Beautynieuws Februari 2003

Februari: je kan er eigenlijk niks mee. De winter raak je wel een beetje zat, en het voorjaar is nog net niet in zicht. In de kledingwinkels zie je langzaamaan de eerste zomerkleding alweer verschijnen, maar om dat nou bij -4 al te gaan kopen?

Ondertussen pluist je haar van de vorst, springen je lippen door diezelfde vorst en lijkt je huid soms net schuurpapier.

Tijd voor actie dus!

Alhoewel de grootste golf met voorjaarsproducten nog in de winkel moet komen, zijn er ook in februari al een paar producten gelanceerd die het voorjaar inluiden.

Laten we beginnen bij de huid van je gezicht. Die kan, zo tegen het eind van de winter misschien wel een oppeppertje gebruiken. Weleda heeft een lijn genaamd Rosa Mosqueta, die heerlijk ruikt naar rozen, en bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Zelf probeerde ik de huidolie, die verpakt is in kleine capsules. Als je het op je gezicht aanbrengt glim je als een gek, dus ik kan aanraden om de olie alleen te gebruiken voor je gaat slapen. De olie is speciaal voor wat ze noemen "de gestresste huid". Ik moet zeggen dat het heerlijk spul is (dat geglim moet je maar voor lief nemen) en zeer geschikt om eens per week je huid goed mee te verwennen.


Hadden we net al de term "gestresste huid" nu komen we bij een product wat je jeugdigheid vast zegt te kunnen houden. Kijk, dat klinkt interessant! "Youth Prolongator" van Lancaster is een superzachte crème, speciaal voor vrouwen die nog niet toe zijn aan een anti rimpel crème, maar wel wat extra verzorging nodig hebben.


Nadat je je gezicht weer in topconditie hebt gebracht, is het tijd voor een nieuw make-upje. De meeste voorjaarslijnen komen pas volgende maand in de winkel, maar Lancaster en Jil Sander zijn lekker vroeg, en nu al verkrijgbaar.
Lancaster heeft 3 nieuwe kleuren lipgloss heel leuk verpakt, op een soort palet. In dezelfde lijn vind je onder andere ook een cream blush (een tubetje met een licht glitterende blusher) en natuurlijk een bijpassende nagellak.


Komen we aan bij het pluizende haar wat maar niet wil zitten zoals het hoort. Probeer dan eens de Fabric Styler van Wella High Hair (verkrijgbaar bij de kapper). Het is nog het best te vergelijken met een soort klei, die al met een kleine hoeveelheid je haar in bedwang houdt, zonder hard te worden. Ideaal voor kort haar!


Ook de rest van je lichaam heeft waarschijnlijk flink te lijden gehad van de kou en de uitdrogende werking van de centrale verwarming. Skin Wonder, van Frenchtop, heeft cremetjes voor heel je lichaam. De handcreme is echt aan te raden, niet vettig, trekt snel in en ruikt heerlijk!


Wat ook heerlijk ruikt zijn de producten van Avalon. Opgebouwd uit vrijwel allemaal organische ingredienten, dus niet alleen lief voor jou, maar ook voor de natuur. Ik heb de lavendel douchegel en bodylotion uitgetest, en helemaal goedgekeurd. Verkrijgbaar in verschillende cadeauverpakkingen, dus ook handig om cadeau te doen!


Goed, heel het lichaam is onder handen genomen...laat de zon maar komen. Komt ie niet? Tja, je kan nog even geduld hebben, maar je kan ook kiezen voor een zelfbruindend product. Lancaster brengt een hele nieuwe Self Tan Milk op de markt, die ook nog eens hydraterend is. Heel handig is dat je kan kiezen tussen twee verschillende tinten. Eentje voor de reeds wat donkerdere huid, en eentje voor de typisch Hollandse melkflessen. Ik hou het voorlopig nog maar even op die laatste variant...


Is er ook nog iets voor de mannen deze maand? Maar natuurlijk.

Mannen schijnen namelijk steeds ijdeler te worden, en dus ook steeds vaker de verzorgingsproducten van hun vrouw/vriendin te "lenen". Gelukkig heeft Wella nu haarverzorgingsproducten speciaal voor mannen. Uiteraard in een stoere verpakking, en met een stoer luchtje. Eén hindernis: de producten (Just Men) zijn alleen verkrijgbaar bij de kapper. En daar moet je zo'n man natuurlijk eerst nog heen zien te krijgen...


Wel overal verkrijgbaar zijn de nieuwe scheermesjes van Gillette: Mach 3 turbo. Nog gladder, nog minder huidirritatie. De mesjes en de vochtinbrengende strip zijn verbeterd ten opzichte van voorganger Mach 3, wat het scheren extra comfortabel maakt.


Tot zover de nieuwe producten van februari, en daarmee ook het eerste officiele Fok Beautynieuws. Vanaf nu zal deze rubriek verder worden uitgebreid, en steeds aandacht blijven besteden aan de producten die nieuw in de winkel liggen. Heb je tips, suggesties of opmerkingen naar aanleiding van dit eerste Beautynieuws? Ik ben bereikbaar op lyndsey@fok.nl