Hoe lang nog voor Pizzonia?

De toekomst van Antonio Pizzonia bij Jaguar lijkt niet zo vanzelfsprekend.

De jonge Braziliaan heeft nu drie GP's achter de rug en daarin evenveel bolides gecrashed. Op Albert Park kwam zijn tijd nog wel op de uitslag, maar hij reed niet over de finish. Op Sepang en Interlagos moest hij voortijdig de race beeindigen.

Verder is het hem in de zes kwalificatie runs zover slecht één keer gelukt om sneller te zijn dan teamgenoot Mark Webber. Die ene keer, de zaterdag in Maleisië, was hij slechts een tiende sneller dan zijn teamgenoot.

De geruchten dat Pizzonia Jaguar voortijdig zou moeten verlaten worden uit het kamp van Jaguar echter met man en macht ontkent. F1-Racing komt met uitspraken van een Jaguar-waaordvoerder: "Ik weet niet wie dit gerucht gestart heeft, maar er zit helemaal geen waarheid in." "Pizzonia heeft pas drie races achter de rug en kende al heel wat mechanische problemen waardoor hij niet veel kon rijden en een keer zelfs niet kon kwalificeren." "Hij leverde vorig jaar wel heel goed werk voor Williams en was zeer gewaagd aan hun reguliere rijders. Ik denk wel dat iedereen binnen de F1 beseft hoe snel hij is."

Dit pure ontkennen op zijn beurt wordt door Verstappen.nl als een slecht teken gezien. "Het meest moeten we ons zorgen maken over Pizzonia. Zeker nu het Jaguar team in alle toonaarden ontkent dat de jonge Braziliaan vervangen gaat worden. Dat is vaak een slecht voorteken."