Divers nieuws over Idols

Flat_erik, Kayuk en Idols fan hadden ons via de newssubmit het volgende verschillende Idols nieuws te melden:

Radio TV Noord meldt dat de kijkers van Idols al kunnen weten wie de winnaar wordt: Hind. Een mediakenner uit Groningen, Sieme Gerrijts, voorspelt namelijk iedere ronde op zijn website wie gaat afvallen, en tot nu toe zijn al zijn voorspellingen uitgekomen.

Volgens Sieme zal Jamai niet winnen omdat hij homoseksueel is. Sieme haast zich erbij te zeggen dat dit is absoluut ''niet erg is'', maar omdat het 'kopend' publiek voor het grootste deel bestaat uit meisjes, die dromen over een relatie met hun idool, wordt dat hier een beetje lastig... en levert dus te weinig geld op.

Jim is wat het voorgaande betreft natuurlijk een stuk interessanter voor de fans. Echter Jim is 15 en de Arbo verbiedt 's avonds werken. Zodat Hind overblijft als winnaar, aldus mediakenner Gerrijts.

Extra concerten

De belangstelling voor de live-optredens van de Idols-finalisten in Ahoy' Rotterdam is zo groot dat de eerste concerten binnen mum van tijd waren uitverkocht. Daarom is nu een derde concert gepland.

De optredens vinden plaats op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 maart. Op 8 maart vindt op tv de finale plaats. Daarna verschijnen dus alle 10 de finalisten Zosja, Jim, Bas, David, Dewi, Yuli, Jamai, Hind, Joël en Marieke, nog drie keer live in Ahoy.

Het geloof van Hind

De Telegraaf meldde ten slotte dat het opvallend stil is rondom de islamitische geloofsovertuiging van de gedoodverfde winnares Hind; dochter van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder.

Hind zegt dat zij nu liever niet praat over haar geloof: "Ik ben inderdaad moslim, maar ik wil op dit moment liever niet ingaan op de manier waarop ik geloof. Nu met die dreigende oorlog in Irak is dit een zeer gevoelig onderwerp". Hind is namelijk bang dat men haar af zal rekenen op het standpunt dat zij inneemt en houdt zich daarom afzijdig van alle vragen omtrent haar geloof.

Wat ze wel kwijt wil is dat ze zelf mag weten wat ze draagt van haar ouders. Ze is dan ook niet verplicht een hoofddoek te dragen en mag alles aan: "Zolang ik maar niet in mijn BH op kom!".