Scholier half blind na klap met bierglas

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 15-jarige scholier uit Sittard is zaterdagnacht een oog kwijtgeraakt nadat hij in een disco met een kapot bierglas in zijn gezicht was geslagen. Fransje Snijders was afgelopen weekeinde met zijn broer op stap toen hij in Dancing Nouveau in Sittard tijdens een ruzie werd toegetakeld door drie jongens. Pas gisteren werd de ernst van de mishandeling duidelijk. Door de klap is de scholier aan een oog blind.

Volgens Fransjes vader Frans Snijders (51) heeft zijn zoon een zwaar trauma opgelopen. "En hij weet nog niet eens dat hij aan een oog blind is", zegt hij. "Afschuwelijk. Zijn oog viel op de grond in het ziekenhuis. Hij wilde graag metselaar worden maar de arts heeft gezegd dat hij dat wel kan schudden, net als zoveel andere dingen. Ook voetballen, wat hij zo graag deed, kan hij wel vergeten. Zijn oog staat voortaan stil en zijn andere oog is aangetast. Zijn hele gezicht ligt open. De specialist zei dat iemand die zoiets op zijn geweten heeft compleet gestoord moet zijn."

Café-eigenaar René Schraafsma had de indruk dat de ruzie nergens om ging. "Ik geloof dat ze zomaar tegen hem zijn aangebotst", meldt de kroegbaas die die avond zo'n duizend gasten over de vloer had. "Typisch zo'n geval van zinloos geweld. Ik sta compleet machteloos. De knapen die dit gedaan hebben staan wel bekend als raddraaiers. Het was de eerste ruzie van dit jaar hier."

De politie hield gisteren drie jongemannen van 19 jaar oud aan. Een van hen, Pim van B. uit Brunssum, wordt als hoofdverdachte beschouwd en zal morgen worden voorgeleid. Zijn twee vrienden worden verdacht van medeplichtigheid. B. verklaarde op het bureau dat hij het glas heeft omgestoten en dat het daardoor in het gezicht van de jongen is terechtgekomen. De politie twijfelt aan deze lezing.