nederlandse vrouwen zich ''los'' vochten.

Zorgen maakt Frenken zich vooral over de inperkingsmoraal die binnen de allochtone gemeenschap heerst. ''Moslimvrouwen en -meisjes lijden onder deze moraal die stelt dat seksualiteit alleen in dienst staat van de voorplanting. Nederlandse vrouwen hebben zich daar in de jaren zestig van los gemaakt. Allochtone meisjes en vrouwen gaan zich onherroepelijk verzetten tegen zaken als gearrangeerde huwelijken, uitgaansbeperkingen, onderdrukking van de seksualiteit en maagdenvlieshersteloperaties."

De seksuoloog waarschuwt dat de overheid veel 'kennis over seksualiteit in het veld' kwijtraakt. Frenken is deze maand met pensioen gegaan als hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, en met hem verdwijnen er nog drie collega's. Voor de twee hoogleraren seksuologie die overblijven is nog onduidelijk of ze geld krijgen voor een onderzoeksprogramma. "De laatste jaren zijn we achterover gaan leunen, omdat men van mening is dat we het allemaal wel weten. Maar we moeten nu juist de vinger aan de pols houden''.

Frenken pleit ervoor het seksuele taboe bij allochtonen te doorbreken. Met wetenschappelijk onderzoek moeten de aard en omvang van het probleem volgens hem boven water worden gehaald.

Twee jaar en TBS voor mislukte moedermoord

De 39-jarige M.G. Alkmaar die vorig jaar een moeder van een pasgeboren kind wilde vermoorden, is gisteren veroordeeld tot 2 jaar cel én TBS. De daderes wilde na de moord het kind ontvoeren om die daarna bij de burgerlijke stand aan te kunnen geven als haar eigen kind; de poging mislukte. De eis twee weken geleden was 4 jaar en TBS.

Volgens deskundigen lijdt de Alkmaarse vrouw aan een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Ze moet haar slachtoffer een schadevergoeding van 3.000 euro betalen ter compensatie van wat de rechtbank een 'angstaanjagende ervaring' noemde.


Zie ook: Duivels plan voor baby ontvoering in Alkmaar.

Nieuwe feiten in 'Margarita-gate'

De directeur van het Kabinet der Koningin, Felix Rhodius, heeft in de affaire 'Margarita' een ambtsmisdrijf gepleegd. Dat heeft landsadvocaat Daalder premier Balkenende in een brief laten weten, zo heeft het RTL Nieuws uit diverse betrouwbare hooggeplaatste bronnen vernomen.

Rhodius gaf informatie uit het BVD-onderzoek naar Edwin de Roy van Zuydewijn, de huidige man van prinses Margarita, door aan anderen. Daarmee heeft hij zijn geheimhoudingsplicht geschonden.

Premier Balkenende heeft de conclusies van de landsadvocaat niet doorgegeven aan de Tweede Kamer, waardoor hij informatie heeft achtergehouden. Hij zou dat hebben nagelaten omdat de koningin tegen zou zijn geweest. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst deed hij dat echter omdat er tegenstrijdige verklaringen over het handelen van Rhodius waren.

De advocaat van De Roy van Zuydewijn en Margarita is blij met deze steun uit onverwachte hoek. Hij zegt 'prettig verrast' te zijn door de informatie. Ook liet hij weten te verwachten dat Balkenende de Tweede Kamer meer informatie heeft onthouden.

Nikos Machlas in de boeien

Nikos Machlas aanvaller voor Sevilla FC is woensdag gearresteerd nadat hij agenten had aangevallen.

Op weg naar de training raakte de Griek vast in het verkeer. Hij besloot over de andere weghelft door te rijden om niet te laat te komen, daarop hielden agenten hem tegen en kwam het tot een handgemeen.
Volgens de politieverklaring wilde Machlas zich niet identificeren, waarna hij de agenten beledigde. Vervolgens zou bij de arrestatie Machlas een agent verwond hebben. Pogingen van de club om Machlas vrij te krijgen zijn niet succesvol geweest. Machlas is dit seizoen gehuurd van Ajax en kwam afgelopen weekend nog tot scoren voor Sevilla FC.

Connectie 'Eindhoven - Al Qaeda'

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Abdullah Osman Abdulrahman Al Hussaini, één van de bestuursleden van de islamitische stichting Al Waqf-al Islami uit Eindhoven, komt voor op een lijst van de 20 belangrijke geldschieters van de islamitische terreuroganisatie 'Al Qaeda'. De lijst met namen, zo bleek gisteravond uit een reportage van het tv-programma Nova, is in opdracht van de advocaten van nabestaanden van de aanslagen op 11 september, opgespoord in Sarajevo door een Frans onderzoeksbureau.

Al Hussaini is één van de Saoedische bestuursleden van Nederlandse tak van Al Waqf en daarnaast óók directeur-generaal van de wereldwijde Al-Waqf organisatie.

De Stichting Al Waqf al Islami werd eerder al in een rapport van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) een 'radicale islamitische organisatie' genoemd die met Saoedisch geld wordt gefinancierd en als doel heeft om de radicale islam te propageren.

Eerder werd al bekend dat één van de twee in Kashmir gedode Marokkaanse Nederlanders, een fanatiek bezoeker was van het forum van de internetsite van de Nederlandse tak van Al Waqf al Islami.

Oud-coureur Mansell gewond geraakt

Mansell ging het afgelopen weekend de strijd aan met acht indringers.

Oud Formule 1 wereldkampioen Nigel Mansell is afgelopen weekend gewond geraakt. Hij ging de strijd aan met acht mannen, die zijn grondgebied hadden betreden. Hij hield aan deze vechtpartij enkele snijwonden en kneuzingen over.

Inmiddels zijn vijf van de acht indringers door de politie gepakt, naar de andere drie wordt naarstig gezocht.

Mansell, winnaar van 31 Grand Prix', bracht op advies van de politie verder geen details over het voorval naar buiten.

Montoya crasht tijdens de tests

Juan Pablo Montoya vloog hard van de baan, maar is ongedeerd.

Montoya bleef ongedeerd nadat hij tijdens de tests op Silverstone met zo'n 240 km/h van de baan vloog . In de Becketts-bocht belandde de Colombiaan in de bandenstapel, maar wist gelukkig zelf uit de auto te komen.

Na een controle in het medisch centrum van het circuit bevestigde een woordvoerder dat de Williams-rijder ongedeerd is. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niks bekend.

VVD'er Ayaan Hirsi Ali niet vervolgd

Farzin, chewie, fiat126, mylive, Hellgate en Kayuk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zal niet worden vervolgd voor haar uitlatingen over de profeet Mohammed, die in moslim kringen veel stof deden opwaaien en leidden tot een regen van aangiften tegen haar.

Hirsi Ali zei in dagblad Trouw dat ze de profeet Mohammed naar westerse maatstaven een tiran en een perverse man vond. De uitlatingen van het Kamerlid wekten veel wrevel bij islamitische organisaties. Die vonden de woorden van Hirsi Ali lasterlijk en eisten dat het Openbaar Ministerie (OM) de politica zou vervolgen. Zelfs ambassadeurs van islamitische landen in Nederland lieten van zich horen. Zij klaagden bij VVD-voorman Zalm, tot grote onvrede van de rest van de Tweede Kamer.

Het OM stelt dat de uitlatingen van Hirsi Ali over de profeet Mohammed niet waren gericht tegen moslims ansich, en dat de waardigheid van hen als groep ook niet miskend wordt door die uitlatingen. Vandaar dat het OM dan ook geen grond voor vervolging ziet.

Eerste single Jim verschijnt 10 mei

Op 10 mei aanstaande verschijnt "Tell Her", de eerste single van Idols-finalist Jim. Na het succesvolle "Step Right Up" van Idols-winnaar Jamai en de van het album Idols Greatest Moments afkomstige "Here We Are", is Tell Her de derde Idols-single die vast en zeker de hitlijsten zal gaan bestormen.

Jim's debuutsingle "Tell Her" werd al door hem ten gehore gebracht tijdens de spannende Idols-finale, waar ruim vijf miljoen Nederlanders voor aan de buis gekluisterd zaten. Een finale waarin Jamai eerste werd, maar ook Jim een fors aantal stemmen mocht ontvangen. Zijn massale fanschare stemde hem door alle voorronden heen én beloonde Jim in de finale uiteindelijk met 40% van de stemmen, waarmee hij tweede werd.

[Up] Koeman hoopt op Van der Vaart

Ronald Koeman hoopt toch een beroep te kunnen doen op Van der Vaart, ondanks zijn hersenschudding,

In de wedstrijd tegen Roda JC liep de middenvelder een hersenschudding op en het leek erop dat Van de Vaart niet in actie zou kunnen komen tegen AC Milan.

Trainer Ronald Koeman hoopt echter Van de Vaart toch nog bij de selectie te kunnen voegen. "We willen geen risico met hem nemen, maar het is natuurlijk een hele belangrijke wedstrijd", aldus Koeman.

Ook Van der Vaart zelf is enigzins optimistisch: "Ik heb geen pijn meer, alleen mijn oor voelt raar aan. Als ik mee ga, kan ik spelen."

Dinsdag vertrekt Ajax naar Italië om het woensdag tegen AC op te nemen in het kader van de Champions League. De vorige wedstrijd werd een 0-0 gelijkspel in de ArenA.

23-04-2003:
AT5 meldt dat van der Vaart vanavond niet mee zal doen met de Champions League wedstrijd tegen AC Milan. Het risico is te groot en Rafael is nog niet klachtenvrij. Van der Vaart zal vanavond niet op de bank zitten maar de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

Man krijgt onterecht parkeerbon

In Londen keek een man wel heel raar op toen hij een bon voor fout parkeren op zijn auto aantrof, terwijl hij dacht dat je daar wel mocht parkeren. Hij had zich niet vergist, want terwijl hij weg was, hadden werkers aan de weg gele strepen langs de weg getrokken, omdat besloten was dat men daar niet mocht parkeren.

Een woordvoerder van de stad biedt zijn excuses aan: "Het is normaal dat ze de strepen trekken terwijl er auto's geparkeerd staan, maar om de auto's daarna een boete te geven hoort niet zo. Het was een beetje stom van ons.". De boete is teruggetrokken.

Nederlands elftal stijgt op FIFA-ranglijst

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FIFA liet weten dat het Nederlands voetbalelftal een plaats gestegen is, op de wereldranglijst. Oranje ging van de zesde positie naar de vijfde positie, met een totaal van 752 punten. Op dit moment is het team nog drie punten verwijderd van de vierde plaats, welke is bezet door het Duitse voetbalelftal. Brazilië voert de ranglijst aan met 849 punten.

De top 10:

1. Brazilië (849 punten)
2. Spanje (785 punten)
3. Frankrijk (782 punten)
4. Duitsland (755 punten)
5. Nederland (752 punten)
6. Argentinie (750 punten)
7. Engeland (742 punten)
8. Turkije (728 punten)
9. Mexico (724 punten)
10. Verenigde Staten (719 punten)

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Kruidvat genept met Bob de Bouwer-poppen

NLBADBOY, Jape en Psycho_Taz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drogisterijketen Kruidvat is vorig jaar genept met Bob de Bouwer-poppen. De keten dacht een goedkope partij speelgoed poppen op de kop te hebben getikt, maar het bleek om een nep variant te gaan. "Wij wisten niet dat het om nep-varianten ging. Als dit eerder ontdekt werd, dan zouden de poppen zo snel mogelijk uit de winkel gehaald zijn.", aldus een woordvoerster.

De poppen komen van leverancier Van der Spiegel uit Voorthuizen. Zij lieten eerst de originele poppen zien, maar vervolgens leverden ze de namaak poppen. Inmiddels heeft HIT Entertainment, welke de rechten van de populaire serie bezit, een rechtzaak aangespannen. Het Kruidvat liet weten dat ze de mogelijke schadevergoeding willen verhalen bij Van der Spiegel.

Drachten krijgt megablik Heineken

Drachten mag bekend staan als een rustig dorp, waar het meest spectaculaire de gelegaliseerde autoraces op de airstrip waren, maar nu krijgt Drachten een heel groot blik Heineken.

Dit 'blikje' wordt gebouwd naast het nieuwe distributiecentrum van Heineken in Drachten, dat in de plaast komt van de centra in Grou en Groningen.

Het 'blikje' bevat helaas geen bier (dat zou pas een attractie worden!), maar een opslag voor de sprinkler-installatie. Normaal zit deze onder de grond of in het gebouw zelf, maar Heineken wou hem graag buiten hebben als reclameobject.

Naast dit nieuws is er nog de vraag of de wekelijkse bierboot Drachten blijft aandoen als het centrum in gebruik is genomen, nu gaat het nog om een proef.

Met dank aan Heron_Ymus voor het herschrijven!

Snelste boek ter wereld is in de maak

Servus_ was de snelste met het submitten van het onderstaande bericht:

Vandaag zijn in Keulen veertig Duitse schrijvers bijeen om ter gelegenheid van de Wereldboekendag het snelste boek ter wereld af te leveren. Vanochtend om 07.45 uur werd het startsein gegeven, het streven is om vanavond om 19.00 uur het boek in de winkels te hebben liggen.

Het thema van het boek is dan logischerwijs ook "snelheid". Elke deelnemende schrijver heeft twee uur gekregen om twee pagina's te vullen. In de uren die volgen zullen teksten van het boekwerk worden gecorrigeerd, gezet, gedrukt en gebonden. De bundel wordt vervolgens dan door heel Duitsland verspreid.

Ook zal vanavond nog de snelste recensie ter wereld verschijnen over het boek. Belangstellenden moeten eveneens snel zijn: er worden maar 1000 exemplaren gedrukt.

Ontslag na wrijven over broekje

André (Dr.E) liet ons het volgende weten:

De Turkse voetbalclub Besiktas heeft de Franse aanvaller Pascal Nouma op staande voet ontslagen, nadat deze na zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Fenerbahçe over zijn broekje had gewreven.

De actie zorgde voor veel verontwaardiging in Turkije en bij de clubleiding van Besiktas. Nouma bood zijn verontschuldigingen aan, maar de club hield voet bij stuk. Wegens onzedelijk gedrag werd de Franse speler ontslagen.

In een verklaring stelt de clubleiding dat "het absoluut niet past in de Turkse gewoontes en gebruiken". Bij het besluit om de speler te ontslaan speelt ook een incident uit het verleden mee. Nouma werd namelijk ooit betrapt op plassen in het openbaar.

Voetbal: Ontslag na wrijven over broekje

De Turkse voetbalclub Besiktas heeft de Franse aanvaller Pascal Nouma op staande voet ontslagen, nadat deze na zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Fenerbahçe over zijn broekje had gewreven.

De actie zorgde voor veel verontwaardiging in Turkije en bij de clubleiding van Besiktas. Nouma bood zijn verontschuldigingen aan, maar de club hield voet bij stuk. Wegens onzedelijk gedrag werd de Franse speler ontslagen.

In een verklaring stelt de clubleiding dat "het absoluut niet past in de Turkse gewoontes en gebruiken". Bij het besluit om de speler te ontslaan speelt ook een incident uit het verleden mee. Nouma werd namelijk ooit betrapt op plassen in het openbaar.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Waarschijnlijk CDA/SGP/CU/VVD of VVD/CDA/D66 coalitie

Gisteren hebben het CDA en de VVD verkennende gesprekken gevoerd met D66, SGP en ChristenUnie over een mogelijke samenwerking. Hiermee zou de coalitie CDA/VVD/D66 of CDA/SGP/CU en VVD gevormd kunnen worden. De LPF liet gisteren aan de informateurs Hoekstra en Korthals Altes weten dat ze de deur naar hun partij hebben dichtgeslagen door een nieuwe samenwerking "ongeloofwaardig" te noemen. De LPF was dientengevolge niet aanwezig.

Een probleem is dat de gereformeerde partij SGP op een aantal punten anders denkt dan de ChristenUnie. Het SGP heeft bijvoorbeeld veel rechtsere opvattingen op gebied van asielbeleid, sociaal beleid en milieu. Het is gisteren nog niet duidelijk geworden welke voorkeur ze hebben: Voor die met D66 of voor die met SGP en ChristenUnie. Balkenende noemt beide opties "reëel", en hij verwacht dat eind deze week de knoop wordt doorgehakt. Zalm liet enigszins doorschemeren dat samenwerking met de christelijke partijen misschien lastig kan zijn, maar hier kan aan gewerkt worden.

Volkskrant komt met regio-editie Utrecht

De Volkskrant komt vanaf het eind van deze zomer met een regio-editie Utrecht, die speciaal voor lezers in dat gebied, elke zaterdag wordt ingevouwen. Dit heeft adjunct-hoofdredacteur F. Kalshoven van de Volkskrant dinsdag gemeld.

Het project met het regio-katern duurt in ieder geval een jaar. "Als het een heel groot succes wordt, dan willen we dit ook in andere regio's gaan doen", aldus Kalshoven.

Zondag was al te lezen dat de Volkskrant overweegt om een bijlage van de New York Times aan haar krant toe te voegen.

Karel Aalbers wordt vervolgd

Karel Aalbers, voormalig voorzitter van Vitesse en juwelier, wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor belastingfraude, daarnaast wordt hem verweten valsheid in geschrifte te hebben gepleegd.

Aalbers die Vitesse tot een grote club maakte, heeft die club zelf niet opgelicht volgens het OM. Daarvoor heeft het OM geen bewijs gevonden. Wel zou Aalbers valsheid in geschrifte hebben gepleegd bij de transfers van Nikos Machlas, Roy Makaay en Ferdi Vierklau. Het vooronderzoek van het OM is nu bijna afgerond. Een advocaat van Aalbers vraagt zich af of het werkelijk tot een zitting komt: "volgens ons heeft Vitesse een rotstreek uitgehaald".

Kane met bier bekogeld

Rockband Kane is afgelopen weekend op Paaspop in Schijndel bekogeld met honderden biertjes. Dit blijkt een traditie te zijn tijdens het festival. Kane-frontman Dinand Woesthoff was minder blij met de bekogeling; iets dat in Schijndel als landverraad gezien wordt.

Kane-drummer Martijn Bosman meldt op de officiële Kane-website: "In Schijndel werd er flink met biertjes gegooid door een paar flinke jongetjes, maar je moet echt met wat beters komen wil je deze band uit hun spel halen.We hadden echt zoiets van: ze doen maar lekker, wij staan hier voor ónze lol."

De band maakte uiteindelijk het optreden wel gewoon af en werd zelfs gevraagd om een toegift.

Exit Christian Vieri

De held van Inter in de kwartfinales van de Champions League met Valencia spits Vieri heeft gister een pees in de linkerknie gescheurd.

Vieri maakte zowel in de thuiswedstrijd als in de return een doelpunt voor de Milanezen. De spits kwam dit seizoen in eigen land al tot 24 doelpunten en is daarmee gedoodverfd topscorer. In de Champions League was Vieri er alleen tegen Valencia. Vieri zal door zijn blessure de rest van het seizoen moeten toekijken. Internazionale is nog in de race voor zowel het Scudetto als de Champions League trofee. In de halve finale van de Champions League treft ze stadgenoot AC Milan of Ajax uit Amsterdam.

Jongeren drinken flink tijdens vakantie

Jongeren drinken als ze op vakantie zijn in een van de oorden aan zee gemiddeld 15,5 glazen alcohol bevattende drankjes per dag. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) berekend.
Maar de jongeren zijn gevoelig voor alcoholvoorlichting van leeftijdsgenoten. Volgens het onderzoek drinken voorgelichte jongeren dan tijdelijk minder.

Toch is het verschil tussen voorgelichte jongeren en andere jongeren niet groot. Degene die voorgelicht zijn drinken gemiddeld 14,1 glas, anderen 17,6. Drie maanden na de voorlichting is dat verschil alweer verdwenen.

De voorlichters benaderen hun drinkende leeftijdsgenoten tijdens de campagne met een kennistest over alcohol. Het invullen van die test is aanleiding tot een kort gesprek over alcohol en de nadelen daarvan voor de gezondheid.

Idols-Jim krijgt ontheffing van inspectie

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Idolsfinalist Jim mag van de arbeidsinspectie zijn gang gaan. Eigenlijk gelden voor een 15-jarige allerlei restricties op het gebied van werken, maar Jim heeft ontheffing gekregen.

Jim heeft een druk programma. Komend weekend staat hij bij een live-evenement en afgelopen weekend was hij ook op de TMF Awards.

Voorlopig zal Jim tot zijn verjaardag in de gaten worden gehouden door zijn management. Die zullen zorgvuldig afwegen waar Jim optreedt, en waar niet. "We hebben duidelijke afspraken met de arbeidsinspectie gemaakt. Hij mag bepaalde optredens doen, mits zijn school er niet onder lijdt. En zo zijn er nog een aantal regeltjes waar hij zich aan moet houden. In augustus wordt dat allemaal en stukje makkelijker", aldus manager Edwin Jansen.

Nederlander maar kwart van de dag productief

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders zijn maar een kwart van de dag productief. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgerekend. Toch klagen veel mensen over vermoeidheid of krijgt een burn out.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de gemiddelde Nederlander tussen de 18 en de 64 jaar zich 6 uur per dag bezighoudt met productieve activiteiten. Het betaalde werk neemt het meeste in beslag.

Onder productief verstaan de wetenschappers betaald werk, huishoudelijke taken, boodschappen doen, het verzorgen van anderen, het plegen van onderhoud aan huis of tuin, het bereiden van eten of vrijwilligerswerk. Wassen, slapen of eten, of als je onderweg bent naar werk, school of supermarkt is dat geen productief werk. Ook het volgen van onderwijs en het verzorgen van huisdieren worden door het CBS als niet-productief betiteld.

Amerika overweegt straf voor Parijs

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, zal Frankrijk de gevolgen moeten dragen van haar houding tijdens de laatste crisis.

Volgens hem is het vooral aan de Franse dreiging met een veto te danken dat de Verenigde Staten in maart niet genoeg stemmen kreeg in de Veiligheidsraad voor een oorlog tegen Irak.

Maandag zouden, volgens anonieme Amerikaanse functionarissen, topfiguren van Defensie en Buitenlandse Zaken op het Witte Huis bijeen zijn geweest om te praten over concrete maatregelen tegen Frankrijk. Powell zou uit zijn op ontspanning tussen Washington en Parijs, maar defensieminister Rumsfeld en vice-president Cheney zouden meer zien in strenge sancties. Zo zou ondermeer geopperd zijn om Frankrijk binnen de NAVO te marginaliseren. Dat zou inhouden dat Frankrijk niet meer uitgenodigd zou worden voor bijeenkomsten waarbij de Amerikanen en hun Europese gesprekspartners overleg plegen over de wederopbouw van Irak. Er werd evenwel nog geen besluit genomen.

Vrees voor mutaties SARS

Wetenschappers zijn bang dat het sars-virus snel van gedaante zal veranderen. Hierdoor is een eventueel vaccin tegen het virus moeilijk te ontwikkelen. Bij de laatste besmettingen met het virus bleek dat het virus steeds vaker het maagdarmkanaal aantast, aldus Malik Peiris, een microbioloog van de universiteit van Hongkong.

Wanneer het maagdarmkanaal wordt aangetast krijgen patiënten last van hevige diarree. Tot voor kort tastte het virus alleen maar ademhalingsfuncties aan bij mensen. Toen waren koorts en hoesten de belangrijkste verschijnselen van het virus.

Adrian Mockett, een Britse onderzoeker, verklaarde ook dat het nieuwe corona- virus de benodigde eigenschappen heeft om snel van gedaante te kunnen veranderen.

Grote angst leidde tot wurging echtgenote

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de rechtbank in Den Haag is vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 34-jarige man uit Ter Aar. Hij had zijn 38-jarige echtgenote gedood omdat ze hem niet steunde in zijn angst voor kanker.

De man had zijn vrouw in de auto gewurgd toen ze terugkeerden van een bezoek aan hun Nieuwveense huisarts. Die morgen had de man vergeefs aan zijn arts gevraagd om hem "plat te spuiten". De dokter weigerde dit, waarop de man amok maakte in het gezondheidscentrum waar de arts praktijk had.

Na de moord op zijn vrouw nam de verwarde man pillen en liep een nabijgelegen sloot in om zelfmoord te plegen. Hij bedacht zich echter en keerde terug naar het gezondheidscentrum waar hij de boel op stelten zette. Daar kon hij worden ingerekend door de politie.

Echtelijke ruzie met fatale afloop in Aken

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op paasmaandag hebben een 65 jaar oude man uit Aken en zijn vrouw ruzie gekregen. Tijdens die ruzie heeft de man met een bijl op het hoofd van zijn vrouw ingeslagen. Vervolgens heeft hij zichzelf meerdere malen in de borst gestoken met een mes. De vrouw overleed ter plaatse, de man dezelfde dag nog in het ziekenhuis.

De politie weet vooralsnog niet wat de reden van de ruzie is geweest. Uit een autopsie van beide slachtoffers is gebleken dat de vrouw was overleden als gevolg van de bijlslagen op het hoofd. De steekwonden van de man wijzen op zelfmoord. De kans dat een eventuele derde persoon bij het gebeuren betrokken zou kunnen zijn geweest wordt door de politie uitgesloten.

Vrouw komt om bij uitlaten hond

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het uitlaten van de hond is een 28-jarige vrouw uit Capelle aan de IJssel in Stampersgat aangereden door een auto. Ze overleed ter plaatse.

De bestuurder van de wagen had moeten uitwijken voor een tegenligger. Hij vermoedde dat hij een aanrijding veroorzaakt had, maar door de schemering kon hij niets zien. Hij reed daarop door naar zijn zwager, die in de buurt woont. Samen zijn ze teruggekeerd naar de plaats van het ongeval. Ze troffen het lichaam van de vrouw aan, onderaan de dijk. De hond, een rottweiler, was ongedeerd. De mannen verwittigden de hulpdiensten, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

De omgekomen vrouw logeerde bij vrienden in Oud Gastel.

Medicijnen tegen Influenza A schaars

Een aantal bewoners van het verpleeghuis Evean in Zaandam waarbij gisteren Influenza A werd geconstateerd kon nog maar met grote moeite van medicijn tegen het virus worden voorzien.

"De capsules zijn massaal verstrekt aan alle betrokkenen van de kippenruiming die de kippengriep hadden. Alle kippenvangers, chauffeurs en pluimveedoders hebben deze capsules gekregen, zodat ze beschermd zijn tegen infectie. Maar daardoor is de voorraad landelijk weggesmolten. In Groningen hebben we na lang rondbellen uiteindelijk een partij kunnen bemachtigen." aldus de geneesheer -directeur Hans Admiraal van het verzorgingstehuis.

Paarden gered uit drijfzand

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee meiden uit Ossendrecht en Hoogerheide zijn gisteren per ongeluk met hun paarden in het drijfzand van de voormalige kalkzandsteenfabriek Boudewijn terecht gekomen. Ze hadden de waarschuwingsborden rond het terrein genegeerd.

De brandweer van Ossendrecht is anderhalf uur in de weer geweest om de paarden uit de modder te bevrijden. Het eerste paard kwam vrij vlot op het droge, maar de zesjarige Nathan was diep weggezakt in het drijfzand. Alleen het hoofd en de hals was nog zichtbaar. Met de hulp van een dierenarts, die het dier een kalmerende injectie toediende, werden er banden rond het lichaam van het paard aangebracht, waardoor het met vereende krachten na anderhalf uur op het droge werd getrokken.

Grote criminelen blijken beleggers te zijn

In plaats van het geld over de balk te gooien blijken grote criminelen die veel geld hebben het juist te beleggen in onroerend goed, aandelen, obligaties en waardepapieren. Voor het leiden van een luxe leven wordt betrekkelijk weinig geld uitgetrokken.

Tot deze ontdekking kwamen onderzoekers van de politiedienst Nationale Recherche Informatie. 'Kleine' criminelen, die met een vermogen van minder dan 450.000,- euro, blijken wel veel geld uit te geven aan dure auto's en vakanties, ook gokken ze veel. Het bestedingspatroon van de 'grote' criminelen is meer gelijk aan dat van een zakenman aldus de politie. Die spreiden hun belangen.

Er werden 52 grote zaken onderzocht door de Nationale Recherche Informatie dienst, in de periode van 1993 tot 1999. 178 miljoen gulden, van de getraceerde 222 miljoen gulden (ongeveer 100 miljoen euro), bleek te zijn geïnvesteerd. Daarvan was iets meer dan de helft in het buitenland geïnvesteerd. 15 miljoen waren in contanten en 19 miljoen opgegaan aan luxe artikelen.

Tsjernobyl op instorten

Cipri en okee6 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreven het bericht voor ons:

Volgens de Russische minister van Atoomenergie Rumyantsev staat de staal/beton sarcofaag van Tsjernobyl op instorten. Dit omdat deze in korte tijd 'onder de meest moeilijke omstandigheden' werd gebouwd. Ook zitten er gaten in waar radioactiviteit door naar buiten kan lekken en staat het dak op instorten. Veel vertrouwen in zijn collega's uit de Oekraine heeft de minister niet. "Er is niemand die wetenschappelijke tests op de beschadigde muren uitvoert.". Zelf vind de hij dat er een tweede sarcofaag om de oude moet worden gebouwd. Hiervoor is reeds honderden miljoen gedoneerd, maar men verwacht pas volgend jaar te kunnen beginnen.

Uit geheime KGB documenten die recentelijk zijn vrijgegeven blijkt, dat er al voor het ongeluk in de kerncentrale in 1986, problemen met de reactors waren. Tussen 121 documenten uit de periode 1971-1988 vond men een document uit 1984 waarin stond dat er reeds problemen waren met reactors 3 en 4 en dat de Joegoslavische apparatuur van slechte kwaliteit was. Ook bleek er reeds in 1982 een ongeluk te zijn gebeurd waarbij kleine hoeveelheden radioactiviteit vrij kwamen.
Deze 4e reactor is degene die op 26 April 1986 ontplofte en waarbij evenveel radioactiviteit vrijkwam als bij 200 atoombommen. In totaal zijn hierdoor vijftien tot dertigduizend mensen omgekomen.

De documenten zijn recentelijk vrijgegeven op de website van de Ukraine's Security Service.

Van Hooijdonk in staat van beschuldiging

Feyenoord-aanvaller Pierre van Hooijdonk wordt mogelijk geschorst vanwege de rode kaart die hij opliep in de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax.

Van Hooijdonk kreeg in die wedstrijd een rode kaart van scheidsrechter Roelof Luinge, omdat hij zijn directe tegenstander Jelle van Damme zou hebben nagetrapt. Op tv-beelden was echter niks terug te vinden van de daad die Van Hooijdonk zou hebben begaan.

Hoewel Feyenoord er van uit ging dat de kaart wellicht geseponeerd zou worden, heeft de openbaar aanklager van de KNVB toch besloten Van Hooijdonk aan te klagen. De Feyenoorder moet zich nu op 1 mei mondeling tegenover de tuchtcomissie verdedigen. Tot die tijd mag de aanvaller gewoon spelen.

Meer zekerheid voor Silverstone

De situatie rondom Silverstone lijkt wat zekerder te zijn dan hij was.

Martin Brundle, voormalig F1 coureur en bestuurlid van de British Racing Drivers Club, is meer overtuigd van doorgang van het evenement dan een maand geleden. "Het is niet juist om te zeggen dat de toekomst van Silverstone zeker is, maar ik zou willen zeggen dat het de juiste kant op gaan op een aantal gebieden. Ik zou niet willen zeggen dat alles kant en klaar is, maar een aantal dingen die gebeuren zien er veelbelovend uit." Er zijn nog steeds een aantal obstakels die geruimd moeten worden om de faciliteiten voor iedereen juist te maken, volgens Bundle

Octagon, het bedrijf dat de rechten voor de GP bezit en te koop gezet was, is ondertussen omgedoopt in Brands Hatch Circuits Limited. Het maakte recentelijk bekend dat het ondanks een gedeeltelijke verkoop nog steeds de GP wil organiseren. Het hoofddoel voor het bedrijf op dit moment is om de ontwikkeling van het circuit af te ronden.

Toeristische attractie in Drogeham: slakken

Heron_Ymus herschreef en submitte ons het volgende bericht:

Drogeham in Friesland heeft een onverwachte attractie: een slakkenkwekerij. Deze kwekerij is begonnen als een hobby van de familie Postmus aldaar, maar is een beetje uit de hand gelopen. Ze leveren nu aan restaurants en geven rondleidingen en excursies op de kwekerij.

De gasten stellen de ene na de andere vraag. Bijvoorbeeld hoelang het duurt voordat escargots volwassen zijn (zeven tot acht maanden), hoeveel slakken ze per jaar kweken (meer dan zestienduizend) of hoe ze het lekkerst smaken (met kruidenboter).

De familie is op deze 'bedrijfsactiviteit' gekomen door een artikel in het Argrarisch Dagblad en nu is het dus escargotkwekerij De Kinkhoarn. De drukte afgelopen zaterdag was onderdeel van het 'Recreatierondje Achtkarspelen', om het kleine toerisme in de Friese gemeenten te promoten.

En op de vraag of de kweker zelf escargots eet, was het antwoord: nee. "Ik heb het één keer geprobeerd, maar toen heb ik de slak niet doorgeslikt."

Uitslagen CL (22/04/03)

We zijn bezig in de kwartfinale van de Champions League, met vanavond twee wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen Champions League (22/04/03)
Valencia - Internazionale (2-1)
Barcelona - Juventus 1-2 (na verlenging)

Twee weken geleden waren de uitslagen als volgt:
Internazionale - Valencia (1-0)
Juventus - Barcelona (1-1)

Internazionale en Juventus gaan dus door naar de halve finale.

Morgen staan de twee andere wedstrijden in de kwartfinale op het programma:
Manchester United - Real Madrid
Ajax - AC Milan

Uitslagen Champions League (22/04/03)

We zijn bezig in de kwartfinale van de Champions League, met vanavond twee wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen Champions League (22/04/03)
Valencia - Internazionale (2-1)
Barcelona - Juventus 1-2 (na verlenging)

Twee weken geleden waren de uitslagen als volgt:
Internazionale - Valencia (1-0)
Juventus - Barcelona (1-1)

Internazionale en Juventus gaan dus door naar de halve finale.

Morgen staan de twee andere wedstrijden in de kwartfinale op het programma:
Manchester United - Real Madrid
AC Milan - Ajax

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.