Puntenverdeling Interlagos

Aangezien de vragen nu beginnen te rijzen wat te doen geven wij bij deze duidelijkheid wat ons standpunt is. Vandaag heeft de FIA besloten dat Giancarlo Fisichella toch winnaar is van de Grote Prijs van Brazilië. Wat betekent dat voor de FOK! F1-Manager?

Wij hebben besloten om de puntentelling niet te wijzigen om meerdere redenen. Om te beginnen is het niet te doen om alles handmatig aan te passen dus de andere optie zou zijn om de laatste race ongeldig te verklaren en daarmee dus ook te wissen. Dat rommelen in de database doen wij dus niet, de race is verreden en de eerste uitslag van de FIA waar wij onze puntentelling op baseren is geldig.

Opnieuw de punten berekenen is ook geen optie vanwege het feit dat de meeste transfers op de racedag zelf of de dagen erna worden gedaan, dus als we opnieuw gaan berekenen betekent dat ook dat we alle transfers ongedaan moeten maken aangezien er een gedeelte van de transfers niet meer mogelijk is vanwege geld tekort. Een negatief saldo toekennen is ook niet mogelijk want dat zou neerkomen op competitie vervalsing aangezien niemand een negatief budget kan en mag hebben. Temeer zouden er een hoop boze reactie's komen van de spelers die pas na de eerstvolgende race weer naar hun team kijken omdat ze in de veronderstelling waren hun transfers reeds gedaan te hebben.

Een andere optie is om meer of minder punten toe te kennen aan de desbetreffende teams bij de eerstvolgende race. Ook dit kan niet mogelijk zijn vanwege het feit dat er spelers zijn die een betreffende aankoop pas hebben gedaan na de berekening en daarbij dus een extra voordeel of nadeel erven waar zij geen recht op hebben of niet verdiend hebben. Al met al zitten er aan herberekenen dus meer nadelen dan voordelen en wij willen ook geen risico lopen m.b.t. de database en scripting, dit tesamen heeft ons doen besluiten het te laten bij wat het nu is en geen wijziging meer door te voeren.

met vriendelijke groet,

De crew.