AEL-leider op tournee door Nederland

De Belgische leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah, gaat op tournee door Nederland. Vanaf aanstaande zondag toert Jahjah een week lang langs een aantal grote steden (onder andere Utrecht, Den Haag en Amsterdam), waar hij mee zal doen aan debatten.

De AEL-leider is komende zondag in Utrecht aanwezig op een bijeenkomst van de Unie van Marokkaanse-Nederlandse Academici en HBO'ers (UMAH). Maandag verzorgt hij in de aula van de Haagse Hogeschool in Den Haag een lezing met de titel AEL-visie op burgerschap in Europa. Aansluitend volgt een debat met het publiek. Op vrijdag gaat Jahjah naar twee bijeenkomsten in Amsterdam. In de namiddag bezoekt hij de Universiteit van Amsterdam, in de avond gaat hij naar een debatavond in De Balie.

De AEL is druk bezig met het opzetten van een Nederlandse afdeling. In het blad Contrast meldde Jahjah onlangs dat enkele honderden Nederlanders zich al hebben aangemeld als AEL-lid.

In BelgiŽ doet de AEL samen met de PVDA, (een extreem-linkse partij die niet te vergelijken is met de PvdA in Nederland), mee aan de landelijke verkiezingen op 18 mei onder de naam Resist.