[Up]Record voor Van Nistelrooij

Otto (okee6)
Met zijn doelpunt tegen Real Madrid gister behaalde Van Nistelrooij wederom een fraai record, dat van meeste doelpunten in het Champions League toernooi.

Van the Man kwam in 8 wedstrijden al tot 11 treffers. Vorig seizoen bleef Van Nistelrooij op 10 steken, waar in voorgaande jaren spelers als Jardel, Rivaldo, Rebrov, Del Piero, Sjevtsjenko en Raśl ook tot dat aantal kwamen. Zijn record is overigens nog niet veilig, want Raśl kwam gisteren met twee treffers naderbij, Raśl heeft er dit seizoen 9 gemaakt. Ook Inzaghi van AC Milan staat op 9 stuks.

24-4-2003
Na de kwartfinales voert Ruud van Nistelrooij de lijst met topscorers van de Champions League aan. Met zijn 12 doelpunten zet hij een nieuw aantalrecord. Filippo Inzaghi van AC Milan is echter nog in de race om dat record te verbeteren. De Italiaanse spits staat na gister op 10, twee treffers achter Van Nistelrooij, met dank aan Tomasson die een doeltreffende inzet van Inzaghi in blessuretijd het laatste 'eigen' tikje gaf. Crespo van Internazionale en Raul van Real Madrid volgen met 9 doelpunten. Ook Ronaldo van Real Madrid kan met nieuwe hattricks nog in de buurt komen.

En passant werd Van Nistelrooij ook de meest scorende Nederlander in de Champions League. In 34 wedstrijden kwam de spits tot 30 treffers, eentje meer dan Patrick Kluivert van Barcelona uit 68 wedstrijden.