Chaos overheerst in Bagdad

Irak sop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Bagdad heerst steeds meer anarchie en chaos. Vanochtend openden een aantal winkeliers het vuur op plunderaars. Volgens het Rode Kruis is de situatie in het grootste ziekenhuis van de stad catastrofaal. Het Al-Kindi-ziekenhuis werd gisteren geplunderd en veel personeel is gevlucht.

Intussen gaan de plunderingen onverminderd door. Inwoners drongen de woningen van medewerkers van Saddam Hussein binnen en namen huisraad mee. Een van de huizen zou eigendom zijn van Saddams zoon Uday. De plunderingen gebeurden onder toeziend oog van Amerikaanse soldaten.

Bij het voormalige hoofdkwartier van de geheime politie zoeken honderden mensen naar opgepakte familieleden. Ze vragen de VS om ondergrondse cellen te openen waar zich nog mensen zouden bevinden.

Gisteren was er nog een zelfmoordaanslag op Amerikaanse militairen in Bagdad, daarbij zou één soldaat zijn gedood en diverse gewond. De Amerikanen zijn nu dan ook overal alert op zelfmoordaanslagen. Mariniers schoten bij Nassiriya 2 kinderen dood. Het busje waarin ze zaten negeerde een stopteken.