'AEL hitste leerlingen atheneum op'

De directrice van een atheneum in Antwerpen beschuldigt de Arabisch Europese Liga (AEL) ervan leerlingen opgehitst te hebben tegen de school.

Maandag werd door een groep leerlingen en niet-leerlingen van het Antwepse Koninklijk Atheneum ineens de media opgetrommeld omdat ze een actie hielden tegen de school. De klassenraad besliste vorige week om een 19-jarige leerling van school te sturen omdat hij niet is gemotiveerd en niet van richting wil veranderen. Daartegen kwamen de leerlingen in geweer, omdat er sprake zou zijn van een ''onrechtmatige verwijdering van een medeleerling''.

De klasseraad zou echter al opnieuw bijelkaar komen om zich over deze zaak te beraden. De actievoerders wisten dat niet. Ze wisten óók niet wie de pamfletten en de spandoeken had geleverd die ze bij zich hadden tijdens de actie. Ze waren ''plotseling opgedoken''.

Volgens de directrice wist ze meteen dat het een actie was van het AEL. ''Zij misbruiken de Antwerpse problematiek om propaganda te voeren. Dat is erg. Maar erger vind ik dat mijn leerlingen daar met open ogen intrapten. Wij zijn een geëngageerde school en dat wéten zij zelf het best. Met acties als die van maandag, brengen zij onze goede naam in diskrediet.'' Met de leerlingen die protsteerden heeft de directrice naderhand een lang gesprek gevoerd. Zij bleken verkeerd te zijn geïnformeerd.