FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 augustus 2001

NIGZ: 'Prijs studentenbier verdubbelen'

De prijzen voor alcoholhoudende dranken moeten minstens verdubbelen bij studenten- en sportverenigingen. Door de prijzen gelijk te stellen aan de prijzen die in de horeca betaald moeten worden, moet het overmatig alcolholgebruik onder vooral studenten worden tegengegaan.

Dat stelt W. van Dalen van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ). Hij is leider van de jaarlijkse alcoholcampagne (Ik ben zat... en wie ben jij?) die maandag van start gaat.

Leden van studentenverenigingen drinken veel meer dan hun gemiddelde leeftijdsgenoten. Van Dalen vindt het daarom tijd om het taboe te doorbreken en de prijslijst van non-profit organisaties politiek aan de orde te stellen.

Surfende studenten drinken meer

MediaWaitszjer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse studenten die ‘online’-studeren drinken meer. Dat is de conclusie van een onderzoek aan diverse Amerikaanse universiteiten.

Maarliefst 92 procent van de online-studenten drinkt meer dan hun collega’s die via het gewone onderwijs studeren. Ook voor vrouwelijke studenten is online-studeren kennelijk niet zo’n goede oplossing. Ze zouden 4 maal vaker hun studies opgeven dan medeleerlingen die niet online studeren.

Volgens The Wall Street Journal die het artikel publiceerde zou het drinkgedrag van Europese online-studenten beduidend lager liggen.

Davids en Waterreus in Oranje selectie

BobRooney had ons via de newssubmit het volgende te melden: Davids en Waterreus in selectie Oranje

Edgar Davids is verrassend genoeg door Louis van Gaal geselecteerd voor de oefenwedstrijd tegen Engeland, die komende woensdag op White Heart Lane wordt afgewerkt. Davids is voor onbepaalde tijd geschorst wegens vermeend nandrolongebruik. Spelers die om deze reden geschorst zijn mogen van de FIFA wél deelnemen aan vriendschappelijke wedstrijden. Van Gaal gebruikt het duel tegen Engeland als voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland op 1 september. Zoals het er nu naar uitziet, kan Davids aan die wedstrijd niet meedoen.

Het zelfde geld voor Frank de Boer die ook geselecteerd is.

Een andere opvallende naam in de Oranje-selectie is PSV-doelman Ronald Waterreus. De PSV-doelman werd afgelopen seizoen verschillende malen rijp geacht voor Oranje. Door de blessure van Sander Westerveld, die normaliter reservekeeper is, kwam er een plaats vrij.

Microsoft slachtoffer van eigen software

jomme en basszje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft bevestigd dat de servers van MSN Hotmail het slachtoffer zijn geworden van de Code Red worm. De worm dringt binnen via een lek in Microsofts eigen serversoftware.

Intussen adviseert de softwaregigant iedereen met Windows NT of Windows 2000 en IIS (Internet Information Server) om de patch te downloaden die het lek moet dichten. Maar schijnbaar zijn ze dat bij de eigen servers vergeten. Het is nog niet duidelijk of Microsoft is getroffen door de eerste Code Red worm of de agressievere Code Red II.

Beide wormen gaan op zoek naar Windows 2000 en Windows NT servers waar een lek in zit die eerder dit jaar werd ontdekt. Als een server is geïnfecteerd zorgt de worm ervoor dat de beginpagina van een website die erop staat volledig rood wordt. Op de pagina verschijnt dan de tekst 'You have been hacked by Chinese'. Vervolgens gaat de worm verder met zoeken naar andere servers die nog lek zijn.

Microsoft woordvoerder Jim Desler verzekerde dat er geen persoonsgegevens, e-mails of andere informatie verloren is gegaan. Ook heeft hij niets gemerkt van het trager worden het netwerk.

Tieners plegen massaal zelfmoord

Magaman en Happyfun.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Inwoners van het stadje Harlan in de Amerikaanse staat Iowa zijn ongerust omdat in enkele weken tijd zeker negen tieners zelfmoord pleegden. Volgens experts gaat het om een zeer zeldzaam "zelfmoord-cluster".

De autoriteiten van het 5.300 zielen tellende Harlan staan voor een raadsel. De eerste tiener die zichzelf van het leven beroofde was de 17-jarige Jason Trasher. Dat was op 14 mei, vlak voor het begin van de zomervakantie. Hij zou gefrustreerd zijn geraakt over zijn kapotte auto.

Een meisje nam een overdosis slaappillen bij het graf van Trasher. Een ander beroofde zich van het leven uit liefdesverdriet. Geruchten als zouden klasgenoten van de lokale middelbare school hebben afgesproken zich gezamenlijk van het leven te beroven, bleken niet op feiten gebaseerd. Waarom de tieners dan wel zo massaal zelfmoord plegen blijft vooralsnog een raadsel. Experts zijn naar Harlan getrokken om te helpen voorkomen dat nog meer jongeren zelfmoord plegen.

Jeruzalem: 18 doden bij zelfmoordaanslag

SilkTie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om 14.00 plaatselijke tijd (13.00 Ned. tijd), heeft een zelfmoordaanslag plaatsgevonden in het centrum van Jeruzalem. Door een anoniem telefoontje werd de aanslag opgeëist door de Jihad.
"De operatie is uitgevoerd met behulp van een valstrikbom in een gasfles en is bedoeld als cadeautje voor de Iraakse president Saddam Hussein", zei de opbeller. Later kwam een communiqué van de beweging binnen. Ook werd er gewaarschuwd voor meer van dergelijke aanslagen, en dan vooral in de steden van Palestina.

Kort na de aanslag had Benjamin Ben-Elieser, de Israëlische minister van Defensie, een ontmoeting met leidinggevende generaals om over vergeldingsacties te beraadslagen. Uit angst voor luchtaanvallen liet de Palestijnse Autoriteit in de middag alle openbare gebouwen ontruimen.

Bronnen bij ziekenhuizen reppen van zeker twintig doden, de Israëlische radio houdt het op achttien, de politie 'voorzichtig' op zeventien en sommige radiostations melden dat er reeds twaalf mensen zijn overleden.

De hoek Jaffo Street - King George V Street (voor de mensen die er ooit geweest zijn: het kruispunt met de zebrapaden die ook kruislings over het wegdek lopen) is een van de drukst bezochte plekken in het centrum van Jeruzalem. In deze straten lopen voornamelijk jongeren en toeristen. Dit was de plek waar de explosie plaatsvond.

SilkTie:
En dan te bedenken dat ik een kwartier voor de aanslag precies daar heb gelopen, op weg naar mijn "stam-shoarma"
... Te bizar voor woorden.


Update

Achttien doden bij aanslag in Jeruzalem waaronder 6 kinderen

Bij een zelfmoordaanslag in een druk bezocht pizza-restaurant in het centrum van Jeruzalem zijn zeker achttien mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn zeker zes kinderen. Er zijn meer dan zeventig gewonden gevallen. De aanslag werd gepleegd tijdens lunchtijd, toen het in het restaurant op z'n drukst was. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is inmiddels opgeëist door de Islamitische Jihad. De dader is volgens deze beweging een 23-jarige Palestijn.
De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft de aanslag scherp veroordeeld en riep Israël op bestandsafspraken te maken. Israël heeft Arafats oproep afgedaan als een poging represaillemaatregelen te voorkomen. De Israëlische regering is in spoedzitting bijeen om zich beraden op een antwoord op de zelfmoordaanslag.

RNW

Celtic wint gemakkelijk van Ajax

coelho had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Schotse ploeg Celtic heeft gisteren gemakkelijk van Ajax gewonnen in de 3e voorronde van de Championsleague.

De ploeg uit Glasgow stond al na 25 minuten voor met 0-2. Ajax maakte voor rust nog de aansluittreffer, maar na rust werd de dominantie van de schotten met een derde doelpunt snel duidelijk. Eindstand 1-3.

Gedurende de wedstrijd bleek dat de jonge, onervaren ploeg die Ajax dit jaar vertegenwoordigd internationaal te licht zijn om hoge ogen te kunnen gooien. Het is nu dus te hopen voor Adriaanse en zijn team dat gedurende het seizoen de nieuwe aankopen, en de talenten die er al zijn, kunnen worden samengesmeed tot een degelijk team.

Al bijna meteen na het startsignaal van Lopez Nieto lag de bal al in het Ajax doel, nadat Fred Grim een hoge bal verkeerd wegranselde, recht in de voeten van Bobby Petta, die zijn international doorbraak spoedig mag verwachten. De Nederlander in Schotse dienst rondde de plotselinge mogenlijkheid kalm af met een hard schot in het dak van het doel.

Nog voor het halve uur om was lag de bal ten tweede male achter Grim. Na knullig balverlies op het middenveld werd de bal breed in de loop van Agathe, die de Ajax doelman kansloos liet met een schuiver in de lange hoek.

Er gloorde nog even hoop voor de Amsterdammers door een treffer van Arveladze vlak voor rust, maar daarmee was de aanvallende koek ook op.

na rust controleerde Celtic de wedstrijd zonder zich overmatig te moeten inspannen, en de 1-3 was een schoonheid van een kopbal van Sutton, die de bal via de lat in het doel hamerde.

De return lijkt een verplicht nummer te gaan worden, ondanks dat beide coaches aangaven dat het natuurlijk wel altijd nog kan (maar dat leek ook meer voor de vorm gezegd dan om een andere reden).

Bull terrier bijt kind (2) in gezicht

Happyfun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bull terrier heeft gisterochtend rond tien voor twaalf een kind van twee in het gezicht gebeten. Dat gebeurde op de weekmarkt in Putte.

Het kind moest hevig bloedend naar ziekenhuis Lievensberg. De politie nam de hond in beslag en maakte tegen de eigenaar proces-verbaal op.
De hond beet toen het kind 'm wilde aaien. Volgens een woordvoerder van de politie ontstonden op de weekmarkt chaotische taferelen. De marktkooplieden reageerden erg emotioneel op het voorval. Temeer toen ze de indruk kregen dat de eigenaar, er met zijn hond vandoor wilde gaan. "Hij kreeg de nodige verwensingen naar zijn hoofd."
De politie heeft echter begrepen dat de man zijn hond alleen maar in zijn auto wilde opbergen omdat hem dat gezien de omstandigheden beter leek.
Omdat het kind hevig bloedde, besloten de kooplieden de ambulance niet af te wachten en reden zelf met de peuter naar ziekenhuis Lievensberg. "Er is geen sprake van levensgevaar, wel is plastische chirurgie nodig. Het kind moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven", zegt een woordvoerder van de politie. De hond beet de tweejarige vol in het gezicht.

Volgens de politiewoordvoerder staat de bull terrier niet als agressief bekend. "De naam wordt snel verward met pitbull. Maar de bull terrier is voor zover bekend van oorsprong geen agressief ras." Wat er met het beest gebeurt, is aan de officier van justitie. De eigenaar moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Radiohead-dancetrack populair op Ibiza

newsmystery had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een van de meest gewilde clubtracks op Ibiza is op dit moment een nummer van Radiohead. Het gaat om remixen van 'Pyramid song', de voorlaatste single van het album Amnesiac. Onder dj's is een ware stormloop op de track ontstaan. "Radiohead vind je normaal gesproken niet terug op de draaitafels", gaf dj Jeremy Healy toe. "Maar deze versies zijn weer wat anders en er is vraag naar wat abstractere dancetracks."

De remixen zullen naar alle waarschijnlijkheid begin 2002 ook op cd worden uitgebracht. Als verklaard liefhebber van elektronische muziek zal zanger Thom Yorke daar vermoedelijk weinig bezwaar tegen hebben. Hij verklaarde in een interview onlangs zelfs dat drum 'n bass begin jaren negentig de potentie had van een nieuwe punkbeweging. Dat de dancestroming geen revolutie ontketende, wijt Yorke aan "angst" en de persoonscultus rond dj's: "Die hebben het genre de nek omgedraaid."

Gorilla's krijgen premiere Apenfilm

DaFunLOvincriminaL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een Britse zoo hebben 8 gorilla’s in avant-première de remake van Planet of the Apes mogen zien. De behaarde mensapen mochten de kaskraker op video volgen achter het glas van hun kooi. De motivatie van de zoo? "We krijgen door de hype rond de film veel meer bezoekers dan gewoonlijk voor de gorilla's. We wilden de dieren tonen waar al die heisa en de plotse belangstelling rond ze vandaan komt...

Napster in betaalde versie: $5 per maand

DaFunLOvincriminal vertelde ons via de newssubmit dat een abonnement op de muziekuitwisselingssite Napster vijf dollar per maand zal gaan kosten.

Na de zomer start het omstreden bedrijf een MP3-uitwisselingsdienst in abonnementsvorm, zodat muzikanten geld verdienen aan het downloaden van hun MP3's. De muziek zal net zoals in 'the good old days' afkomstig zijn van individuele gebruikers die thuis MP3's op hun harde schijf hebben staan. Eerdere berichten stelden dat het nieuwe Napster-netwerk enkel zou werken met een speciaal geluidsformaat (.nap) en niet met de bekende MP3's.

Dat Napster een betaaldienst wordt is het gevolg van een hele reeks rechtszaken tegen de muziekuitwisselingssite. De zaak werd aangespannen door de Recording Industry Association of America (RIAA) en de vijf grootste platenfirma's.

Red Bull verboden bij barkrukzitten

Happyfun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het energiedrankjen Red Bull komt bij de Woensdrechtse kampioenschappen barkrukzitten, die van 17 tot en met 19 augustus in het dorp worden gehouden, op de verboden lijst te staan.

Vorig jaar hielden acht van de twaalf barkrukzitters het 52 uur vol. De jaren daarvoor vielen de deelnemers vrij snel af, meestal door gebrek aan slaap. Volgens de organisatie is de oorzaak dat vorig jaar acht deelnemers moeiteloos de 52 uur haalden het gebruik van Red Bull.

De organsisatie vond het verdacht dat juist deelnemers die Red Bull dronken zo lang bleven zitten en de speurneuzen gingen op onderzoek uit. Ze kregen van een arts te horen dat één blikje gelijk staat aan vijf mokken koffie, schrokken, en besloten het meteen te verbieden. Volgens de firma die het drankje produceert, die overigens wel om het voorval kan lachen, heeft onderzoek echter uitgewezen dat één blikje evenveel energie geeft als één kop koffie.

Ansichtkaart 35 jaar te laat

Van DJ-Jumbo kregen we weer een bericht over hele trage post:

Precies 35 jaar en een dag was ze onderweg van België naar Nederland: de ansichtkaart die de familie Heijligers uit Den Helder bezorgd kreeg. De afzenders waren de buren van destijds, die vakantie vierden in België. De kaart bleek op 2 augustus 1966 in La Roche-en-Ardenne afgestempeld.
Daan Heijligers keek naar eigen zeggen vreemd op toen hij de kaart van de postbode in ontvangst nam. "Er zit een postzegel op van 1 franc 50 met een nog jonge Koning Boudewijn er op afgebeeld."

De afzenders waren goede vrienden van Heijligers. "Hij is al jaren dood en zijn vrouw is jaren geleden verhuisd. We hadden zeer goed contact in die tijd, ik heb nog samen met hem gewerkt en gevoetbald",aldus Heijligers.

Hoe het mogelijk is dat de bezorging van de ansicht zolang op zich heeft laten wachten, is een raadsel. Heijligers vermoedt dat de kaart misschien in een Belgische brievenbus is blijven liggen, maar volgens de PTT is dat onmogelijk. Heijligers: "Volgens de PTT moet de kaart tussen 1965 en 1992 de grens over zijn gekomen, omdat er een streepjescode op staat die alleen in die periode gebruikt werd."

De meest voor de hand liggende conclusie is volgens een woordvoerster van de PTT dat de kaart destijds verkeerd bezorgd is. "Waarschijnlijk is de ontvanger de kaart onlangs weer tegengekomen, heeft hij de ansicht op de post gedaan, waarna de kaart alsnog, en dit keer op het juiste adres, is bezorgd.

Nederlands ijs zit vol bacteriën

Van Zwaluw kregen we te horen dat bij een kwart van de ijssalons het zelfgemaakte vanille-ijs beneden peil is. Daar werden te veel bacteriën in het schepijs aangetroffen. Dat blijkt uit een test van het Algemeen Dagblad (AD) onder 25 ijssalons. De krant maakte donderdag de resultaten bekend.

In zes gevallen werd een overschrijding van de microbiologische normen van de warenwet vastgesteld. Bij het bedrijf Alleman in Wassenaar zaten er ruim driehonderd keer meer bacteriën in het ijs dan toegestaan. Het betrof steeds de enterobactereaceae, wat een gevolg is van onhygiënisch werken.

Van de gecontroleerde ijssalons voldeed een zaak aan alle eisen: Heijnis in Beverwijk. In totaal scoorden negen van de 25 verkooppunten een voldoende qua hygiëne en smaak.

Er is nog veel werk te doen, concludeert het AD-onderzoeksteam. Naar aanleiding van eerdere ijstesten riep de branche onder meer een opleidingscentrum in het leven waar alle kennis over consumptie-ijs is gebundeld. ,,In dat licht bezien is het extra triest dat de aandacht voor hygiëne nog steeds niet overal optimaal is'', aldus het ijspanel.

Alcoholverbod schaadt rechten burgers

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechten van burgers lopen gevaar wanneer middelen als een alcoholverbod, cameratoezicht en preventief fouilleren te vaak worden ingezet. Bestuurders moeten daarom buitengewoon voorzichtig omgaan met maatregelen om overlast tegen te gaan.

Dat zeggen drie Nederlandse hoogleraren bestuurs- en strafrecht in reactie op het alcoholverbod dat vanaf vandaag geldt voor de Scheveningse boulevard. "Als deze bevoegdheden om de haverklap worden gebruikt, begeef je je op een hellend vlak. Dan gaat de overheid steeds dichter op de huid van de burger zitten. Dat brengt de privacy en vrijheid van burgers in gevaar", aldus hoogleraar bestuursrecht P. van Buuren van de Universiteit Utrecht.

Veel gemeenten verbieden het drinken van alcohol op straat om overlast tegen te gaan. Alleen het afgelopen halfjaar al stelden ten minste 11 gemeenten, waaronder Rotterdam, Schiedam, Zierikzee en Bergen op Zoom, een alcoholverbod in. Behalve van een verbod op alcohol kunnen gemeenten ook gebruikmaken van cameratoezicht of het bestuurlijk ophouden. Daarbij mogen groepen demonstranten 12 uur worden opgesloten nog voordat ze iets strafbaars hebben gedaan. Als de Eerste Kamer akkoord gaat met de wetswijziging, wordt daar binnenkort het preventief fouilleren aan toegevoegd. De politie kan dan 12 uur lang een wijk afgrendelen en bewoners fouilleren op wapenbezit, zonder dat sprake is van een concrete verdenking.

Dergelijke bevoegdheden zouden volgens de hoogleraren alleen bij hoge uitzondering mogen worden gebruikt, zoals bij het EK voetbal of een Eurotop. Hoogleraar bestuursstrafrecht L. Rogier van de Erasmus Universiteit Rotterdam: "Burgemeesters zouden niet bij elk feest of bij elke voetbalwedstrijd de binnenstad droog mogen leggen of burgers mogen laten oppakken, alleen omdat ze bang zijn voor ongeregeldheden."

Cruise en Kidman officieel gescheiden

DaFunLOvinCriminal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tom Cruise is vanaf vandaag officieël een vrij man. Zes maanden nadat de Amerikaanse acteur Tom Cruise de scheiding had aangevraagd, zijn hij en Nicole Kidman ook officieel gescheiden. De 39-jarige Cruise en de 33-jarige Kidman zijn tien jaar getrouwd geweest.

Ze zijn overeengekomen dat ze de zorg voor hun twee adoptiekinderen zullen delen. Door de rechter moet nu nog bepaald worden hoe de goederen zullen worden verdeeld.

Over het liefdesleven van Tom Cruise wordt in Amerika al maanden druk gespeculeerd. Het gonste er de laatste tijd van de geruchten dat de acteur homo zou zijn. Volgens de jongste berichten zou Cruise tegenwoordig een relatie hebben met actrice Penelope Cruz...

Verwant nieuws:

Transferdrukte

De transfer van Finidi George van Mallorca naar Ipswich Town én de Premier League is op het laatste moment afgerond. Tegelijkertijd verklaarde Kanu een terugkeer naar Inter Milan te overwegen.

Onder druk van een mogelijke opstelling door trainer Bernd Krauss in het Champions League voorronde duel van Real Mallorca tegen Hajduk Split, besloot Ipswich toe te slaan. Met een bod van 3,6 miljoen pond verzekerde de Engelse club zich van de diensten van de voormalig aanvaller van Ajax en Betis Sevilla. Bij Ipswich kan de Nigeriaans international daardoor meespelen in het UEFA Cup toernooi. Finidi komt in Ipswich zijn oud-ploeggenoot Martijn Reuser tegen.

In Londen maakte een andere Nigeriaanse superster, Nwankwo Kanu, bekend dat Inter Milan naar hem geïnformeerd heeft. De lange spits verklaarde dat hij een basisplaats bij Arsenal verdient en dat nog een seizoen vol invalbeurten teveel van het goede is. In dat licht bezien zou een terugkeer naar de "neroazzuri" voor de hand liggen. Het is bekend dat Inter-president Massimo Moratti en Kanu een warme relatie hebben, in het bijzonder sinds de revalidatie van de spits na een hart operatie.

Arsenal heeft maar weer eens een nieuwe aanvaller aan de selectie toegevoegd. Everton speler Francis Jeffers voegde zich deze week bij het illustere rijtje: Henry, Bergkamp, Kanu, Wiltord.

In plaats van spitsen zou Arsenal eens de bejaarden in de verdediging moeten vervangen.

Bijbruinen?

cos-micV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eigenaresse (46) van een zonnestudio in Kampen is op het nippertje aan de verbrandingsdood ontsnapt toen ze zelf even wilde bijkleuren en er kortsluiting in de zonnebank optrad. De kunstmatige bruiningsbank vloog meteen na de kortsluiting in brand. De zonaanbidster ondernam direct actie door het vuur zelf te doven. De brandweer heeft nog even gecontroleerd of alles veilig was. De vrouw bleef ongedeerd.

Wat mensen al niet doen voor een kleurtje.

Nederland centraal in Europese dopehandel

Netsplitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland is het centrum van de Europese drugshandel. Dat staat in een rapport van de Britse Criminele Inlichtingendienst NCIS dat woensdag openbaar is gemaakt.

De meeste Britse drugshandelaren betrekken hun handelswaar voornamelijk uit Nederland. Volgens de NCIS gebruiken jongeren in het Verenigd Koninkrijk steeds vaker meerdere drugs tegelijkertijd. Dealers kunnen aan die vraag voldoen omdat Nederland als belangrijk knooppunt voor de internationale drugshandel dichtbij ligt.

Rotterdam

Rotterdam wordt in het rapport genoemd als een van de belangrijkste bestemmingen voor grote ladingen cocaïne uit Colombia. "Veel drugshandelsroutes komen samen in Nederland, vanwege de ligging, de verbindingen en de aanwezigheid van Nederlandse en buitenlandse drugsbendes", constateert de NCIS.

Dat maakt Nederland tot een van de grootste distributiepunten voor cocaïne, heroïne en cannabis. Bovendien is Nederland de grootste producent van XTC en amfetamine, volgens de onderzoekers.

Overigens verwacht de NCIS dat Nederland voorlopig Europees drugscentrum blijft. Dit ondanks aanwijzingen dat activiteiten van Justitie in Nederland een deel van de productie van XTC en amfetaminen naar de buurlanden zal verdrijven.

Turkije

De meeste heroïne die Europa binnenkomt, is afkomstig uit Turkije. Turkse bendes controleren de handel. Volgens de onderzoekers zijn zij daarbij bereid "geweld en moord te gebruiken om hun belangen te verdedigen."

Turkse criminelen in Nederland en België spelen volgens de Britse inlichtingendienst een hoofdrol in de heroïnehandel met het Verenigd Koninkrijk. "Door heroïne uit Nederland aan te schaffen, tegen Nederlandse prijzen, kunnen drugshandelaars veel goedkoper dan in Groot-Brittannië aan het verdovende middel komen."

Franse politie jaagt op illegale raves.

DaFunLovinCriminal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Franse politie heeft de jacht geopend op illegale houseparty’s, de zgn. ‘free-parties’. Ravers houden illegale fuiven in pakhuizen en op mysterieuze locaties, die op het allerlaatste moment per email of sms ken bekend gemaakt worden. De laatste tijd waren er verschillende incidenten als gevolg van vechtpartijen en overmatig druggebruik. Bij een van de jongste acties werden jongeren onderschept die ter plaatse meer dan 300 xtc-pillen op zak hadden.
De Franse politie zal deze maand de controles nog verscherpen om de illegale raves een halt toe te roepen.

WK Atletiek in Edmonton, dag 6.

Steeplechase mannen.

Rueben Kosegei pakt het goud op de 3.000 meter steeplechase met een tijd van 8.15,16. De Marrokkaan Ali Ezzine grijpt het zilver na een eindsprint waarin hij Bernard Barmesai achter zich laat. Hiermee voorkwam de Marrokkaan een 1-2-3 voor Kenia.

Duitser springt het hoogst.

Met een sprong van 2.36 meter heeft de Duitser Martin Buss het hoogspringen gewonnen. Het zilver en brons gingen naar twee Russen genaamd Yaroslav Rybakov (zilver met 2.33 meter), en Vyacheslav Voronin (2.33 meter). De torenhoge favoriet Sotomayor uit Cube werd vierde omdat hij meer pogingen nodig had op de hoogte van 2.33.

23 jarige Keniaan pakt de winst.

Op de 10.000 meter, normaal het koninkrijk van de Ethiopier Haile Gebrselassie, greep de jonge Keniaan Charles Kamathi ging er verrassend vandoor, en de twee Kenianen (met Assefa Mezgebu op zilver) konden niet reageren. Dit was de eerste race voor Haile sinds zijn gouden plak in Sydney, en zijn eerste nederlaag in jaren.

Discuswerpen voor mannen.

Lars Riedel heeft zichzelf in het lijstje "grote atleten der aarde" geplaatst door zijn vijfde wereldtitel bij het discuswerpen te pakken. De 34 jarige Duitser kreeg zijn schijf tot een afstand van 69m72. De Litouwer Virgilijus Alenka kwam op de zilveren stek met een worp van 69m40, genoeg om een andere Duitser (Michael Moellenbeck) op de derde plek te houden.

400 meter voor vrouwen.

Op het volle rondje bleek de Marrokkaanse Nezha Bidouane het snelste van allemaal. Ze finishte in een tijd van 53.34 voor de Russin Yuliya Nosova (zilver in 54.27), en Biami Perunia uit Cuba (brons in 54.51). Hiermee greep ze haar tweede wereldtitel (1997), na haar zilveren medaille van twee jaar terug.

'Vagina-monologen' in Nederland

Ze zijn al vijf jaar een succes in de grote steden op aarde: de 'Vagina-monologen' van allerlei vrouwen, die door de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler werden opgetekend. Uitvoeringen van die monologen zijn vanaf eind augustus ook in Nederlandse theaters te horen.

Ze worden uitgesproken door onder anderen Noraly Beyer en Corry Brokken, aldus impresariaat Winterbos woensdag. In totaal doen dertig bekende vrouwen mee. Iedere avond is het een verrassing welke drie er op de planken zullen staan om te verwoorden wat andere vrouwen over hun vagina te zeggen hadden. Ensler sprak met oude, jonge, gehuwde, vrijgezelle, heteroseksuele, lesbische, katholieke, protestantse, joodse, islamitische, blanke en zwarte vrouwen.

Ze zag het als een missie, want 'de intieme plekken van een vrouw zijn net de Bermuda-driehoek, je hoort er later nooit meer wat van'. Toch viel het uiteindelijk wel mee vrouwen aan de praat te krijgen: 'In het begin waren de vrouwen wat afhoudend, een beetje verlegen, maar vanaf het moment dat ze met praten begonnen, waren ze niet meer te stoppen.'

Andere vrouwen die in Nederland een Vagina-monoloog ten gehore zullen brengen zijn Nelli Cooman, Jasperina de Jong, Nelleke van der Krogt, Loes Luca en Marga van Praag.

Haagsche Courant: wedstrijd Brood-vervalsen

Na de zelfmoord van Herman Brood duiken er her en der vervalsingen van zijn werk op. Wie ook eens een poging wil wagen, kan terecht bij de Haagsche Courant. Die schrijft donderdag een wedstrijd Brood-vervalsen uit voor haar lezers.

Een schilderij, een tekening of een ets, het maakt de krant weinig uit. Als het maar geen echte Brood is. 'Het werk van Brood heeft ook wel iets van 'geef mij een kwast en dan doe ik dat ook even'. Hij vraagt bijna om vervalsingen met zijn een-twee-drie-klaar tekeningen van markante koppen en ondoordringbare teksten', aldus de Haagsche Courant. Of dat waar is, moet blijken uit de inzendingen. Deelnemers hebben tot 17 augustus de tijd een kunstwerk in te zenden.

De winnaar van de wedstrijd kan -uiteraard- een kunstwerk van Brood tegemoet zien. Of dat een echte zal zijn, laat de krant nog even in het midden.

George W. Bush in South Park

De makers van de grove maar populaire South Parkserie Matt Stone en Trey Parker hebben plannen om een animatiefilm te maken met de Amerikaanse president George W. Bush in de hoofdrol. Het zou een komische actiefilm moeten worden over de 'heldendaden' van Bush met de titel 'George Bush and the Secret Tiger'.

Stone en Parker willen er een soort actiefilm van maken à la John Woo, bekend van 'Face/Off' en 'Mission Impossible 2'. 'We willen Bush omtoveren tot een superheld die de strijd aangaat met de vijanden van zijn land, in dit geval de Chinezen,' aldus Stone.

Het plan om de film te maken komt nadat de tv-komedie 'That's My Bush' gecanceld werd door een Amerikaanse kabelbedrijf omdat de achtdelige-serie te duur was. In de komedieserie werd George W. Bush neergezet als een mompelende echtgenoot die toevallig president is van de Verenigde Staten.

Of de bekende Southparkfiguren Cartman, Kyle, Stan en Kenny ook van de partij zullen zijn is nog niet bekend. Misschien dat 'grote vriend' Saddam Hoessein ook even langs wipt...

Madonna wil huis van 35 miljoen

Madonna en echtgenoot Guy Ritchie hebben hun oog laten vallen op een ruim 35 miljoen gulden kostende woning. Het koppel zou de woning, welke momenteel wordt bewoond door de vroegere koninklijke fotograaf Sir Cecil Beaton, al een aantal keer hebben bezichtigd sinds hij vanaf mei te koop staat.

De vennootschap FDPSavills, die de verkoop regelt, wil geen uitspraak doen over de eventuele koop van het huis door de familie Ritchie. Een woordvoerder van het bedrijf zegt wel: 'Het is een prachtig bezit. Het huis zelf is gebouwd in het midden van de achttiende eeuw, heeft prachtig uitzicht op een vallei en is in uitstekende staat.'

Fluitverbod voor bouwvakkers

Het Britse bouwbedrijf Amec heeft haar werknemers verboden om met een blote bast te werken of de 'bouwvakkers-bilspleet' te tonen. De bouwvakkers mogen ook niet meer fluiten naar vrouwelijke voorbijgangers. Als zij dat wel doen, riskeren zij disciplinaire maatregelen.

Amec wil af van het seksistische imago van bouwvakkers. Dat het personeel niet meer met ontbloot bovenlijf mag werken, heeft echter nog een ander doel: het moet de werknemers beschermen tegen te veel zon. Het bedrijf heeft haar personeel in West Yorkshire opgedragen om lange broeken en T-shirts met lange mouwen te dragen.

Geen festivals meer voor Pearl Jam

In een interview waarin hij zijn aankomende solodebuut 'Bayleaf' promoot, meldt Pearl Jam-gitarist Stone Gossard dat hij met zijn band nooit meer festivals aan zal doen. Hij doet deze uitspraak ruim een jaar na het rampzalige Pearl Jam-optreden op het Deense festival Roskilde, waarbij negen fans de dood vonden in de verdrukking voor het podium.

'Ik weet zeker dat we geen festivals meer zullen spelen. Dat zal geen deel uitmaken van wat wij gaan doen. We zullen alleen naar plekken gaan waar we volledige controle hebben over de beveiliging. We willen elke plaats, elke hal van binnen tot buiten kennen.'

Janet Jackson geveld

Na Joey Fatone van 'N Sync en diverse artiesten in afkickklinieken, heeft zich in de ziekenboeg der popsterren weer een nieuwe patiënt gemeld. Ditmaal is Janet Jackson de pineut. De reden is weliswaar niet zo schokkend, een zware griep, van haar artsen mag ze toch voorlopig niet uit haar bed komen.

Hierdoor is haar complete tourschema ondersteboven gegooid. Eerder in de tour ging het al mis omdat Janet een spoedbehandeling bij de tandarts nodig had en op een andere datum omdat het podium niet op tijd was gearriveerd op de plek van het optreden.

Vooralsnog gaan de shows van Janet in Europa eind dit jaar gewoon door...

Grote kettingbotsingen in Arnhem

Door een hevige regenbui zijn woensdagavond in en rond Arnhem 29 voertuigen betrokken geraakt bij vijf kettingbotsingen. Acht mensen raakten gewond. Niemand is volgens de politie in levensgevaar.

Het noodweer brak kort voor 6 uur los. Op de Andrej Sacharovbrug in de Pleyroute in Arnhem-Zuid reden daardoor in totaal twintig auto's op elkaar bij vier kettingbotsingen. Zes mensen raakten volgens een woordvoerder van de politie in Arnhem gewond. Drie ernstig gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Arnhem. De drie andere slachtoffers zijn opgenomen in Zevenaar.

De brandweer moest van enkele auto's het dak openbreken om de inzittenden te bevrijden. Takelwagens hebben de wrakken vanaf de brug over de Nederrijn getakeld. De Pleyroute, die Arnhem-Zuid verbindt met het knooppunt Velperbroek in de snelweg A12, werd in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Daardoor zijn in de wijde omgeving van de drukbereden weg en in Arnhem zelf files ontstaan.

De rijbanen richting Nijmegen gingen na ruim een uur weer open. De politie verwacht dat de weg rond negen uur weer helemaal vrij is.

Vrijwel op hetzelfde moment dat de botsingen op de Andrej Sacharovbrug plaatshadden, reden enkele kilometers zuidelijker op de snelweg A15 (Rotterdam - Ressen) vlak voor Ressen negen auto's op elkaar. Daarbij raakten twee mensen gewond. Politie en brandweer hadden anderhalf uur nodig om de wrakken weg te halen en het wegdek schoon te maken.

De kettingbotsingen zijn volgens de politie ontstaan doordat automobilisten in het noodweer met te hoge snelheid te dicht op elkaar reden. Bij beide ongelukken is gebleken dat de weggebruikers niet meer op tijd konden afremmen toen de voorste auto vaart minderde.

Politie verbiedt opwarmfeest Dance Parade

De Rotterdamse politie verbiedt een opwarmfeest voor de Dance Parade. De sterke arm zegt over te weinig personeel te beschikken. Het feest zou vrijdagavond plaatsvinden. Zaterdag trekt de Dance Parade, een stoet van veertig praalwagens met muziekapparatuur en dansers door de stad.

Volgens een politiewoordvoerder hebben de agenten het de laatste maanden erg druk gehad met verschillende evenementen. Onlangs werkten nog veel agenten tijdens het Zomercarnaval. Zaterdag tijdens de Dance Parade zijn veel dienders aan het werk en dus heeft de politie voor vrijdagavond te weinig personeel.

Volgens de politiewoordvoerder wil de organisator per se alcohol schenken op het openluchtfeest. Dat vergt volgens de woordvoerder een grotere politie-inzet dan een feest waarbij geen drank wordt geschonken.

100 arrestaties in kinderpornozaak VS

De Amerikaanse autoriteiten hebben honderd mensen gearresteerd in een operatie tegen een kinderpornohandel. Dit heeft John Ashcroft, de Amerikaanse minister van Justitie woensdag bekendgemaakt.

Het zou gaan om een bedrijf, waarvan de klanten pornografische plaatjes via internet konden downloaden na betaling met hun creditcard. Volgens Ashcroft gaat het om een van de grootste tot dusver bekende commerciële kinderpornobedrijven.

Het middelpunt van het tweejarig onderzoek was een bedrijf met de naam 'Landslide', dat foto's uit onder meer Indonesië en Rusland verspreidde. Zeker 250.000 klanten maakten tegen een maandelijkse betaling van ongeveer 30 dollar (75 gulden) van het foto-aanbod gebruik.

Het bedrijf was eigendom van een echtpaar uit Texas. Beiden werden dinsdag al tot hoge gevangenisstraffen veroordeeld. De man kreeg levenslang, zijn echtgenote moet veertien jaar de cel in. De politie kwam de gearresteerde klanten op het spoor, via hun creditcardgegevens.

Fries meisje overlijdt aan meningokokken

Een eenjarig meisje uit Leeuwarden is woensdag overleden als gevolg van besmetting met de meningokokbacterie. In de woonwijk is veel onrust ontstaan over het sterfgeval. Een woordvoerder van de GGD zegt dat de eerste aanwijzingen duiden op een andere meningokok-variant dan in de gemeente Moerdijk.

Volgens de GGD is het meisje gestorven aan de meningokok-B-bacterie. In Zevenbergen en Klundert, dat onder de gemeente Moerdijk valt, raakten in anderhalve week tijd vijf kinderen besmet met de C-bacterie. Twee kinderen overleden aan de gevolgen.

"Zoals we het nu inschatten gaat het in Leeuwarden om een losstaande besmetting. Van een epidemische vorm is nog geen sprake'', aldus de GGD-woordvoerder.

Volgens de GGD is de C-variant goed te bestrijden met een vaccin. Voor de B-bacterie zijn geen medicijnen. Een huisarts heeft inmiddels aan omwonenden preventief medicijnen verstrekt. De GGD overweegt extra voorlichting in de woonwijk om de onrust weg te nemen.

Brussel krijgt 1ste MP3-winkel ter wereld

DaFunLOvincriminal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag opent in Brussel de allereerste MP3-winkel ter wereld z’n deuren.

Digimania is het allereerste winkelconcept dat zich richt op de digitale lifestyle. De Antwerpse Elie Perl, initiatiefnemer en oprichter van Digimania, gelooft heilig in het concept: «Met deze MP3-store proberen wij het gebrek aan verkoopskanalen van nieuwe digitale toestellen aan de consument te kunnen aanbieden. Er verschijnen steeds meer producten die noch in een pc-winkel, noch in een hifi-winkel thuishoren. Digimania zal een waardig alternatief vormen.». Aldus nog de uitbater van ’s werelds eerste speciaalzaak van MP3-spelers en toebehoren.

Scholier half blind na klap met bierglas

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 15-jarige scholier uit Sittard is zaterdagnacht een oog kwijtgeraakt nadat hij in een disco met een kapot bierglas in zijn gezicht was geslagen. Fransje Snijders was afgelopen weekeinde met zijn broer op stap toen hij in Dancing Nouveau in Sittard tijdens een ruzie werd toegetakeld door drie jongens. Pas gisteren werd de ernst van de mishandeling duidelijk. Door de klap is de scholier aan een oog blind.

Volgens Fransjes vader Frans Snijders (51) heeft zijn zoon een zwaar trauma opgelopen. "En hij weet nog niet eens dat hij aan een oog blind is", zegt hij. "Afschuwelijk. Zijn oog viel op de grond in het ziekenhuis. Hij wilde graag metselaar worden maar de arts heeft gezegd dat hij dat wel kan schudden, net als zoveel andere dingen. Ook voetballen, wat hij zo graag deed, kan hij wel vergeten. Zijn oog staat voortaan stil en zijn andere oog is aangetast. Zijn hele gezicht ligt open. De specialist zei dat iemand die zoiets op zijn geweten heeft compleet gestoord moet zijn."

Café-eigenaar René Schraafsma had de indruk dat de ruzie nergens om ging. "Ik geloof dat ze zomaar tegen hem zijn aangebotst", meldt de kroegbaas die die avond zo'n duizend gasten over de vloer had. "Typisch zo'n geval van zinloos geweld. Ik sta compleet machteloos. De knapen die dit gedaan hebben staan wel bekend als raddraaiers. Het was de eerste ruzie van dit jaar hier."

De politie hield gisteren drie jongemannen van 19 jaar oud aan. Een van hen, Pim van B. uit Brunssum, wordt als hoofdverdachte beschouwd en zal morgen worden voorgeleid. Zijn twee vrienden worden verdacht van medeplichtigheid. B. verklaarde op het bureau dat hij het glas heeft omgestoten en dat het daardoor in het gezicht van de jongen is terechtgekomen. De politie twijfelt aan deze lezing.

D12 op de vuist met collega-rappers...

DaFunLOvinCriminal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D12, de rapband die met Eminem een grote hit scoort met 'Purple Pills', ging deze week flink op de vuist met twee rappers van de band Matas. Het toegetakelde tweetal van Matas moest zich in een ziekenhuis voor diverse verwondingen laten behandelen.

D12 en Natas concerteerden gezamelijk tijdens de zogenaamde 'Warped Tour' door de Verenigde Staten. Beiden zijn door de vechtpartij uit de tour gezet. Eminem was niet aanwezig bij het incident...

Diamantroof van ƒ20 miljoen

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 25-jarige medewerker van Gassan Diamonds, Dennis P., heeft zaterdag in Amsterdam honderden diamanten met een totale handelswaarde van ƒ20 miljoen uit de kluizen geroofd. P., woonachtig in het oosten van het land en een voormalig VN-soldaat in Bosnië, is inmiddels spoorloos. Ook zijn ouders zeggen niet te weten waar hij is.

Directeur Benno Leeser van Gassan Diamonds spreekt van een drama voor zijn bedrijf, omdat diefstal van eigen personeel niet is te verzekeren en de schadepost dan ook volledig door het bedrijf gedragen moet worden.

"Dit is een geweldige klap voor ons. De gehele handelsvoorraad is weg", aldus Leeser, die zondag halsoverkop terugkeerde van zijn vakantie-adres in Zuid-Frankrijk en aangifte deed bij de Amsterdamse politie.

Dennis P. was sinds april in dienst bij Gassan Diamonds en werkte op een afdeling van waaruit de diamanten worden verspreid naar de tientallen showrooms en winkels van de diamantair. "Hij had de beschikking over alle codes en kon overal bij", vertelt Leeser nog zichtbaar ontdaan.

P. was zaterdagmorgen binnengekomen met een doos waar een magnetron in zou zitten. Om de hoek bij Gassan zit electronicazaak It's en daar zou hij de magnetron hebben gekocht. 's Avonds kwam P. terug op zijn werk. Hij vertelde dat hij de magnetron was vergeten. Van de beveiliging kreeg hij toestemming de 'magnetron' te halen. Toen Dennis naar buiten liep had hij de doos echter gevuld met alle diamanten die Gassan rijk was.

"Er zaten diamanten van enkele tientjes bij, maar ook van enkele tonnen. Ook andere zeer exclusieve juwelen heeft hij bemachtigd. Alles wat we hadden is weg. We moeten weer van voor af aan beginnen," zegt Leeser.

"Natuurlijk is de medewerker uitvoerig gescreend voordat wij hem aannamen. Normaliter werkt er alleen familie op die bewuste afdeling. Maar we groeien en zagen ons gedwongen ook een buitenstaander aan te nemen. Er zijn menselijke fouten gemaakt, maar iedereen vertrouwde hem. De mensen hier zijn er dan ook kapot van. De veiligheidsmaatregelen zijn nu natuurlijk weer vertienvoudigd."

Bij Gassan Diamonds werken zo'n vijfhonderd mensen. "We hebben winkels op Schiphol, Singapore, Heathrow. We bevoorraden ook winkels als Stoeltie Diamonds. We zijn met een omzet van ƒ200 miljoen geen kleintje in het wereldje."

Leeser denkt dat het moeilijk wordt om Dennis P. op te sporen. "Ik ben er ook niet zo zeker van dat hij het allemaal in zijn eentje heeft bedacht. Dat kan haast niet", aldus de president, die zegt dat de diamanten in Europa nauwelijks verhandeld kunnen worden. "Alleen in Rusland of Zuid-Amerika kunnen ze nog zonder veel problemen worden verkocht."

Leeser heeft persoonlijk nog het verleden van Dennis P. uitgezocht. "Hij was failliet gegaan met een diamantenwinkeltje en om die reden heb ik echt goed gecheckt of daar geen vreemde dingen bij waren gebeurd. Daarnaast heeft hij voor de VN in Bosnië gezeten. Het was een gedreven medewerker die zelfs ieder weekend extra wilde werken", zegt hij wrang, "om snel van zijn schulden af te komen."

De ouders van Dennis zijn er kapot van. "Wij zitten helemaal te bibberen. Het was voor ons een volslagen verrassing. Wij hebben altijd te goeder trouw gehandeld en staan helemaal perplex over wat er nu is gebeurd. Nachten hebben we liggen denken, maar we komen er niet uit. We weten ook niet waar hij is, zijn afhankelijk van informatie van anderen. We staan machteloos."

Witte haaienalarm in Zuid-Italië

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op verschillende plekken langs de kust Zuid-Italië is sinds gisteren een haaienalarm van kracht. Badgasten bij Taranto zagen een twee en een half meter lang exemplaar en waarschuwden de autoriteiten. Kort daarvoor hadden bij Ancona aan de Adriatische kust twee vissers, een vader en zijn zoon, al melding gemaakt van een aanval door een zes meter lange witte haai.

Het beest was waarschijnlijk afgekomen op hun vangst, een grote tonijn die zij achter hun boot aan sleepten. Het beest viel de boot aan. Pas nadat de vissers het dier eindeloos op zijn kop hadden geslagen staakte het dier zijn aanval en verdween.

Volgens recent zoölogisch onderzoek van Engelse wetenschappers is de Adriatische kust net als de Siciliaanse wateren een plek waar de grote witte haai zich zeer op zijn gemak voelt. Maar ook in de wateren rond Malta en voor de gehele Tunesische kust is er "voedsel in overvloed" en planten ze zich "uitbundig voort".

Volgens dezelfde wetenschappers zijn er tot nu toe bij twee gevangen haaien in Italiaanse wateren de stoffelijke resten aangetroffen van "duidelijk identificeerbare menselijke resten".

De grote witte haai (Carcharodon carcharias) varieert in de Middellandse Zee in lengte van 1.35 meter tot ruim 7 meter. De gemiddelde lengte bedraagt iets meer dan 4 meter.

Vorig jaar werden wereldwijd 79 mensen door deze soort aangevallen, het hoogste aantal ooit. In tien gevallen kwam het slachtoffer om het leven. Het vaakst sloegen ze toe voor de kust van Florida.

Hal2001 op UT terrein

Djek_D had ons via de newssubmit het volgende te melden:

HAL2001, van 10 tot 12 augustus op de campus van de Universiteit Twente, wordt naar verwachting het grootste openlucht hackerscongres aller tijden, met minstens 2000 bezoekers en meer dan 100 sprekers uit Amerika, Australie, Engeland, Duitsland, Belgie, India, Hongarije, Denemarken, Canada, Finland, Zweden, Zwitserland en Nederland. Op de grasvelden van de campus wordt een geavanceerd glasvezelnetwerk aangelegd, zodat deelnemers vanuit hun tentjes gebruik kunnen maken van gigabit internettoegang. Stroomgeneratoren zorgen voor genoeg stroom om alle computers van stroom te voorzien: meer dan 1.5 megawatt (25.000 peertjes van 60 Watt).

(Dat wordt dus feest)

250 mensen in bus = teveel

peewee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De organisatie van het Luttenbergs Feest mag niet proberen om 250 mensen tegelijk in een bus te stoppen. De Stichting Kinder- en Volksfeesten Luttenberg wilde zondag een recordpoging doen, maar de gemeente Raalte heeft daar nu een stokje voor gestoken.

Volgens M. Veldkamp, woordvoerder van de stichting, heeft Raalte de recordpoging verboden, omdat het welzijn en de veiligheid van de deelnemers in gedrang zou komen. De brandweer is bij het advies betrokken geweest.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.