Smit doet aangifte tegen ''moslimactivist''

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit heeft aangifte gedaan bij het OM tegen een ''moslimactivist'' die zich in het multicuturele blad Multined beledigend heeft uitgelaten over tal van personen. De man, Ali Tazini, kreeg van Multined in de editie van 5 februari j.l ruim baan om zijn afkeer van de westerse maatschappij te ventileren.

In het artikel stelt Tazini, die in 1982 vanuit Marokko naar Nederland kwam, onder meer dat blanke Nederlanders de islam willen vernietigen. ''Als ze daar niet mee ophouden'', voorziet hij aanslagen. Verder tekende Multined uit Tazinis mond op: Iedereen die de islam beledigt wordt gestraft. Dat is Pim Fortuyn ook overkomen" Over Hirsi Ali: "De blanke Nederlanders hebben haar gekocht als een slavin. Ze gebruiken deze vieze stinkende analfabete Afrikaan om moslims te beledigen. Ze is geen mens" en ook: "Als moslim volg je alleen de islamitische wetten en niet de grondwet. Abou Jah Jah respecteert die grondwet, ik niet''

Overigens krijgen ook tal van islamitische instellingen er in het artikel flink van langs. Verschillende voormannen van Nederlandse moslims worden door hem homo's genoemd. De enige echte moslim is volgens hem Osama bin Laden.

Multined is een een voortzetting van de ter ziele gegane Landelijke Allochtonenkrant. Het multiculturele magazine krijgt ruime financiële steun van het Bedrijfsfonds voor de Pers.

Al Aqsa

Gisteren meldde radio Rijnmond dat Smit aan het Rotterdamse gemeentebestuur heeft gevraagd om het kantoor van de stichting Al Aqsa in Rotterdam-West te sluiten. Deze stichting wordt verdacht van terroristische activiteiten. De Nederlandse staat heeft de financiën van de stichting bevroren.

Overigens overweegt de stichting naar de rechter te stappen om de maatregel van het ministerie ongedaan te maken.