Transferdrukte

De transfer van Finidi George van Mallorca naar Ipswich Town én de Premier League is op het laatste moment afgerond. Tegelijkertijd verklaarde Kanu een terugkeer naar Inter Milan te overwegen.

Onder druk van een mogelijke opstelling door trainer Bernd Krauss in het Champions League voorronde duel van Real Mallorca tegen Hajduk Split, besloot Ipswich toe te slaan. Met een bod van 3,6 miljoen pond verzekerde de Engelse club zich van de diensten van de voormalig aanvaller van Ajax en Betis Sevilla. Bij Ipswich kan de Nigeriaans international daardoor meespelen in het UEFA Cup toernooi. Finidi komt in Ipswich zijn oud-ploeggenoot Martijn Reuser tegen.

In Londen maakte een andere Nigeriaanse superster, Nwankwo Kanu, bekend dat Inter Milan naar hem geïnformeerd heeft. De lange spits verklaarde dat hij een basisplaats bij Arsenal verdient en dat nog een seizoen vol invalbeurten teveel van het goede is. In dat licht bezien zou een terugkeer naar de "neroazzuri" voor de hand liggen. Het is bekend dat Inter-president Massimo Moratti en Kanu een warme relatie hebben, in het bijzonder sinds de revalidatie van de spits na een hart operatie.

Arsenal heeft maar weer eens een nieuwe aanvaller aan de selectie toegevoegd. Everton speler Francis Jeffers voegde zich deze week bij het illustere rijtje: Henry, Bergkamp, Kanu, Wiltord.

In plaats van spitsen zou Arsenal eens de bejaarden in de verdediging moeten vervangen.