Fisichella wint alsnog GP Brazilie

Giancarlo Fisichella heeft uiteindelijk toch de eerste prijs van de Grand Prix van Brazilië in ontvangst mogen nemen

Mcyodogg, Sennaistop, Griphin, Sqlsmurft, giMoz en Brad wisten ons allen vandaag het volgende te melden:

Giancarlo Fisichella heeft toch de zege gekregen van de FIA. Dit bleek na een zitting van de FIA vanmorgen in Parijs. De Italiaan bleek de finish al gepasseerd te zijn toen de rode vlag viel.

De laatste dagen was er een grote discussie of Fisichella in de 55ste of 56ste ronde zat, toen er met de rode vlag gezwaaid werd. De wedstrijdleiding heeft dus eigenlijk maar gegokt dat Kimi Räikkönen gewonnen had afgelopen zondag.

Dit is Fisichella's allereerste Grand Prix-overwinning. Fisichella had al eerder wel tweede en derde plaatsen veroverd. Riccardo Patrese was de laatste Italiaan die een GP won. Dat was in 1992 in het Japanse Suzuka.

Het seizoen 2003 had niet beter kunnen beginnen. We hebben nu drie races gehad met drie verschillende winnaars.

Overigens was het de eerste keer in de geschiedenis van de Formule 1 dat de uitslag van een race werd gewijzigd zonder diskwalificatie van een coureur of een tijdstraf.